Novice

S tehnologijo proti teroristom

7. junij 2018
Švedske oblasti skupaj s proizvajalcema tovornih vozil Volvo in Scania sodelujejo pri razvoju tehnologije, s pomočjo katere bi lahko preprečili uporabo tovornjakov za teroristične napade v mestih.
Beri dalje

Goodyear svetuje prevoznikom

5. junij 2018
Sezona letnih dopustov je pred vrati, zato Goodyear avtobusnim prevoznikom svetuje, da svoja vozila, namenjena tako turističnim kot medkrajevnim vožnjam, opremijo s pnevmatikami, razvitimi posebej za avtobuse.
Beri dalje

Tesla Semi (2019)

23. maj 2018
Šef Tesle Elon Musk je prvič predstavil električni tovornjak Tesla Semi, ki naj bi leta 2019 revolucioniral svetovni promet.
Beri dalje

Nemški kabinet odloča o novih cestn

21. maj 2018
Od 1. januarja 2019 so predvidene nove tarife, ki bodo v primerjavi s prejšnjimi leti povečale cestnino za 60 odstotkov.
Beri dalje

Mercedes-Benz e-Actros

19. maj 2018
Mercedes-Benz pošilja svoje električne tovornjake na prvo testiranje.
Beri dalje

Testne vožnje v Mostu so se pričele

15. maj 2018
Truck Race sezona 2018 se nam približuje z velikimi koraki, zato so se nekateri tekmovalci v sredini aprila, sedaj že tradicionalno zbrali v češkem Mostu, da bi opravili prva uradna testiranja.
Beri dalje

Kaj storiti, če vam gori kolo?

13. maj 2018
Če začne goreti kolo, je prvotna reakcija zaviranje. Toda ali je ta reakcija tudi pravilna?
Beri dalje

Nemčija mrzlično išče šoferje

11. maj 2018
Zaradi pomanjkanja približno 45 000 šoferjev, vedno več prevozov odpade. Špediterji zato zahtevajo nove zakone, ki bi dovoljevala vožnjo tudi mladoletnim lastnikom izpita in nova parkirna mesta. Velik problem predstavlja tudi nemški jezik.
Beri dalje

Hibridni sklop za dolge razdalje

17. marec 2017
S konceptnim tovornim vozilom Volvo Concept Truck so pri Volvo Trucks razvili prvo hibridno vozilo, zasnovano za prevoze na velike razdalje. Skupaj z drugimi izboljšavami vozila hibridni pogon zagotavlja približno 30 odstotkov nižjo skupno porabo goriva in manjše emisije CO2
Beri dalje

iF Design Award v roke NEOPLAN-u

14. marec 2017
Prestižna in priznana nagrada iF Design Award, ki jo podeljujejo že od leta 1953, je letos pripadla avtobusu NEOPLAN Tourliner. Med 2675 udeleženci iz 59 držav je NEOPLAN, v kategoriji "avtomobili/vozila/kolesa", s svojim Torulinerom dokazal, da so lahko tudi avtobusi iz vsakdanjega segmenta pri ...
Beri dalje

Kamaz "Kapotnik" v boj z Ivecotom

15. december 2016
Kamaz Master "Kapotnik" je novo tovorno vozilo, s katerim bo Kamaz na prihajajočem rally Dakarju poskušal premagati Ivecota, ki je v zadnji izvedbi rallyja zmago odnesel s svojim Powerstarjem. Kljub temu Kamaz, s 13 zmagami, ostaja najuspešnejša ekipa v zgodovini Dakarja.
Beri dalje

Nova atrakcija iz strani Volvota

1. december 2016
„The Flying Passenger“ pomeni še eno premiero za družbo Volvo Trucks. V najnovejšem preizkusu iz serije Live Test tovorno vozilo Volvo FH vleče jadralnega padalca na gorski prelaz na Hrvaškem. Gre za izjemno natančen podvig, ki ga ni izvedel še nihče. Voznik tovornega vozila mora ohranj ...
Beri dalje

Stran:   < 1 2 3 4 5 6 7 71 >