Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

Novemu Ford Transitu Customu je neodvisna organizacija za avtomobilsko varnost Euro NCAP kot prvemu v tem razredu podelila pet zvezdic. Enako oceno (pet zvezdic) pa je dobil tudi novi Tourneo Custom – kombi za prevoz oseb.
Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

“Mednarodni dostavnik leta 2013” je na novem preizkusnem trčenju organizacije Euro NCAP za težka vozila dosegel 77 odstotkov; najvišje ocene v tem razredu je dobil za zaščito otrok (90 odstotkov), zaščito odraslih (84 odstotkov) in varnostne funkcije (71 odstotkov). Ford je prejel prvo priznanje Euro NCAP Advanced za tehnologije v gospodarskih vozilih. Z opozorilom za ohranjanje voznega pasu je skupno osvojil sedem različnih priznanj Advanced – več kot kateri koli drugi proizvajalec. Ford je prejel priznanje Advanced tudi za sistem SYNC s pomočjo v sili.Transit Custom postavlja nova merila glede varnosti v svojem razredu,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Združili smo strukturo iz ojačanega jekla, do pešcev prijazen sprednji del in vodilne varnostne tehnologije ter ustvarili dostavnik, ki zagotavlja najboljšo možno zaščito – to pa bodo zagotovo cenili tako upravitelji avtoparkov kot tudi lastniki vozil.Povsem novi enotonski dostavnik Transit Custom je zasnovan in izdelan za najboljšo zaščito potnikov in pešcev. Več kot 40 odstotkov zgornjega dela karoserije je izdelanih iz ojačanega in ultra-ojačanega jekla, med razvojem pa je moralo vozilo prestati več kot 4500 simulacij trčenj in 30 dejanskih preizkusnih trčenj. Obsežna paleta lastnosti sprednjega dela vozila je skrbno zasnovana za zmanjšanje nevarnosti poškodb pešcev; obenem je to prvi Transit, ki bo na voljo z izboljšanim varnostnim sistemom, v katerega so vključene tudi varnostne zavese za zaščito potnikov na sprednjih sedežih.“S tako učinkovito zaščito za potnike in tudi za pešce Ford Transit Custom brez dvoma postavlja visoka merila,” je povedal Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije Euro NCAP. “Preizkušanje vozil v tem segmentu je nova usmeritev organizacije Euro NCAP in veseli nas, da si lahko kupci zdaj omislijo tudi tako veliko vozilo s petimi zvezdicami.”Opozorilo za ohranjanje voznega pasu s tresljaji volana in prikazom med instrumenti opozori voznika, da je sistem zaznal možnost nenamernega zapuščanja voznega pasu. Sistem SYNC s pomočjo v sili omogoča vozniku in potnikom v Transitu Custom, da pokličejo operaterja reševalne službe v enem od 26 jezikov, ki jih govorijo v 40 evropskih regijah. Sistem s pomočjo vgrajene enote GPS, zemljevida in omrežja mobilnih telefonskih omrežij ugotovi točno mesto nezgode in posreduje ustrezne podatke reševalni službi, ki jo pokliče z uporabnikovim mobilnim telefonom, povezanim prek Bluetootha. Ta tehnologija je na voljo tudi v ostalih novih Fordovih modelih: B-MAX-u, Fiesti, C-MAX-u, Focusu in Kugi.
“Priznanja Euro NCAP Advanced so namenjena varnostnim inovacijam najvišje stopnje in Ford je prvi proizvajalec, ki je prejel tovrstno priznanje po preizkusu s protokolom za težka vozila,” je povedal Andre Seeck, predsednik Euro NCAP. “Lastnikom Transita Custom bodo zdaj na voljo prednosti tehnologij za varnost in pomoč vozniku, ki so jih doslej lahko izbrali samo kupci osebnih vozil.”Pet zvezdic Euro NCAP je dobil tudi povsem novi Tourneo Custom za prevoz oseb, ki se odlikuje z izjemno varnostjo pri zasebni uporabi in službenih prevozih oseb. Kombi prinaša v ta segment slog in dovršenost osebnega vozila, na voljo pa je z osmimi ali devetimi sedeži in dvema medosnima razdaljama. Navdušuje s popolno funkcionalnostjo, trpežnostjo in nizkimi stroški lastništva. Zadnji sedeži so povsem na novo zasnovani in jih je možno preprosto preklopiti v različne konfiguracije ter po delih ali v celoti odstraniti. Potniki v zadnjem delu vozila uživajo v prostornem okolju in udobju povsem oblazinjene kabine.

Vir: Summit motors LjubljanaSorodne novice

Več sorodnih novic Več

26. avgust 2013

V avgustu bo Man & Truck Rusija izvajal turo po Rusiji, ki se imenuje "Consistently ...

Beri dalje

20. oktober 2010

Evropska zveza prometnih policij - TISPOL v okviru projekta Lifesaver izvaja seminarje, ...

Beri dalje

13. avgust 2013

V predoru Karavanke bo danes ponoči v času med 21. in 6. uro zjutraj polovična ...

Beri dalje

26. oktober 2011

V teh dneh pripadniki avtobusnega transporta zrejo proti belgijskemu Kortrijku, kjer ...

Beri dalje

30. julij 2012

Vsi udeleženci Evropskega prvenstva FIA v dirkanju tovornih vozil uporabljajo dirkalne ...

Beri dalje

26. februar 2011

Novoustanovljena podružnica, ki bo poslovalo pod imenom Dachser S.a.r.l. Luxembourg, ...

Beri dalje

20. maj 2013

Goodyear je pripravljen na Evropsko prvenstvo v dirkanju tovornih vozil, saj bo zanj ...

Beri dalje

29. maj 2012

ESWE Verkehrs GmbH iz Wiesbadna v Nemčiji, je na slovesni predaji, ki se je je udeležil ...

Beri dalje

8. marec 2013

Novi Mercedes Grand Edition Viano Avanatgarde ima ekskluzivne specifikacije, medtem ...

Beri dalje

8. november 2012

Daimlerjeva hčerinska družba Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) je prejela ...

Beri dalje

30. junij 2013

Sloaris je posodobil družino avtobusov serije Urbino z Euro 6 dizelskimi motorji ...

Beri dalje

20. januar 2011

Na Kitajskem so zgradili 42 kilometrov dolg most, ki preko zaliva povezuje pristanišče ...

Beri dalje

20. februar 2011

Proizvajalci prikolic za tovorna vozila so v začetku leta 2011 dvignili cene svojih ...

Beri dalje

23. maj 2012

Ljubljanski potniški promet (LPP) in Telekom Slovenije predstavljata skupni testni ...

Beri dalje

4. december 2013

MAN bo za estonsko prestolnico Tallinn dobavil 40 avtobusov. Od tega jih je 20 Lion's ...

Beri dalje

23. november 2011

Tako kot vsako leto, bosta tudi letos na pot po Evropi krenila dva božično okrašena ...

Beri dalje

18. april 2013

Volvo Trucks je na BAUMI predstavil novi Volvo FMX tovornjak z Euro 6 motorjem. Objavljamo ...

Beri dalje

19. avgust 2011

Že kratek vpogled v statistiko nam pove, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši ...

Beri dalje

9. marec 2013

Volvo Trucks je v sodelovanju z Transports Ducournau predal izkupiček prvega novega ...

Beri dalje

26. junij 2012

Iraško državno podjetje za avtomobilsko industrijo (SCAI) je pred kratkim naročilo ...

Beri dalje