Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

Novemu Ford Transitu Customu je neodvisna organizacija za avtomobilsko varnost Euro NCAP kot prvemu v tem razredu podelila pet zvezdic. Enako oceno (pet zvezdic) pa je dobil tudi novi Tourneo Custom – kombi za prevoz oseb.
Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

“Mednarodni dostavnik leta 2013” je na novem preizkusnem trčenju organizacije Euro NCAP za težka vozila dosegel 77 odstotkov; najvišje ocene v tem razredu je dobil za zaščito otrok (90 odstotkov), zaščito odraslih (84 odstotkov) in varnostne funkcije (71 odstotkov). Ford je prejel prvo priznanje Euro NCAP Advanced za tehnologije v gospodarskih vozilih. Z opozorilom za ohranjanje voznega pasu je skupno osvojil sedem različnih priznanj Advanced – več kot kateri koli drugi proizvajalec. Ford je prejel priznanje Advanced tudi za sistem SYNC s pomočjo v sili.Transit Custom postavlja nova merila glede varnosti v svojem razredu,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Združili smo strukturo iz ojačanega jekla, do pešcev prijazen sprednji del in vodilne varnostne tehnologije ter ustvarili dostavnik, ki zagotavlja najboljšo možno zaščito – to pa bodo zagotovo cenili tako upravitelji avtoparkov kot tudi lastniki vozil.Povsem novi enotonski dostavnik Transit Custom je zasnovan in izdelan za najboljšo zaščito potnikov in pešcev. Več kot 40 odstotkov zgornjega dela karoserije je izdelanih iz ojačanega in ultra-ojačanega jekla, med razvojem pa je moralo vozilo prestati več kot 4500 simulacij trčenj in 30 dejanskih preizkusnih trčenj. Obsežna paleta lastnosti sprednjega dela vozila je skrbno zasnovana za zmanjšanje nevarnosti poškodb pešcev; obenem je to prvi Transit, ki bo na voljo z izboljšanim varnostnim sistemom, v katerega so vključene tudi varnostne zavese za zaščito potnikov na sprednjih sedežih.“S tako učinkovito zaščito za potnike in tudi za pešce Ford Transit Custom brez dvoma postavlja visoka merila,” je povedal Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije Euro NCAP. “Preizkušanje vozil v tem segmentu je nova usmeritev organizacije Euro NCAP in veseli nas, da si lahko kupci zdaj omislijo tudi tako veliko vozilo s petimi zvezdicami.”Opozorilo za ohranjanje voznega pasu s tresljaji volana in prikazom med instrumenti opozori voznika, da je sistem zaznal možnost nenamernega zapuščanja voznega pasu. Sistem SYNC s pomočjo v sili omogoča vozniku in potnikom v Transitu Custom, da pokličejo operaterja reševalne službe v enem od 26 jezikov, ki jih govorijo v 40 evropskih regijah. Sistem s pomočjo vgrajene enote GPS, zemljevida in omrežja mobilnih telefonskih omrežij ugotovi točno mesto nezgode in posreduje ustrezne podatke reševalni službi, ki jo pokliče z uporabnikovim mobilnim telefonom, povezanim prek Bluetootha. Ta tehnologija je na voljo tudi v ostalih novih Fordovih modelih: B-MAX-u, Fiesti, C-MAX-u, Focusu in Kugi.
“Priznanja Euro NCAP Advanced so namenjena varnostnim inovacijam najvišje stopnje in Ford je prvi proizvajalec, ki je prejel tovrstno priznanje po preizkusu s protokolom za težka vozila,” je povedal Andre Seeck, predsednik Euro NCAP. “Lastnikom Transita Custom bodo zdaj na voljo prednosti tehnologij za varnost in pomoč vozniku, ki so jih doslej lahko izbrali samo kupci osebnih vozil.”Pet zvezdic Euro NCAP je dobil tudi povsem novi Tourneo Custom za prevoz oseb, ki se odlikuje z izjemno varnostjo pri zasebni uporabi in službenih prevozih oseb. Kombi prinaša v ta segment slog in dovršenost osebnega vozila, na voljo pa je z osmimi ali devetimi sedeži in dvema medosnima razdaljama. Navdušuje s popolno funkcionalnostjo, trpežnostjo in nizkimi stroški lastništva. Zadnji sedeži so povsem na novo zasnovani in jih je možno preprosto preklopiti v različne konfiguracije ter po delih ali v celoti odstraniti. Potniki v zadnjem delu vozila uživajo v prostornem okolju in udobju povsem oblazinjene kabine.

Vir: Summit motors LjubljanaSorodne novice

Več sorodnih novic Več

12. julij 2011

Medtem ko se v Evropi že počasi uvaja emisijski standard Euro 6 in njemu prilagojena ...

Beri dalje

25. september 2013

Na spletu se je pojavila prva fotografija še zamaskiranega novega dostavnika iz Renaulta. ...

Beri dalje

27. december 2011

Nemška pošta je v svoj vozni park vključila pet novih vozil Mercedes Atego v hibridni ...

Beri dalje

4. november 2019

Digitalizacija postaja pomemben člen tudi pri voznikih tovornih vozil. Tega se dobro ...

Beri dalje

2. december 2010

Angleška podružnica Renault Trucksa je svojim strankam namenila deset demo vozil, ...

Beri dalje

19. julij 2012

Volvo je za prihodnje leto napovedal nov sistem, ki bo preko GSM omrežja v servisno ...

Beri dalje

8. avgust 2013

Natančneje Mean Green Volvo. Izgleda, kot da ima voznik zelene pošasti Boije Ovebrink ...

Beri dalje

29. februar 2012

Portugalskega voznika tovornjaka so v Veliki Britaniji obsodili na 20 tednov zapora ...

Beri dalje

29. oktober 2011

Iz nemške tovarne pnevmatik Fulda so naznanili, da na trg pošiljajo dva nova modela ...

Beri dalje

27. september 2011

Na prometnem ministrstvu se je sestala Meddržavna komisija za cestni predor skozi ...

Beri dalje

16. februar 2014

Na MAN Trucnology Days dogodku, ki je namenjen ljubiteljem MAN znamke, bo predstavljena ...

Beri dalje

25. junij 2013

Scania je prva na svetu predstavila bioplinski tovornjak, ki je v skladu z emisijsko ...

Beri dalje

24. julij 2018

Letos mineva 25 let odkar je Volvo leta 1993 predstavil serijo FH, zato bo v ta namen ...

Beri dalje

17. maj 2011

Švedski proizvajalec tovornih vozil Volvo je naredil še korak naprej pri zmanjševanju ...

Beri dalje

25. julij 2011

Angleško podjetje Coca-Cola Enterprises že nekaj let po ulicah Londona opravlja ...

Beri dalje

2. september 2012

Na Primorskem je v preteklem tednu Inšpekcija za cestni promet RS izvajala poostren ...

Beri dalje

4. september 2018

Izraz "platooning" se nanaša na sistem, ki ga vozila uporabljajo na cesti, v kateri ...

Beri dalje

17. avgust 2012

Goodyear Dunlop bo na sejmu gospodarskih vozil IAA 2012 v Hannovru javnosti premierno ...

Beri dalje

19. november 2010

Japonski proizvajalec avtomobilov je svoje dvajsetmilijonto vozilo na trg lansiral ...

Beri dalje

6. februar 2013

Renault je kot vodilni evropski proizvajalec gospodarskih vozil prenovil svojo ponudbo ...

Beri dalje