Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

Novemu Ford Transitu Customu je neodvisna organizacija za avtomobilsko varnost Euro NCAP kot prvemu v tem razredu podelila pet zvezdic. Enako oceno (pet zvezdic) pa je dobil tudi novi Tourneo Custom – kombi za prevoz oseb.
Pet zvezdic Euro NCAP za Ford

“Mednarodni dostavnik leta 2013” je na novem preizkusnem trčenju organizacije Euro NCAP za težka vozila dosegel 77 odstotkov; najvišje ocene v tem razredu je dobil za zaščito otrok (90 odstotkov), zaščito odraslih (84 odstotkov) in varnostne funkcije (71 odstotkov). Ford je prejel prvo priznanje Euro NCAP Advanced za tehnologije v gospodarskih vozilih. Z opozorilom za ohranjanje voznega pasu je skupno osvojil sedem različnih priznanj Advanced – več kot kateri koli drugi proizvajalec. Ford je prejel priznanje Advanced tudi za sistem SYNC s pomočjo v sili.



Transit Custom postavlja nova merila glede varnosti v svojem razredu,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Združili smo strukturo iz ojačanega jekla, do pešcev prijazen sprednji del in vodilne varnostne tehnologije ter ustvarili dostavnik, ki zagotavlja najboljšo možno zaščito – to pa bodo zagotovo cenili tako upravitelji avtoparkov kot tudi lastniki vozil.



Povsem novi enotonski dostavnik Transit Custom je zasnovan in izdelan za najboljšo zaščito potnikov in pešcev. Več kot 40 odstotkov zgornjega dela karoserije je izdelanih iz ojačanega in ultra-ojačanega jekla, med razvojem pa je moralo vozilo prestati več kot 4500 simulacij trčenj in 30 dejanskih preizkusnih trčenj. Obsežna paleta lastnosti sprednjega dela vozila je skrbno zasnovana za zmanjšanje nevarnosti poškodb pešcev; obenem je to prvi Transit, ki bo na voljo z izboljšanim varnostnim sistemom, v katerega so vključene tudi varnostne zavese za zaščito potnikov na sprednjih sedežih.



“S tako učinkovito zaščito za potnike in tudi za pešce Ford Transit Custom brez dvoma postavlja visoka merila,” je povedal Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije Euro NCAP. “Preizkušanje vozil v tem segmentu je nova usmeritev organizacije Euro NCAP in veseli nas, da si lahko kupci zdaj omislijo tudi tako veliko vozilo s petimi zvezdicami.”



Opozorilo za ohranjanje voznega pasu s tresljaji volana in prikazom med instrumenti opozori voznika, da je sistem zaznal možnost nenamernega zapuščanja voznega pasu. Sistem SYNC s pomočjo v sili omogoča vozniku in potnikom v Transitu Custom, da pokličejo operaterja reševalne službe v enem od 26 jezikov, ki jih govorijo v 40 evropskih regijah. Sistem s pomočjo vgrajene enote GPS, zemljevida in omrežja mobilnih telefonskih omrežij ugotovi točno mesto nezgode in posreduje ustrezne podatke reševalni službi, ki jo pokliče z uporabnikovim mobilnim telefonom, povezanim prek Bluetootha. Ta tehnologija je na voljo tudi v ostalih novih Fordovih modelih: B-MAX-u, Fiesti, C-MAX-u, Focusu in Kugi.
“Priznanja Euro NCAP Advanced so namenjena varnostnim inovacijam najvišje stopnje in Ford je prvi proizvajalec, ki je prejel tovrstno priznanje po preizkusu s protokolom za težka vozila,” je povedal Andre Seeck, predsednik Euro NCAP. “Lastnikom Transita Custom bodo zdaj na voljo prednosti tehnologij za varnost in pomoč vozniku, ki so jih doslej lahko izbrali samo kupci osebnih vozil.”



Pet zvezdic Euro NCAP je dobil tudi povsem novi Tourneo Custom za prevoz oseb, ki se odlikuje z izjemno varnostjo pri zasebni uporabi in službenih prevozih oseb. Kombi prinaša v ta segment slog in dovršenost osebnega vozila, na voljo pa je z osmimi ali devetimi sedeži in dvema medosnima razdaljama. Navdušuje s popolno funkcionalnostjo, trpežnostjo in nizkimi stroški lastništva. Zadnji sedeži so povsem na novo zasnovani in jih je možno preprosto preklopiti v različne konfiguracije ter po delih ali v celoti odstraniti. Potniki v zadnjem delu vozila uživajo v prostornem okolju in udobju povsem oblazinjene kabine.

Vir: Summit motors Ljubljana



Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

20. februar 2011

Proizvajalci prikolic za tovorna vozila so v začetku leta 2011 dvignili cene svojih ...

Beri dalje

29. julij 2013

Zaradi naraščajočih stroškov plač, ter proizvodnje so se pri vodilnem proizvajalcu ...

Beri dalje

10. februar 2011

Mercedes je na posebnem dogodku v Stuttgartu novinarjem predstavil svoj oblikovalski ...

Beri dalje

13. junij 2012

V nagradni akciji s fotografijo do nagrade smo izžrebali nagrajenca meseca maja - praktično ...

Beri dalje

2. november 2012

Iveco UK je bil v Veliki Britaniji imenovan za proizvajalca leta v kategoriji tovornih ...

Beri dalje

26. maj 2011

Že 125 let je ime Bosch sinonim za inovativno tehnologijo in pionirske razvoje, ki so temeljito ...

Beri dalje

17. julij 2012

Pred poletnimi dopusti so se člani tovornjak kluba v soboto 14.7. še zadnjič srečali ...

Beri dalje

12. januar 2012

Ford je v Veliki Britaniji poskrbel za veliko naročilo MAN-ov. Gre za kar 370 vlačilcev ...

Beri dalje

21. maj 2012

V tovarni CFAO Motors Maroc je iz proizvodnje linije prišel prvi lokalno sestavljeni ...

Beri dalje

5. junij 2018

Sezona letnih dopustov je pred vrati, zato Goodyear avtobusnim prevoznikom svetuje, ...

Beri dalje

21. februar 2012

MAN je pripravil posebno serijo turističnega avtobusa Lion's Coach, z imenom Team ...

Beri dalje

31. december 2013

Vsem obiskovalcem in našim strankam želimo srečno in uspešno leto 2014!

Beri dalje

10. september 2012

Gabriel Warde iz Irske je zmagal na Scaniinem tekmovanju mladih voznikov tovornjakov ...

Beri dalje

30. april 2020

DKV Euroservice tudi slovenskim podjetjem predstavlja novo storitev - DKV BOX EUROPE, ...

Beri dalje

28. marec 2012

Na drugem sejmu ECO Transport & Logistics, ki od 27. do 30. marca poteka v Parizu, ...

Beri dalje

6. december 2013

Eicher Trucks je znamka, ki je del Volvo skupine. Skupaj z Mack, Renault Trucks, UD in Volvo ...

Beri dalje

16. december 2013

V četrtek, 5. decembra 2013 so voznikoma iz podjetja Maček transport podelili priznanje ...

Beri dalje

9. december 2011

Danes sta na Brdu pri Kranju minister za promet dr. Patrick Vlačič in koroški deželni ...

Beri dalje

8. december 2013

Pri podjetju Sisu so pred kratkim objavili prve fotografije nove generacije Polar ...

Beri dalje

14. september 2012

Novi motorji Euro VI proizvajalca Renault Trucks zagotavljajo zmanjšanje onesnaževanja ...

Beri dalje