Truck Race - Le Mans

Na zaključnem srečanju prvenstva v dirkanju tovornih vozil Truck Racing v sezoni 2012 je moštvo Renault Trucks-MKR Technology postalo evropski prvak v ekipnem tekmovanju. To je že druga lovorika za to moštvo po osvojenem naslovu v letu 2010.
Truck Race - Le Mans

Na tretji dirki preteklega konca tedna sta moštvena voznika poleg tega kljub močnemu nalivu osvojila prvo in drugo mesto. Tako niti sivim oblakom ni uspelo zmanjšati proizvajalčeve odločnosti, da svojo zmago praznuje v slogu skupaj s svojimi strankami in vsemi, ki delijo enako strast do tovornjakov.

Zadnje srečanje prvenstva Truck Racing v letošnji sezoni se je kljub precej deževnemu vremenu spremenilo v zmagoslavje za Renault Trucks. Proizvajalec je s svojim moštvom MKR-Technology osvojil točno 1.000 točk in s tem tudi zmago v skupnem seštevku moštev na evropskem prvenstvu. S fantastičnim zaključkom sezone so moštveni vozniki na Bugattijevem dirkališču odlično branili barve proizvajalca Renault Trucks, še zlasti na nedeljski jutranji dirki, ko sta Markus Bösiger in Adam Lacko v hudem nalivu osvojila prvo in drugo mesto. Adam Lacko se je nato na četrti in zadnji dirki tega konca tedna ter zadnji dirki v sezoni 2012 znova povzpel na zmagovalne stopničke in osvojil drugo mesto.

V skupnem seštevku posameznikov je Adam Lacko s 330 točkami osvojil tretje, Markus Oestreich s 311 točkami četrto, Markus Bösiger pa z 282 točkami šesto mesto. Tudi v moštvu Team 14 so bili po odličnem koncu tedna evforično razpoloženi, saj je Anthony Janiec z vozilom Renault Premium zaokrožil sezono s štirimi osvojenimi zmagovalnimi stopničkami v štirih dirkah, kar je na koncu v skupnem točkovanju zadoščalo za uvrstitev na deveto mesto.V francoskem pokalnem tekmovanju v dirkanju tovornih vozil French Truck Racing Cup je že drugo leto zapored zmagala ekipa Aravi. Lionelu Montagneju je z vozilom Renault Premium uspelo ubraniti vse neprizanesljive izzive in na koncu v zadnji dirki sezone tudi osvojiti lovoriko. Popolno zmagoslavje!

Renault Trucks se je na čarobni progi v Le Mansu izjemno potrudil, da je lahko delil navdušenje nad tovornjaki s svojimi strankami, vozniki in vsemi obiskovalci dogodka ob koncu tedna. Gledalci so bili povabljeni v ogromen šotor Renault Trucks, kjer so proizvajalčevi „francoski talenti” predstavili štiri proizvodne obrate v Franciji, v katerih je zaposlenih več kot 10.000 ljudi. To so simbolizirali tudi trije modri, beli in rdeči modeli vozila Renault Magnum, ki so pozdravili obiskovalce.Poleg teh sta dve tekmovalni vozili Renault Premium Selection Racing nazorno predstavljali znanje in sposobnosti proizvajalca Renault Trucks na področju inovacij, ko gre za rabljena vozila. Ta posebna izvedba, ki je na voljo le na francoskem trgu, ponuja možnost, da lahko kupci svoja vozila opremijo z osebnim tekmovalnim videzom brez kompromisov glede stroškov ali kakovosti. „Tekmovalno” vzdušje pa je bilo tudi znotraj šotora, kjer so, kot je v navadi, simulatorji dirkanja s tovornjaki privabili množice obiskovalcev.

V šotoru so predstavili tudi zavezanost proizvajalca aktualni temi zmanjševanja porabe goriva in njegova prizadevanja v okviru projekta 'All for Fuel Eco' in rešitev Optifuel, ki so bili razviti prav za prihranek pri gorivu. Ta poudarek se je nedvomno izkazal za priljubljeno temo, saj je ta konec tedna skoraj 3.000 strank sprejelo povabilo in obiskalo Bugattijevo dirkališče.

Renault Trucks Racing je izkoristil 24-urno dirko Le Mans in na Facebooku predstavil svojo igro s simulacijo dirke tovornjakov. Ta je bila do zdaj razpoložljiva za osebne računalnike, pametne telefone in tablične računalnike (Android in iOS), od tega konca tedna pa je na voljo tudi na največjem svetovnem družabnem omrežju.

Renault Trucks, ki je ponosen na svojo udeležbo na evropskem prvenstvu v dirkanju s tovornjaki Truck Racing, bo tudi v prihodnje zavezan tej disciplini in bo znova sodeloval v tekmovanju v sezoni 2013. Proizvajalec se že veseli ponovnega srečanja, zato so vsi privrženci naslednjo pomlad vabljeni na odprtje nove vznemirljive tekmovalne sezone.


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

22. junij 2011

Iz švedskega podjetja tovornih vozil prihaja še ena novost. Tokrat je bil na vrsti ...

Beri dalje

5. februar 2014

Renault Trafic je eno izmed najbolj priljubljenih lahkih gospodarskih vozil, saj je v svojem ...

Beri dalje

15. september 2011

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires v Kranju v letošnjem letu začenja z investicijo ...

Beri dalje

18. april 2013

Volvo Trucks je na BAUMI predstavil novi Volvo FMX tovornjak z Euro 6 motorjem. Objavljamo ...

Beri dalje

18. julij 2011

Z današnjim dne naj bi se tovornjaki družbe Viator & Vektor Logistika ustavili. ...

Beri dalje

16. januar 2013

ASH Aebi Schmidt je premierno prikazal novi Viatrac Aebi VT450 Vario. Novo vozilo ...

Beri dalje

11. december 2019

Potem ko so že pred časom z modeloma FL in FE predstavili svoje prve električne ...

Beri dalje

22. september 2013

Gradbeno podjetje Chagoury Group iz Lagosa v Nigeriji je naročilo 120 MAN TGS tovornjakov ...

Beri dalje

15. oktober 2012

S cestnimi tovornimi vozili, registriranimi v Sloveniji, je bilo v drugem četrtletju ...

Beri dalje

24. avgust 2013

Kombi znan, kot dom mnogim surferjem in backpaker-jem, Volkswagen do Brasil je napovedal ...

Beri dalje

29. avgust 2012

Predstavljamo vam proizvajalca maket Herpa, njihovo zgodovino in prodajni program, ...

Beri dalje

23. april 2013

Na sejmu gradbene mehanizacije BAUMA, ki se je odvijal v Münchenu od 15. do 21. aprila ...

Beri dalje

4. januar 2013

Uslužbenci Britanske ikonske avtoprevozniške družbe Eddie Stobart so v dobrodelne ...

Beri dalje

25. oktober 2012

Kitajski Nanjing Iveco je razkril novo lahko gospodarsko vozilo, ki so ga poimenovali ...

Beri dalje

21. februar 2013

Letošnje leto Bosch obeležuje proizvodnjo 10 milijontega sistema skupnega voda za gospodarska ...

Beri dalje

4. oktober 2011

Švicarski predstavniki Renault Trucks AG so na 18. mednarodnem festivalu Trucker ...

Beri dalje

24. januar 2011

Globalni logistični operater pri prevozu pijač, JF Hillebrand, je predlagal evropske ...

Beri dalje

31. december 2012

Ekipa tovornjak.net-a želi vsem obiskovalcem, strankam in voznikom v letu 2013 obilo ...

Beri dalje

3. september 2018

DAF Trucks išče najstarejši tovornjak. Iskanje se osredotoča na tipična DAF vozila ...

Beri dalje

9. januar 2014

Rally Dakar: v najtežji dirkaški preizkušnji tudi sedem tovornjakov na pnevmatikah ...

Beri dalje