Goodyear: Omnitrac MST II

Goodyear naznanja prihod nove Omnitrac MST II, pnevmatike za prikolice za kombinirane prevoze (uporaba predvsem v gradbeništvu), ki glede na svojo predhodnico nudi večjo zmogljivost na vseh ključnih področjih (zmogljivosti na cesti, odpornosti proti poškodbam, kljubovanje težkim vremenskim razmeram).
Goodyear: Omnitrac MST II

Testi pri prevoznikih kažejo, da pnevmatika nima samo za 15 % večjo kilometražo od svoje predhodnice, ampak tudi do 25 % večjo od glavne konkurenčne pnevmatike. Pnevmatika MST II se ponaša s tehnologijo Omnitrac Max in dopolnjuje Goodyearovi pnevmatiki MSS II in MSD II za vodilno oziroma pogonsko os tovornjakov, ki opravljajo kombinirane prevoze. Tehnologija Omnitrac Max združuje najsodobnejše materiale in elemente dezena, vključno z zmesmi za tekalno plast, odpornimi proti poškodbam, robustno zgradbo karkase in izpopolnjenimi dezeni tekalne plasti. Goodyear Omnitrac MST II v dimenziji 385/65R22.5 je na trgu od avgusta 2012, v dimenziji 445/65R22.5 pa bo na voljo od novembra.Tovorne pnevmatike Goodyear – razred A glede izkoristka goriva že od leta 2010
Dobre rezultate na testih pa ni dosegla le nova Omnitrac MST II, pač pa tudi celotna skupina Goodyearovih tovornih pnevmatik na testih ob uvedbi nove oznake EU za pnevmatike. Prvi rezultati o uvrstitvi v razrede na oznaki so bili objavljeni že maja, in sicer prostovoljno, še pred uradno uveljavitvijo označevanja pnevmatik (1.11.2012). Goodyearove tovorne pnevmatike so pokazale, da glede izkoristka goriva lahko dosegajo in celo presegajo pričakovanja. Najboljši primer za to je pnevmatika Goodyear LHT II za prikolice, ki ima v dveh dimenzijah glede izkoristka goriva na oznaki zabeležen razred A. Tudi nova pnevmatika Marathon LHS II + za vodilno os in Regional RHT II za prikolice sta dosegli odlično oceno, saj sta v številnih dimenzijah tako glede izkoristka goriva kot glede oprijema na mokri podlagi uvrščeni v razred B. Omeniti je treba še pnevmatiko Regional RHS II za vodilno os, ki je v eni dimenziji za izkoristek goriva dosegla razred C, za zavorno zmogljivost na mokrih cestah A, v drugi dimenziji pa ima oznako B/B . Skupaj ima okrog 50% trenutnih Goodyearovih in Dunlopovih tovornih pnevmatik oceno C/C ali več, kar dokazuje odlične lastnosti Goodyearovih izdelkov.Uvrstitev v višje razrede na oznaki EU za pnevmatike nazorno ponazarja Goodyearova dolgoletna prizadevanja, da bi kupcem s svojimi izdelki ponudil kar najvišjo raven zmogljivosti – še zlasti na področju prihranka pri gorivu, “ je povedal Boris Stevanović, direktor za trženje tovornih pnevmatik Goodyear Dunlop na območju EMEA.

Svetovna premiera avtobusnih pnevmatik podjetja Goodyear Dunlop bo razkrili na sejmu IAA
Na sejmu gospodarskih vozil IAA 2012 v nemškem Hannovru od 20. do 27. septembra 2012 bo Goodyear Dunlop razkril program avtobusnih pnevmatik iz Goodyeara (Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach) in ostale najnovejše izdelke, ki so nastali na podlagi inovativnih tehnologij. Navedene inovacije bodo omogočile vpogled v delo, ki ga je Goodyear Dunlop vložil v okviru prizadevanj v korist gospodarskih prevoznikov.

Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach sta popolnoma novi pnevmatiki za sodobne avtobuse. Marathon Coach je pnevmatika za vse osne pozicije, Ultra Grip pa je zimska pnevmatika za pogonsko os. Več bodo razkrili na sejmu IAA.

Za tovorne prevoznike, še zlasti za vodje voznih parkov, bo na razstavnem prostoru še ena poslastica, namreč Goodyearov 'Sanjski komplet' (Dream Team), ki ga sestavljajo pnevmatike Marathon LHS II+ za vodilno os, LHD II+ za pogonsko os in LHT II za prikolice. Zahvaljujoč novi oznaki EU za pnevmatike lahko zdaj kupci takoj vidijo prednosti, ki jih navedene pnevmatike prinašajo na področju prihranka pri gorivu, oprijema na mokri podlagi in zunanjega kotalnega hrupa.

V sredo, 19. septembra 2012 ob 13.15 pa bo novinarska konferenca koncerna Goodyear Dunlop, kjer bodo predstavili omenjene svetovne novosti in nov dobrodelni projekt v podporo iniciativi voznikov tovornjakov, tako imenovani DocStop for Europeans (DocStop voznikom tovornjakov na cesti nudi medicinsko pomoč). Poleg tega bo prikazan tudi tovornjak, izdelan iz LEGO kock, ki bo igral pomembno vlogo v dobrodelnem projektu.

Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

5. marec 2011

Sistem, ki ga Volvo ponuja kot dodatno opremo v svojih tovornih vozilih, je pomagal ...

Beri dalje

18. oktober 2011

V drugem četrtletju 2011 so tovorna motorna vozila, registrirana v Sloveniji, prepeljala ...

Beri dalje

15. julij 2011

Vozniki tovornjakov so ponovno dobili priložnost predstaviti svoje vozniške sposobnosti ...

Beri dalje

15. januar 2011

Ekipa ruskega Kamaza je tudi letošnji rally Dakar zaključila več kot uspešno - njihovi ...

Beri dalje

21. februar 2013

Letošnje leto Bosch obeležuje proizvodnjo 10 milijontega sistema skupnega voda za gospodarska ...

Beri dalje

4. november 2019

Lani uveden sistem cestninjenja avtobusov in težkih tovornih vozil je med drugim ...

Beri dalje

19. november 2012

Scania je podpisala sporazum o dobavi 3000 motorjev, ki izpolnjujejo emisijski standard ...

Beri dalje

8. december 2013

Pri podjetju Sisu so pred kratkim objavili prve fotografije nove generacije Polar ...

Beri dalje

6. april 2011

Nemški proizvajalec vozil VW, ki ima v svoji lasti 30 odstotni delež podjetja MAN, ...

Beri dalje

1. junij 2011

Vozila znamke Volvo slovijo po visokem nivoju varnosti, ki ga nudijo svojim uporabnikom. ...

Beri dalje

4. oktober 2013

PKF Stroybeton je podjetje iz Moskve, ki je dobilo prvi MAN tovornjak izdelan v Rusiji. ...

Beri dalje

15. september 2011

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires v Kranju v letošnjem letu začenja z investicijo ...

Beri dalje

15. september 2012

Fiat bo na sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru predstavil novi Doblo Cargo XL.

Beri dalje

3. oktober 2012

Renault Trucks na sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru predstavlja projekt industrijskega ...

Beri dalje

11. februar 2011

Na salonu avtobusov UMA Motorcoach Expo v Tampi na Floridi, je Setra predstavila nov model ...

Beri dalje

1. julij 2011

Z današnjim dnem je tudi na Poljskem steklo elektronsko cestnjinjene za tovorna vozila ...

Beri dalje

23. november 2010

Kot enega od ukrepov za reševanje finančnih težav v katerih se je znašla skupina ...

Beri dalje

13. avgust 2011

Šesta letošnja dirka za evropski pokal v dirkanju s tovornjaki se je odvijala v soboto ...

Beri dalje

12. november 2012

Inovativno raziskovalno vozilo MAN Metropolis je v okviru 4. mednarodnega sejma Električna ...

Beri dalje

1. julij 2014

Letos predstavljena Goodyearova linija tovornih pnevmatik FUELMAX, ki omogoča prihranek ...

Beri dalje