Goodyear: Omnitrac MST II

Goodyear naznanja prihod nove Omnitrac MST II, pnevmatike za prikolice za kombinirane prevoze (uporaba predvsem v gradbeništvu), ki glede na svojo predhodnico nudi večjo zmogljivost na vseh ključnih področjih (zmogljivosti na cesti, odpornosti proti poškodbam, kljubovanje težkim vremenskim razmeram).
Goodyear: Omnitrac MST II

Testi pri prevoznikih kažejo, da pnevmatika nima samo za 15 % večjo kilometražo od svoje predhodnice, ampak tudi do 25 % večjo od glavne konkurenčne pnevmatike. Pnevmatika MST II se ponaša s tehnologijo Omnitrac Max in dopolnjuje Goodyearovi pnevmatiki MSS II in MSD II za vodilno oziroma pogonsko os tovornjakov, ki opravljajo kombinirane prevoze. Tehnologija Omnitrac Max združuje najsodobnejše materiale in elemente dezena, vključno z zmesmi za tekalno plast, odpornimi proti poškodbam, robustno zgradbo karkase in izpopolnjenimi dezeni tekalne plasti. Goodyear Omnitrac MST II v dimenziji 385/65R22.5 je na trgu od avgusta 2012, v dimenziji 445/65R22.5 pa bo na voljo od novembra.Tovorne pnevmatike Goodyear – razred A glede izkoristka goriva že od leta 2010
Dobre rezultate na testih pa ni dosegla le nova Omnitrac MST II, pač pa tudi celotna skupina Goodyearovih tovornih pnevmatik na testih ob uvedbi nove oznake EU za pnevmatike. Prvi rezultati o uvrstitvi v razrede na oznaki so bili objavljeni že maja, in sicer prostovoljno, še pred uradno uveljavitvijo označevanja pnevmatik (1.11.2012). Goodyearove tovorne pnevmatike so pokazale, da glede izkoristka goriva lahko dosegajo in celo presegajo pričakovanja. Najboljši primer za to je pnevmatika Goodyear LHT II za prikolice, ki ima v dveh dimenzijah glede izkoristka goriva na oznaki zabeležen razred A. Tudi nova pnevmatika Marathon LHS II + za vodilno os in Regional RHT II za prikolice sta dosegli odlično oceno, saj sta v številnih dimenzijah tako glede izkoristka goriva kot glede oprijema na mokri podlagi uvrščeni v razred B. Omeniti je treba še pnevmatiko Regional RHS II za vodilno os, ki je v eni dimenziji za izkoristek goriva dosegla razred C, za zavorno zmogljivost na mokrih cestah A, v drugi dimenziji pa ima oznako B/B . Skupaj ima okrog 50% trenutnih Goodyearovih in Dunlopovih tovornih pnevmatik oceno C/C ali več, kar dokazuje odlične lastnosti Goodyearovih izdelkov.Uvrstitev v višje razrede na oznaki EU za pnevmatike nazorno ponazarja Goodyearova dolgoletna prizadevanja, da bi kupcem s svojimi izdelki ponudil kar najvišjo raven zmogljivosti – še zlasti na področju prihranka pri gorivu, “ je povedal Boris Stevanović, direktor za trženje tovornih pnevmatik Goodyear Dunlop na območju EMEA.

Svetovna premiera avtobusnih pnevmatik podjetja Goodyear Dunlop bo razkrili na sejmu IAA
Na sejmu gospodarskih vozil IAA 2012 v nemškem Hannovru od 20. do 27. septembra 2012 bo Goodyear Dunlop razkril program avtobusnih pnevmatik iz Goodyeara (Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach) in ostale najnovejše izdelke, ki so nastali na podlagi inovativnih tehnologij. Navedene inovacije bodo omogočile vpogled v delo, ki ga je Goodyear Dunlop vložil v okviru prizadevanj v korist gospodarskih prevoznikov.

Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach sta popolnoma novi pnevmatiki za sodobne avtobuse. Marathon Coach je pnevmatika za vse osne pozicije, Ultra Grip pa je zimska pnevmatika za pogonsko os. Več bodo razkrili na sejmu IAA.

Za tovorne prevoznike, še zlasti za vodje voznih parkov, bo na razstavnem prostoru še ena poslastica, namreč Goodyearov 'Sanjski komplet' (Dream Team), ki ga sestavljajo pnevmatike Marathon LHS II+ za vodilno os, LHD II+ za pogonsko os in LHT II za prikolice. Zahvaljujoč novi oznaki EU za pnevmatike lahko zdaj kupci takoj vidijo prednosti, ki jih navedene pnevmatike prinašajo na področju prihranka pri gorivu, oprijema na mokri podlagi in zunanjega kotalnega hrupa.

V sredo, 19. septembra 2012 ob 13.15 pa bo novinarska konferenca koncerna Goodyear Dunlop, kjer bodo predstavili omenjene svetovne novosti in nov dobrodelni projekt v podporo iniciativi voznikov tovornjakov, tako imenovani DocStop for Europeans (DocStop voznikom tovornjakov na cesti nudi medicinsko pomoč). Poleg tega bo prikazan tudi tovornjak, izdelan iz LEGO kock, ki bo igral pomembno vlogo v dobrodelnem projektu.

Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

29. oktober 2011

Iz nemške tovarne pnevmatik Fulda so naznanili, da na trg pošiljajo dva nova modela ...

Beri dalje

24. junij 2011

Težko pričakovan naslednik Actrosa MP3 je naposled le bil predstavljen. Pri Nemcih ...

Beri dalje

13. januar 2011

Skupina Stagecoach se je ponovno odločila za nakup večjega števila avtobusov znamke ...

Beri dalje

11. februar 2011

Na salonu avtobusov UMA Motorcoach Expo v Tampi na Floridi, je Setra predstavila nov model ...

Beri dalje

16. julij 2012

V prvem četrtletju 2012 so tovorna motorna vozila, registrirana v Sloveniji, prepeljala ...

Beri dalje

3. september 2011

Slaba železniška infrastruktura, neusklajenost med državami in počasnost so le nekateri ...

Beri dalje

16. avgust 2012

Volvo je objavil video, v katerem prikazujejo snemanje spota za novi tovornjak Volvo ...

Beri dalje

17. oktober 2010

V osrčju švicarskih Alp so prebili še zadnje metre najdaljšega železniškega ...

Beri dalje

1. avgust 2011

Pri Volvu praznujejo deseto obletnico odkar so na trg poslali svoj avtomatiziran menjalnik, ...

Beri dalje

27. september 2012

TATA Daewoo je začel prodajati nova modela tovornjakov Prima in Novus. Poimenovali ...

Beri dalje

10. junij 2013

Madžarski transportni gigant Waberer's je pri proizvajalcu Schmitz naročil 600 novih ...

Beri dalje

17. marec 2013

Včeraj se je v Zagrebu odvijalo regijsko finalno tekmovanje Scanijinih mehanikov, ...

Beri dalje

23. maj 2011

Mercedes je predstavil novo generacijo mestnega avtobusa Citaro. Avtobus se ponaša ...

Beri dalje

4. september 2012

Po navedbah nizozemske revije o tovornih vozilih TTM.nl Ford načrtuje vrnitev na evropski ...

Beri dalje

16. april 2011

Tri, dva, ena … start! Sezona dirk tovornjakov 2011 je na pohodu. Vse je pripravljeno, ...

Beri dalje

26. november 2012

JOST, vodilni proizvajalec sestavnih delov za sisteme povezav tovornih vozil in prikolic, ...

Beri dalje

11. november 2010

Viator & Vektor Logistika je postala članica Zveze pomorsko prometnih agencij Slovenije ...

Beri dalje

21. april 2011

Podjetje Renault Trucks je v torek, 12. aprila 2011, izvedlo predstavitev ponudbe ...

Beri dalje

15. november 2010

S 15. novembrom je vozila potrebno opremiti z zakonsko zahtevano zimsko opremo.

Beri dalje

15. november 2016

Sava, blagovna znamka pnevmatik iz koncerna Goodyear, je uvedla novo dimenzijo pnevmatik ...

Beri dalje