Renault Trucks: Motorji Euro 6

Novi motorji Euro VI proizvajalca Renault Trucks zagotavljajo zmanjšanje onesnaževanja in nadzor nad porabo goriva. Z združevanjem različnih tehnologij in izbiro tiste, ki je najbolj prilagojena različnim uporabam vozil, francoski proizvajalec strankam ponuja visokozmogljive motorje, ki zagotavljajo zanesljivo delovanje in konkurenčno porabo goriva.
Renault Trucks: Motorji Euro 6

Proizvajalec Renault Trucks bo na sejmu IAA v Hannovru predstavil svoje motorje, ki ustrezajo standardu Euro VI. Z njimi bo januarja 2014, ko bo nov standard postal obvezen (januarja 2013 za nove homologacije), opremil svoje tovornjake. Z bistvenim zmanjšanjem izpustov škodljivih snovi bodo novi motorji Renault Trucks Euro VI zagotavljali visoko zmogljivost, zanesljivost in optimizirano porabo. Za zagotavljanje skladnosti z novo uredbo proizvajalec uporablja različne tehnologije, ki so najprimernejše in najučinkovitejše glede na velikost motorja in prihodnjo uporabo. S to strategijo bo proizvajalec Renault Trucks lahko dosegel več različnih ciljev: strankam bo ponudil motorje, ki ustrezajo standardu Euro VI, obenem pa bo ponujal konkurenčno ekonomičnost porabe goriva, zanesljivost in možnost vzdrževanja, ki je primerljiva ali izboljšana v primerjavi s prejšnjimi motorji Euro V.Motorji za težka vozila (11 l in 13 l)
V ponudbi motorjev za težka vozila bo proizvajalec Renault Trucks predstavil nov šestvaljni motor s prostornino 11 l z oznako DTI 11. Na voljo bo v treh različicah nazivne moči: 380 KM (1.800 Nm), 430 KM (2.050 Nm) in 460 KM (2.200 Nm). Čeprav je po zgradbi precej podoben motorju Euro V, pa najnovejši model orje ledino s svojimi sistemi vbrizga in čiščenja izpustov. Vbrizg goriva temelji na sistemu skupnega voda (common rail), katerega glavna prednost je zagotavljanje izjemno natančnega in visokotlačnega vbrizga goriva tudi pri nizkih hitrostih motorja.

Motor DTI 11 vključuje sistem za čiščenje izpušnih plinov SCR, ki zmanjšuje izpuste škodljivih snovi in zagotavlja skladnost z uredbo Euro VI. Za zagotavljanje optimalne zmogljivosti mora ta sistem delovati na dovolj visoki temperaturi. Proizvajalec Renault Trucks je to zahtevo izpolnil z združitvijo različnih rešitev, kot so ponovni obtok izpušnih plinov (EGR) med fazami pospeševanja motorja, uporaba krmiljenih ventilov na dovodu in izpustu ter posebne strategije zgorevanja.

Sistem za čiščenje izpušnih plinov je opremljen s filtrom delcev, ki je nameščen na vseh motorjih Renault Trucks Euro VI. To omogoča bistveno zmanjšanje ravni emisij delcev, saj filter ujame tudi najmanjše delce.

Ta tehnologija se uporablja tudi v novem šestvaljnem motorju s prostornino 13 l, a ta model vključuje elektronski vbrizg goriva prek črpalke, kar je še posebej primerno za motorje s to prostornino. Motor DTI 13 bo na voljo v naslednjih različicah nazivne moči: 440 KM (2.200 Nm), 480 KM (2.400 Nm) in 520 KM (2.550 Nm)

Motorji za srednje težka vozila (5 l in 8 l)
Za srednje težka vozila je Renault Trucks razvil nov štirivaljni motor s prostornino 5 l z oznako DTI 5. Na voljo bo v različicah z 210 KM (800 Nm) in 240 KM (900 Nm). Model DTI 8 pa bo opremljen s šestimi valji v vrsti in prostornino 8 l. Na voljo bo v različicah z 250 KM (950 Nm), 280 KM (1.050 Nm) in 320 KM (1.200 Nm).

Motorji Euro VI s prostorninama 5 l in 8 l so opremljeni s sistemom EGR, ki reciklira del izpušnih plinov med zgorevanjem in zmanjša količino dušikovega oksida (NOx), ki ga proizvede motor. Preostali del NOx se nato odstrani s katalizatorjem SCR. Filter delcev omogoča, da vozilo ustreza zelo nizkim ravnem emisij delcev, ki jih zahteva novi standard. Motor je opremljen tudi z vbrizgom goriva prek skupnega voda z najvišjim tlakom 2.000 barov. Zahvaljujoč prilagodljivosti večkratnega vbrizga (do 5 vbrizgov na cikel motorja) ti motorji zagotavljajo visoko učinkovitost glede porabe, hrupa in zmogljivosti.

Vse to pomeni, da novi motorji Renault Trucks ustrezajo standardu Euro VI, obenem pa ohranjajo visoke stopnje zmogljivosti, zanesljivosti in optimizirane porabe ter tako še bolje služijo strankam blagovne znamke.Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

30. junij 2011

v mesecu juliju bo ponovno organizirano osnovno in obnovitveno usposabljanje ter izpit ...

Beri dalje

30. april 2020

DKV Euroservice tudi slovenskim podjetjem predstavlja novo storitev - DKV BOX EUROPE, ...

Beri dalje

28. februar 2012

Volvov pogonski komplet XE13 je bil v Severni Ameriki imenovan za inovacijo leta 2011 ...

Beri dalje

11. maj 2012

Včeraj se je v Prometnem centru v Ljubljani, v okviru logističnega inštituta Logins, ...

Beri dalje

2. november 2011

Kot smo že napovedali prejšnji teden, je Scania v ponedeljek predstavila novo serijo ...

Beri dalje

27. februar 2013

Iveco bo na 30. mednarodnem sejmu BAUMA 2013 predstavil svojo celotno ponudbo terenskih ...

Beri dalje

21. junij 2011

Dr. Igor Jakomin je ministru za promet dr. Patricku Vlačiču danes popoldne podal ...

Beri dalje

17. julij 2012

Pred poletnimi dopusti so se člani tovornjak kluba v soboto 14.7. še zadnjič srečali ...

Beri dalje

25. oktober 2012

Kitajski Nanjing Iveco je razkril novo lahko gospodarsko vozilo, ki so ga poimenovali ...

Beri dalje

12. september 2012

Iveco bo na prihajajočem sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru predstavil nekaj ...

Beri dalje

18. oktober 2013

Nissan testira nov tovornjak, ki bo zamenjal Atleon-a. Sveži Cabstar bo nekoliko ...

Beri dalje

23. januar 2014

Finski proizvajalec Sisu Auto je posodobil svojo mrežo terenskih vozil. Terenski ...

Beri dalje

6. julij 2012

Volvo Trucks je predstavil motor, ki izpolnjuje visoke okoljevarstvene standarde Euro ...

Beri dalje

29. november 2012

Scania je skupaj z Zoomlion-om, kitajskim gradbenim podjetjem, dosegla nov rekord, ...

Beri dalje

29. avgust 2012

Predstavljamo vam proizvajalca maket Herpa, njihovo zgodovino in prodajni program, ...

Beri dalje

4. marec 2013

Po prodajnem uspehu prve posebne serije iz leta 2011 bo Renault Trucks obnovil serijo ...

Beri dalje

13. avgust 2012

V Bruslju se je sestala novo oblikovana 15 članska skupina Smart Move High Level ...

Beri dalje

29. april 2012

Spomladansko srečanje članov kluba tovornjak se je odvijalo v Prekmurju. Srečanje ...

Beri dalje

7. avgust 2013

Izšla je četrta številka revije Kamion&Bus, v kateri vas čaka veliko zanimivih ...

Beri dalje

17. november 2010

Do popolne združitve omenjenih podjetij zaenkrat ne bo prišlo, se pa obe strani ...

Beri dalje