Iz naše ponudbe: makete Herpa

Predstavljamo vam proizvajalca maket Herpa, njihovo zgodovino in prodajni program, katerega lahko ekskluzivno naročite tudi pri nas, saj smo pooblaščeni prodajalec maket Herpa za Slovenijo.
Iz naše ponudbe: makete Herpa

Podjetje Herpa oziroma Herpa Miniaturmodelle GmbH je nemški proizvajalec vlitih maket letal (blagovna znamka Herpa Wings) in plastičnih maket avtomobilov in tovornjakov (Herpa Cars & Trucks).Zgodovina podjetja
Podjetje je leta 1949 ustanovil Wilhelm Hergenröther, inovator in imetnik patentov za proizvodnjo dodatne opreme za makete vlakov. Ime Herpa izvira pravzaprav iz začetnic takratnega imena podjetja “Hergenröther und Patente”. V šestdesetih letih 20. stoletja je Herpo prevzelo podjetje Riwa, katere osnovna dejavnost je bila proizvodnja plastičnih delov za avtomobile in foto aparate. V začetku sedemdesetih letih je Herpa pričela s proizvajanjem maket stavb v merilu 1:160, ki so jo naredile zaradi izrednih podrobnosti prepoznavno na trgu. Čez približno desetletje so pričeli proizvajati makete avtomobilov in tovornjakov v merilu 1:87. Leta 1982 je izšla prva izdaja revije Der Maßstab, dve leti kasneje pa je Herpa obeležila proizvodnjo 10 milijonte makete. Leta 1987 so začeli proizvajati prve makete letal, dve leti kasneje, pa so s pojavom računalniške tehnologije znatno izboljšali proizvodne procese maket, kar jim je omogočalo še večjo preciznosti in naravnanost k podrobnostim. V začetku devetdesetih let se je masovna proizvodnja maket preselila v Azijo, vendar so inženiring, načrtovanje in izdelava prototipov ostali v domeni Nemcev. Leta 1992 je Herpa ustanovila serijo HerpaWings. Leta 1997 je Herpa izdala prvo številko revije WingsWorld, dve leti kasneje pa so obeležili 50 letnico obstoja. Leta 2007 so pričeli proizvajati še makete NASA vesoljskih plovil, leto kasneje pa naredili eno največjih maket v merilu 1:87, ki meri 47,5 cm – jahto »Catwalk«. Leta 2009 se je zamenjalo vodstvo, ki je podjetje rešilo finančnih težav. Od leta 2007 je Herpa v sodelovanju z drugimi partnerji ena od pobudnic ponovne oživitve kultnega osebnega avtomobila Trabant - z novim imenom Trabant nT.Visoka preciznost izdelovanja maket in poudarek na detajlih
Tako kot proizvajalci avtomobilov, letal ali tovornjakov tudi Herpa razvija, načrtuje in proizvaja svoje makete z najnovejšimi tehnologijami CAD in CAM. Pri vseh fazah proizvodnje so v tesnem sodelovanju z oblikovalci vozil in letal z namenom izdelati čim boljši model originala. Razvoj novega modela traja v povprečju od 6 do 12 mesecev. Herpa letno v razvoj in načrtovanje investira milijon evrov dobička. Herpini inženirji so podvrženi strogi tajnosti načrtovanja in izdelovanja maket, saj se makete pogosto izdelujejo še preden je uradna predstavitev vozila.Produkti:
Letala: Večina maket letal je proizvedena v merilu 1:500, čeprav so nekateri modeli proizvedeni tudi v merilih 1:400, 1:200 in 1:1000. Zbirka maket letal HerpaWings vključuje različnih 250 letalskih družb, 17 različnih proizvajalcev letal ter 1200 različnih modelov letal. Makete se lahko uporablja skupaj z izdelki Herpa SCENIX serije, ki vključuje tudi makete letališč ter letaliških dodatkov. HerpaWings je pripravila tudi OEM makete za mnoge letalske družbe, ki jih prodajajo izključno na krovih letal in jih drugače ni mogoče kupiti.Osebni avtomobili in tovornjaki: Modeli Herpa Cars & Trucks so proizvedeni v merilu 1:87, določeni pa tudi v merilih 1:120 in 1:160.Tanki in ostala vojaška vozila: Od 1. Oktobra 2007 Herpa skrbi tudi za distribucijo maket vojaških vozil avstrijskega proizvajalca Roco Modelleisenbahn GmbH. Roco proizvaja tanke in druga vojaška vozila iz različnih obdobij od leta 1960 tako v merilu N kot H0.Revije za zbiratelje maket: Herpa izdaja tudi dve reviji za zbiratelje in ljubitelje maket: Der Maßstab (avtomobili in tovornjaki) ter WingsWorld (letala). Sprva so bile revije dostopne članom klubov zbirateljev, danes pa so z naročnino na voljo vsem.Za namene oglaševanja izdelkov Herpa smo postavili tudi samostojno spletno stran.
Naročanje izdelkov je preprosto: na spletni strani http://www.herpa.de/ izberite želene modele maket, na info@lev.si nam sporočite kode (šifre) maket ter vaše kontaktne podatke (naslov in telefonsko številko). Pri izbiri maket bodite pozorni na stanje zaloge (obarvanost semaforja)!
Naročene makete lahko prevzamete osebno v naših poslovnih prostorih ali pa vam jih pošljemo z dostavno službo GLS (doplačilo 3,90 EUR z DDV).


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

1. januar 2011

Raziskava, ki sta jo opravili Evropska unija ter mednarodna avtomobilska federacija ...

Beri dalje

5. april 2012

Največje madžarsko logistično in transportno podjetje Waberer's je podpisalo naročilo ...

Beri dalje

1. avgust 2012

Novi Mercedes-Benz Actros je prejel Red Dot Design Award 2012. V letošnjem natečaju ...

Beri dalje

4. november 2019

Lani uveden sistem cestninjenja avtobusov in težkih tovornih vozil je med drugim ...

Beri dalje

11. januar 2014

Po jesenskih predstavitvah v Ljubljani in Mariboru, je ob koncu preteklega leta Renault ...

Beri dalje

5. oktober 2011

Južna cona mesta Rio de Janeiro je dobila prvi od 200 Scanjinih avtobusov, ki bodo ...

Beri dalje

20. februar 2012

Po predstavitvi novege generacije Mitsubishi canterja lanskega oktobra, sedaj na ceste ...

Beri dalje

23. februar 2012

Scania ja pripravila zanimiv posnetek iz Peruja, kjer vozniki tovornjakov dobesedno ...

Beri dalje

21. april 2011

Podjetje Renault Trucks je v torek, 12. aprila 2011, izvedlo predstavitev ponudbe ...

Beri dalje

1. oktober 2012

Prvič, drugič – prodano! Dobrodelna dražba prvega izdelanega novega Volva FH na eBayu ...

Beri dalje

3. februar 2012

Leto je znova naokoli in spet izbiramo gospodarsko vozilo, ki vam je najbolj všeč ...

Beri dalje

8. april 2013

Prejšnjo soboto, 6. aprila, je 42 novih Volvov FH iz Gothenburga na Švedskem v konvoju ...

Beri dalje

29. januar 2011

Predaja prometu dveh odsekov dolenjske avtoceste mimo Trebnjega in Mirne Peči, s čimer ...

Beri dalje

28. januar 2012

Eno najbolj znanih prevozniških podjetij Stobart Group je v četrtek kot prvo v Veliki ...

Beri dalje

7. september 2011

Angleški zastopnik za prodajo vozil znamke Mercedes Benz Rossetts Commercials je projektu ...

Beri dalje

5. avgust 2011

Uporaba magnetov s strani voznikov težkih tovornih vozil je v zadnjih letih po besedah ...

Beri dalje

31. avgust 2018

Ford je javnosti predstavil prve fotografije novega Fordovega tovornjaka.

Beri dalje

13. september 2010

Slovenski policisti ta teden, med 13. in 19. septembrom 2010, po vsej državi poostreno ...

Beri dalje

3. avgust 2012

AutoKrAZ je zaključil razvoj pete generacije Kremenchug tovornjakov s trosnim modelom ...

Beri dalje

29. april 2020

V obdobju krize koronavirusa je v prvem četrtletju leta 2020 na prevozniškem trgu ...

Beri dalje