Iz naše ponudbe: makete Herpa

Predstavljamo vam proizvajalca maket Herpa, njihovo zgodovino in prodajni program, katerega lahko ekskluzivno naročite tudi pri nas, saj smo pooblaščeni prodajalec maket Herpa za Slovenijo.
Iz naše ponudbe: makete Herpa

Podjetje Herpa oziroma Herpa Miniaturmodelle GmbH je nemški proizvajalec vlitih maket letal (blagovna znamka Herpa Wings) in plastičnih maket avtomobilov in tovornjakov (Herpa Cars & Trucks).Zgodovina podjetja
Podjetje je leta 1949 ustanovil Wilhelm Hergenröther, inovator in imetnik patentov za proizvodnjo dodatne opreme za makete vlakov. Ime Herpa izvira pravzaprav iz začetnic takratnega imena podjetja “Hergenröther und Patente”. V šestdesetih letih 20. stoletja je Herpo prevzelo podjetje Riwa, katere osnovna dejavnost je bila proizvodnja plastičnih delov za avtomobile in foto aparate. V začetku sedemdesetih letih je Herpa pričela s proizvajanjem maket stavb v merilu 1:160, ki so jo naredile zaradi izrednih podrobnosti prepoznavno na trgu. Čez približno desetletje so pričeli proizvajati makete avtomobilov in tovornjakov v merilu 1:87. Leta 1982 je izšla prva izdaja revije Der Maßstab, dve leti kasneje pa je Herpa obeležila proizvodnjo 10 milijonte makete. Leta 1987 so začeli proizvajati prve makete letal, dve leti kasneje, pa so s pojavom računalniške tehnologije znatno izboljšali proizvodne procese maket, kar jim je omogočalo še večjo preciznosti in naravnanost k podrobnostim. V začetku devetdesetih let se je masovna proizvodnja maket preselila v Azijo, vendar so inženiring, načrtovanje in izdelava prototipov ostali v domeni Nemcev. Leta 1992 je Herpa ustanovila serijo HerpaWings. Leta 1997 je Herpa izdala prvo številko revije WingsWorld, dve leti kasneje pa so obeležili 50 letnico obstoja. Leta 2007 so pričeli proizvajati še makete NASA vesoljskih plovil, leto kasneje pa naredili eno največjih maket v merilu 1:87, ki meri 47,5 cm – jahto »Catwalk«. Leta 2009 se je zamenjalo vodstvo, ki je podjetje rešilo finančnih težav. Od leta 2007 je Herpa v sodelovanju z drugimi partnerji ena od pobudnic ponovne oživitve kultnega osebnega avtomobila Trabant - z novim imenom Trabant nT.Visoka preciznost izdelovanja maket in poudarek na detajlih
Tako kot proizvajalci avtomobilov, letal ali tovornjakov tudi Herpa razvija, načrtuje in proizvaja svoje makete z najnovejšimi tehnologijami CAD in CAM. Pri vseh fazah proizvodnje so v tesnem sodelovanju z oblikovalci vozil in letal z namenom izdelati čim boljši model originala. Razvoj novega modela traja v povprečju od 6 do 12 mesecev. Herpa letno v razvoj in načrtovanje investira milijon evrov dobička. Herpini inženirji so podvrženi strogi tajnosti načrtovanja in izdelovanja maket, saj se makete pogosto izdelujejo še preden je uradna predstavitev vozila.Produkti:
Letala: Večina maket letal je proizvedena v merilu 1:500, čeprav so nekateri modeli proizvedeni tudi v merilih 1:400, 1:200 in 1:1000. Zbirka maket letal HerpaWings vključuje različnih 250 letalskih družb, 17 različnih proizvajalcev letal ter 1200 različnih modelov letal. Makete se lahko uporablja skupaj z izdelki Herpa SCENIX serije, ki vključuje tudi makete letališč ter letaliških dodatkov. HerpaWings je pripravila tudi OEM makete za mnoge letalske družbe, ki jih prodajajo izključno na krovih letal in jih drugače ni mogoče kupiti.Osebni avtomobili in tovornjaki: Modeli Herpa Cars & Trucks so proizvedeni v merilu 1:87, določeni pa tudi v merilih 1:120 in 1:160.Tanki in ostala vojaška vozila: Od 1. Oktobra 2007 Herpa skrbi tudi za distribucijo maket vojaških vozil avstrijskega proizvajalca Roco Modelleisenbahn GmbH. Roco proizvaja tanke in druga vojaška vozila iz različnih obdobij od leta 1960 tako v merilu N kot H0.Revije za zbiratelje maket: Herpa izdaja tudi dve reviji za zbiratelje in ljubitelje maket: Der Maßstab (avtomobili in tovornjaki) ter WingsWorld (letala). Sprva so bile revije dostopne članom klubov zbirateljev, danes pa so z naročnino na voljo vsem.Za namene oglaševanja izdelkov Herpa smo postavili tudi samostojno spletno stran.
Naročanje izdelkov je preprosto: na spletni strani http://www.herpa.de/ izberite želene modele maket, na info@lev.si nam sporočite kode (šifre) maket ter vaše kontaktne podatke (naslov in telefonsko številko). Pri izbiri maket bodite pozorni na stanje zaloge (obarvanost semaforja)!
Naročene makete lahko prevzamete osebno v naših poslovnih prostorih ali pa vam jih pošljemo z dostavno službo GLS (doplačilo 3,90 EUR z DDV).


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

4. november 2019

Digitalizacija postaja pomemben člen tudi pri voznikih tovornih vozil. Tega se dobro ...

Beri dalje

6. maj 2020

Med letošnjimi kandidati za naziv slovenski Avtobus leta 2020 so Scania Citywide, ...

Beri dalje

3. junij 2014

Izletnik Celje je v sredo, 7. maja 2014 prevzel dva nova potovalna avtobusa MAN Lion's ...

Beri dalje

24. januar 2011

Globalni logistični operater pri prevozu pijač, JF Hillebrand, je predlagal evropske ...

Beri dalje

23. december 2013

Prvi Ivecov avtobus Crossway LE Euro VI je bil predan podjetju ČSAD Frýdek-Místek ...

Beri dalje

13. julij 2011

V svoji 119 letni zgodovini so se goriva, ki poganjajo dizelske motorje precej razvila. ...

Beri dalje

9. december 2012

Scania je z podjetjem Octagon International Services Co Ltd sklenila dogovor za prodajo ...

Beri dalje

14. maj 2012

V soboto se je na motorističnem srečanju v Naklem odvijal tudi kratek Drag race ...

Beri dalje

4. marec 2011

Renault Trucks širi svojo prisotnost na pametne telefone z izdajo prve GPS navigacijske ...

Beri dalje

10. december 2010

Iveco je za trge latinske amerike predstavil nov tovornjak, kateri sliši na ime Vertis. ...

Beri dalje

5. april 2011

Podjetje Stoneridge Electronics se že vrsto let ukvarja z razvojem in dobavo informacijskih ...

Beri dalje

5. junij 2013

Iveco je preimenoval svoj avtobusni oddelek, kateri se zaradi želje po boljši prepoznavnosti ...

Beri dalje

31. julij 2013

Barcelonin avtobusni operator TMB je kupil 10 novih MAN Lion's City Hybrid-ov. Flota ...

Beri dalje

22. avgust 2013

Na spletu so se pojavile prve fotografije testiranj nove Scanie. Seveda gre še za zamaskirano ...

Beri dalje

10. junij 2013

Madžarski transportni gigant Waberer's je pri proizvajalcu Schmitz naročil 600 novih ...

Beri dalje

12. april 2012

Danes vrata odpirajo štirje sejmi Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska ...

Beri dalje

3. januar 2011

Ruski zastopnik za znamko MAN je ob zaključku preteklega leta uspel skleniti velik ...

Beri dalje

8. april 2013

Prejšnjo soboto, 6. aprila, je 42 novih Volvov FH iz Gothenburga na Švedskem v konvoju ...

Beri dalje

25. maj 2012

Tovornjak Renault Kerax XTREM, ki se še zlasti obnese v rudarstvu, kamnolomih in prevozu ...

Beri dalje

16. februar 2014

Na MAN Trucnology Days dogodku, ki je namenjen ljubiteljem MAN znamke, bo predstavljena ...

Beri dalje