Sava rekordno

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je danes predstavila rekordne uspehe, ki jih je dosegla v letu 2011. Število prodanih pnevmatik na lokalnih trgih je povečala za 4 odstotke, čiste prihodke od prodaje pa za 19 odstotkov.
Sava rekordno

V razvoj svoje proizvodnje in izdelkov je vložila več kot 10 milijonov evrov. V letošnjem letu se Goodyear Dunlop Sava Tires še posebej osredotoča na novo EU zakonodajo o označevanju pnevmatik, ki bo vstopila v veljavo 1. novembra 2012.

»Leto 2011 je bilo izjemno dobro. Ponovna oživitev gospodarstva na mnogih naših trgih skupaj s konkurenčno ponudbo izdelkov nam je omogočila, da smo obdržali svoj močan položaj in prisotnost tako v segmentu potniških kot tovornih pnevmatik,« je poudaril glavni direktor Goodyear Dunlop Srednja in Jugovzhodna Evropa Thierry Villard.

Na svojih lokalnih trgih (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Makedonija, Albanija in Kosovo) je Goodyear Dunlop Sava Tires čiste prihodke od prodaje v primerjavi z letom 2010 povečala za 19 odstotkov. »Čisti prihodki od prodaje na lokalnih trgih so znašali 132 milijonov evrov (v letu 2010 111 milijonov evrov). Čisti dobiček je znašal 6,83 milijonov evrov,« razlaga Villard.

Ob tem Villard poudarja, da je bilo leto 2011 zelo uspešno tudi v smislu izvedenih projektov in dosežkov: »V Makedoniji smo odprli prvo Vulco franšizo, nadaljevali smo s projektom Ambasadorji varnosti in 13 slovenskim občinam podarili obcestne merilnike hitrosti. V sami tovarni še naprej nadaljujemo z izboljševanjem varnosti pri delu in okoljskega odtisa. Pogostost nezgod pri delu (število OSHA nezgod na 200.000 opravljenih ur) je že peto leto zapored pod 1,0. Že tako nizek odstotek količine komunalnih odpadkov nam je uspelo znižati na 0,9 kilograma na tono izdelka - v 10 letih smo tako komunalne odpadke z načrtnim ločevanjem znižali za kar 92 odstotkov, za 81 odstotkov smo zmanjšali porabo pitne vode in praktično skoraj izničili porabo topil v proizvodnji. Nadaljevali smo tudi s podporo lokalni skupnosti, tako s kampanjo Pozor(!)ni za okolje kot v obliki različnih donacij.«

Goodyear Dunlop Sava Tires nadaljuje zgodbo ene najuspešnejših tujih investicij v Sloveniji

»Naša industrija se v letu 2012 sooča z izzivi, a naš cilj je nadaljnje vlaganje v vrhunsko proizvodnjo in naše sodelavce, da bomo še naprej ena najuspešnejših tujih investicij v Sloveniji,« pravi Villard. Družba je v 14 letih svojega delovanja v proizvodnjo sicer vložila že več kot 180 milijonov evrov.

Označevanje pnevmatik – novost v Evropski uniji v letu 2012
Od 1. novembra 2012 dalje bodo vse potniške, tovorne in poltovorne pnevmatike, proizvedene po 1. juliju 2012 in prodane znotraj Evropske unije, opremljene s standardno oznako. Ta bo potrošnike seznanjala s tremi ključnimi lastnostmi pnevmatike, ki vplivajo na njeno zmogljivost: z izkoristkom goriva, oprijemom na mokri podlagi in zunanjim kotalnim hrupom. Pet mesecev pred uvedbo nove EU zakonodaje o označevanju pnevmatik je Goodyear Dunlop Tires Europe že predstavil prvi konceptni potniški pnevmatiki, ki po novem sistemu označevanja dosegata oceni A tako za izkoristek goriva kot za oprijem na mokri podlagi - Goodyear EfficientGrip AA in Dunlop Sport BluResponse AA. TÜV SÜD Automotive, eden vodilnih evropskih inštitutov za testiranje in certifikacijo na področju avtomobilizma v Evropi, je že potrdil, da si obe novi konceptni pnevmatiki oceni zaslužita razred ‘A’, tako glede oprijema na mokri podlagi kot kotalnega upora.

Goodyear Dunlop bo sicer še naprej aktivno obveščal in izobraževal kupce in potrošnike ne samo o pomembnosti 3 ključnih kriterijev na nalepki (izkoristek goriva, oprijem na mokri podlagi, zunanji kotalni hrup), ampak tudi o ostalih 50 lastnostih, ki prav tako vplivajo na varnost in ki jih testira Goodyear Dunlop. »Oznaka potrošnikom omogoča lažje razločevanje med različnimi pnevmatikami. A ne smemo pozabiti, da oznaka ne odraža vseh lastnosti pnevmatike ali okoljskih izkazov. Goodyear Dunlop testira več kot 50 lastnosti, neodvisne raziskave avto klubov in revij pa jih obravnavajo do 15. Oznaka tudi ni posebej prilagojena za specifične pnevmatike, na primer za zimske pnevmatike, ki so razvite posebej za delovanje v zimskih razmerah z nizkimi temperaturami,« pravi direktorica marketinga in brand PR za potniško pnevmatiko Irena Kocjan in dodaja: »Ravno zato bomo nadaljevali z izobraževanjem vseh deležnikov o pomembnosti vseh ključnih lastnosti, ki vplivajo na varnost pnevmatik.«


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

15. januar 2011

Ekipa ruskega Kamaza je tudi letošnji rally Dakar zaključila več kot uspešno - njihovi ...

Beri dalje

14. december 2010

Na splet je pricurljala prva fotografija testiranj nove generacije Volvovih tovornjakov ...

Beri dalje

19. maj 2011

MAN TGX 18.400 je prejel nadgrado 'Green Truck 2011' za okolju najbolj prijazno tovorno ...

Beri dalje

31. avgust 2012

V sredo, 5 septembra, bo Volvo Trucks predstavil nove različice njihovega najbolj ...

Beri dalje

4. december 2012

Iveco je na avtomobilskem sejmu v Guangzhou kitajskemu trgu predstavil svoje nove ...

Beri dalje

7. januar 2014

Scania nadaljuje z ojačitvijo pozicije dobavitelja šasij za moskovski javni promet ...

Beri dalje

26. december 2010

Junija prihodnje leto naj bi na avstrijski avtocesti A10 med Beljakom in Salzburgom, ...

Beri dalje

30. januar 2013

Mercedes je v ponedeljek v Munchnu svetovni javnosti prvič pokazal svojega novega ...

Beri dalje

23. november 2010

Kot enega od ukrepov za reševanje finančnih težav v katerih se je znašla skupina ...

Beri dalje

29. december 2011

Na razstavi tovornih vozil ob zaključku leta Trucks EindejaarsFestijn 2011 v nizozemskem ...

Beri dalje

24. april 2020

MAN je sredi marca ustavil proizvodnjo, da bi s tem zaščitili svoje zaposlene zaradi ...

Beri dalje

29. april 2012

Spomladansko srečanje članov kluba tovornjak se je odvijalo v Prekmurju. Srečanje ...

Beri dalje

18. oktober 2010

Petindvajsetim proizvajalcem avtomobilov, ki uporabljajo storitve avtomobilskega terminala ...

Beri dalje

7. junij 2012

Na hrvaških avtocestah, ki so v lasti javnih podjetij Hrvaške avtoceste (Hac) in Avtocesta ...

Beri dalje

11. februar 2012

Eddie Stobart in A. W. Jenkinson Forest Products sta podpisala skupno naročilo za tisoč ...

Beri dalje

2. november 2012

Iveco UK je bil v Veliki Britaniji imenovan za proizvajalca leta v kategoriji tovornih ...

Beri dalje

3. januar 2013

Nova Ford Fiesta Van se bo pričela prodajati v Evropi v začetku tega leta. Gre za dinamično ...

Beri dalje

25. september 2012

DAF je na sejmu gospodarskih vozil IAA predstavil svojega novega paradnega konja – model ...

Beri dalje

11. december 2019

Potem ko so že pred časom z modeloma FL in FE predstavili svoje prve električne ...

Beri dalje

12. november 2010

Mitsubishi je predstavil novo generacijo lahkega tovornjaka Fuso Canter. Gre za enega ...

Beri dalje