20 let Magnuma

Ne moremo vsak dan praznovati 20 uspešnih let! Še zlasti, če gre pri tem za tako simbolično vozilo, kot je tovornjak Renault Magnum. Renault Trucks France je zato to neverjetno simbolično obletnico zaznamoval z dvema dnevoma praznovanj v začetku poletja na dirkališču Nevers Magny-Cours med tekmo za francoski pokal v dirkanju s tovornjaki, na katerih je med seboj povezal voznike tovornjakov Renault Magnum ter njihove oboževalce.
20 let Magnuma

Tovornjak Renault Magnum se je leta 1991 zapisal v zgodovino, ko ga je evropski tisk, ki je bil popolnoma prevzet nad konceptom novega vozila, izglasoval za »tovornjak leta«. Renault Magnum je s popolnoma ravnimi tlemi, 1,87 metra visoko notranjostjo (ki so jo kasneje povečali na več kot dva metra) in s svobodo gibanja v voznikovi kabini, kakršne še ni bilo, korenito spremenil svet tovornjakov. Podjetje Renault Trucks se je leta 2011 odločilo praznovati njegovih uspešnih 20 let. »To vozilo, ki je medtem postalo legenda zase, smo izdelali za voznike tovornjakov na dolge razdalje in z njimi,« pojasnjuje direktorica operativnega marketinga pri Renault Trucks France Florence Guichard. »Po mnenju marsikoga izmed njih je to še vedno idealni tovornjak. Zanje to ni samo močno in visoko zmogljivo delovno orodje, ampak osebni prostor, kjer lahko delajo, živijo in se sproščajo, obenem pa je tudi neverjetno močno sredstvo za ustvarjanje neke podobe. Zato se nam je zdelo na mestu, da z njimi praznujemo njegovi uspešni dve desetletji, saj so vozniki tovornjakov sestavni del legende Renaulta Magnuma in neverjetno vplivni ambasadorji naše blagovne znamke.«

Najprej so 20 uspešnih let zaznamovali s srečanjem vozil Renault Magnum na prireditvi „Be part of the legend“ med tekmo za francoski pokal v dirkanju s tovornjaki na slavnem dirkališču Magny-Cours. Postavljena je bila posebna spletna stran za izbor najlepšega tovornjaka Renault Magnum, vozniki in lastniki-vozniki tovornjakov pa so bili povabljeni, da na njej objavijo fotografijo svojega vozila. Petdeset tovornjakov je bilo nato izbranih za predstavitev na Magny-Coursu. Nekatere tovornjake, ki so predstavljali vse generacije in posebne izdaje vozil Renault Magnum, so na ta pomembni dan predstavili na predstavitvenem mestu Renault Trucks, drugi pa so se v bližini postavili v dolgo častno stražo, da so jih lahko obiskovalci občudovali ves konec tedna.Voznikom tovornjakov Renault Magnum sta bili podeljeni dve nagradi: »nagrada proizvajalca« za najlepše okrašeni tovornjak Renault Magnum in »nagrada občinstva« za posebno izdajo belega tovornjaka Renault Magnum Route 66.

Vrhunec prireditve je bila tudi parada tovornjakov ves konec tedna. Florence Guichard je seveda predstavila vsa vozila, vendar pa je bilo pomembnejše, kako so vozniki s svojimi dejavnostmi poudarili dejstvo, da so oni zgradili – in še naprej gradijo – legendo tovornjakov Renault Magnum na cestah. Slavje s slavnim DJ Laurentom Wolfom, ki je s svojimi dinamičnimi miksi dobesedno podžgal obiskovalce, je trajalo dolgo v noč. Celotni konec tedna je bil nabit s skoraj oprijemljivimi čustvi. »Imeli smo občutek, da pripadamo neki skupnosti,« je komentiral eden od voznikov. »Kot da bi bil na družinski zabavi,« je dodal drugi. Poleg tega pa je bila prireditev tudi odlična priložnost za vse navdušence nad tovornjaki Renault Magnum, njihove voznike in obiskovalce za medsebojno podelitev anekdot in zamisli za personalizacijo notranjosti voznikove kabine ali za okraševanje najljubšega tovornjaka.

Prvi album fotografij si lahko pogledate na profilu Facebook »Be part of the legend« na www.facebook.com/entrezdanslalegende.

Po tako neverjetnem uspehu tovornjaka Renault Magnum pa slavja ob njegovih izjemnih dosežkih s tem še ni moglo biti konec, saj se bo lahko občestvo njegovih navdušencev zopet zbralo 7. in 8. oktobra 2011 na dirki s tovornjaki 24 ur Le Mansa.


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

12. marec 2011

V mariborskem TVM je včeraj večina od 131 zaposlenih delavcev prejela odpovedi pogodb ...

Beri dalje

31. avgust 2012

V sredo, 5 septembra, bo Volvo Trucks predstavil nove različice njihovega najbolj ...

Beri dalje

7. januar 2011

Da moramo za volan sesti trezni, v primeru pitja alkoholnih pijač pa se odločiti ...

Beri dalje

18. januar 2013

Iveco je na 91. evropskem avtomobilskem sejmu v Bruslju na ogled postavil nov vrhunski ...

Beri dalje

28. februar 2013

Renault Master bo z letom 2013 dobil nova motorja Energy dCi 100 in Energy dCi 125, ...

Beri dalje

19. oktober 2012

Pri Toyoti v ponudbo lahkih gospodarskih vozil prihaja novi model srednje velikega ...

Beri dalje

7. februar 2011

Nemčija, kot največja tranzitna država v Evropi, katero dnevno prečka na tisoče ...

Beri dalje

15. december 2012

MAN je ponovno pripravil božični tovornjak. Na polpriklopniku je v večih različnih ...

Beri dalje

9. januar 2011

MAN je preteklo leto v latinski Ameriki zaključil z rekordno prodajo. V tovarni Resende ...

Beri dalje

12. december 2012

Na spletu se je pojavila računalniško generirana slika, ki prikazuje Scanijin tovornjak ...

Beri dalje

7. september 2012

Bolj ko se približuje salon gospodarskih vozil v Hannovru, več novosti je znanih ...

Beri dalje

26. avgust 2013

V avgustu bo Man & Truck Rusija izvajal turo po Rusiji, ki se imenuje "Consistently ...

Beri dalje

4. april 2013

Volvo Trucks in Shell sta se dogovorila za globalno sodelovanje pri uvedbi utekočinjenega ...

Beri dalje

22. oktober 2013

Volvo je v srednji in vzhodni Evropi že drugo leto zapored organiziral tekmovanje ...

Beri dalje

2. december 2013

Na DARS-u so objavili seznam vozil, ki od včeraj 1.12.2013 spadajo v novi cestninski ...

Beri dalje

7. julij 2011

Švedska dirkaška legenda Boije Ovebrink je postavil tri neuradne hitrostne rekorde ...

Beri dalje

16. oktober 2012

Na dirkališču Guaporé v Braziliji je na dirki tovornjakov (Formula Truck) voznik ...

Beri dalje

13. maj 2011

Zahvaljujoč iPhone aplikaciji Renault Trucks Racing lahko zdaj vsi dirkaški navdušenci ...

Beri dalje

4. januar 2012

O omejeni seriji magnum legend smo že pisali, tokrat pa vam na ogled ponujamo še video ...

Beri dalje

24. avgust 2011

Neprimerna oziroma neprilagojena hitrost ostaja poglavitni vzrok prometnih nesreč. ...

Beri dalje