Renault navigacija za iPhone

Renault Trucks širi svojo prisotnost na pametne telefone z izdajo prve GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, in aplikacije za pomoč pri lociranju predstavništev v globalni mreži Renault Trucks. Renault Trucks je prepričan, da so takšne aplikacije smiselne, saj ne samo pomagajo strankam in voznikom temveč jim tudi olajšajo njihovo delo.
Renault navigacija za iPhone

Zato je tudi postalo prvo podjetje, ki ponuja GPS navigacijsko aplikacijo za iPhone, ki je posebej prilagojena za
uporabo s tovornimi vozili. Po vnosu nastavitev za vozilo v sistem, aplikacija ponudi vozniku najbolj ustrezno pot tako v smislu varnosti kot tudi primernosti glede na omejitve za tovorno vozilo. To predstavlja pravo revolucijo v svetu tovornih vozil. To aplikacijo dopolnjuje še posebna aplikacija lociranja najbližjega predstavništva Renault Trucks, v kratkem pa bo še dodatno dopolnjena z nekaterimi novimi aplikacijami, ki so trenutno v fazi razvoja.

Kolikokrat se je že zgodilo, da se voznik s svojim vozilom izgubi v industrijski coni. Zadeva lahko hitro postane prava nočna mora, saj je voznik primoran prevoziti dodatne kilometre in tako porabiti več goriva za prazen nič. Poleg tega mora biti pozoren pri tesnem manevriranju vozila na ozkih ulicah, ki niso primerna za tako velika vozila. Z izdajo prve posebej prilagojene GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, Renault Trucks ponuja ekskluzivno in revolucionarno storitev za avtoprevoznike.

Čeprav so lahko standardne navigacijske aplikacije v osnovi uporabne, njihove omejitve pri uporabi v tovornih vozilih hitro postanejo očitne: nekatere ceste so pač preozke, mostovi prenizki, ovinki pa pretesni za tovorna vozila. Do zdaj ni bilo ničesar, ki bi bilo namenjeno posebej za voznike tovornih vozil. Zato je Renault Trucks skupaj s podjetjem ALK razvil posebej prilagojeno GPS navigacijsko aplikacijo za uporabo s tovornimi vozili, ki sloni na podatkih NAVTEQ, ki je referenčna tehnologija na tem področju. Aplikacija s posebnimi funkcijami upošteva omejitve, ki veljajo za tovorna vozila, vse podatke pa predstavi na zelo okusno oblikovanem grafičnem vmesniku.

Voznik ali upravljavec voznega parka lahko v aplikacijo vstavi tehnične podatke (dolžina, širina, višina, skupna teža, teža posamezne osi) tovornega vozil, vrsto tovora (nevarno blago ali ne) in želje glede izbire cest (cestninska/necestninska cesta, najvišja omejitev hitrosti, itd.). Z upoštevanjem nastavitev in podatkov GPS aplikacija glede na želje uporabnika predlaga najvarnejšo in najhitrejšo pot do cilja kjer koli v Evropi.

To pomeni, da se bo aplikacija izognila uporabi poti z nizkimi mostovi, ozkimi ulicami ali cestami, kjer veljajo prepovedi za tovor, ki ga vozilo prevaža, in bo voznika grafično opozarjala na nevarnosti za tovorna vozila na celotni poti. Za dodatno pomoč vozniku aplikacija posebej opozarja na nevarne odseke, območja in ceste s strmimi klanci, ter območja, kjer obstaja nevarnost močnega bočnega vetra. Tako zagotavlja večjo varnost in omogoča zmanjšanje porabe goriva. Opcijska funkcija omogoča še spremljanje razmer na cesti in prilagajanje poti glede na razmere. In še več - na predlagani poti lahko voznika posebej opozarja na morebitne uporabne lokacije, kot so bencinske črpalke ali servisni centri Renault Trucks. GPS aplikacija Renault Trucks je trenutno na voljo v spletni trgovini App Store, kmalu pa bo tudi na volja za operacijski sistem Android. Aplikacija je na voljo po vsej Evropi, in sicer v 16 jezikih (francoščini, angleščini, nemščini, španščini, portugalščini, italijanščini, češčini, poljščini, nizozemščini, danščini, švedščini, norveščini, finščini, ruščini, grščini, turščini).
http://itunes.apple.com/uk/app/navtruck-europe-by-renault/id416554876?mt=8

Obenem Renault Trucks ponuja tudi brezplačno aplikacijo za iskanje predstavništev v omrežju Renault Trucks, kar vozniku omogoča, da ne glede na to, kje na svetu se nahaja, hitro poišče najbližjega predstavnika in preveri, katere storitve ponuja (prodaja, garancija in popravila, Fast&Pro, Renault Trucks 24/24 itd.). Po lociranju želenega predstavništva aplikacija omogoča vozniku, da samo z enim pritiskom na zaslon pokliče predstavništvo ali obišče njegovo spletno stran, kasneje pa mu prikaže tudi najbližjo pot do njega. Aplikacija je na voljo v francoščini in angleščini in vključuje podatke za več kot 1.500 servisnih centrov Renault Trucks v 100 državah, kjer je podjetje prisotno.

Novi aplikaciji Renault Trucks, ki sta že na voljo za uporabo s telefonom iPhone in bodo kmalu na voljo tudi za operacijski sistem Android, ustvarjata nove možnosti za naše stranke, upravljavce voznih parkov in voznike tovornih vozil. S ponudbo uporabnih orodij za pomoč pri opravljanju njihovih vsakodnevnih nalog, zasnovanih na najnovejših tehnologijah, Renault Trucks nudi voznikom in upravljavcem voznih parkov resnično in zelo praktično podporo. Ena od glavnih prednosti njihove uporabe je zmanjševanje tveganj in zastojev. Posledično prispevajo k boljšem cestnem prevozu, ki je tako bolj varen kot tudi bolj prijazen do okolja.

Pri tem pa bo imela koristi celotna družba. Renault Trucks razvija še dodatne aplikacije, ki bodo izdane tekom leta. Z olajšanjem njihovih vsakodnevnih nalog bodo tudi te pomembno prispevale k izboljšanju življenja avtoprevoznikov.


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

6. julij 2012

Volvo Trucks je predstavil motor, ki izpolnjuje visoke okoljevarstvene standarde Euro ...

Beri dalje

27. december 2012

Prva kompozicija tovornjaka in polpriklopnika od skupno 400, ki jih bo Scania dobavila ...

Beri dalje

7. julij 2011

Švedska dirkaška legenda Boije Ovebrink je postavil tri neuradne hitrostne rekorde ...

Beri dalje

19. avgust 2011

Že kratek vpogled v statistiko nam pove, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši ...

Beri dalje

30. maj 2013

V družbi DARS d.d. se kot upravljavec avtocest in hitrih cest že nekaj let soočajo ...

Beri dalje

5. oktober 2011

Južna cona mesta Rio de Janeiro je dobila prvi od 200 Scanjinih avtobusov, ki bodo ...

Beri dalje

28. november 2012

Tatra in Iveco že testirata nove dirkalne tovornjake za bližajoč se vzdržljivostni ...

Beri dalje

3. april 2012

Izgled novega Volva je razkrit - tokrat na nekoliko neobičajen način - iz Kitajske ...

Beri dalje

29. november 2011

Francozi bodo 20 letnico Renaulta Magnum obeležili na še eden poseben način. Po dveh ...

Beri dalje

6. september 2012

Včeraj je vendarle nastopil čas za predstavitev nove generacije Volvovega tovornjaka ...

Beri dalje

24. april 2020

Med letošnjimi kandidati za naziv Tovornjak leta 2020 so MAN TGX, IVECO X-Way in Volvo ...

Beri dalje

12. september 2012

Iveco bo na prihajajočem sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru predstavil nekaj ...

Beri dalje

16. julij 2013

Nesreče se dogajajo. Ko reševalno osebje prispe na kraj nesreče je pogosto soočeno ...

Beri dalje

26. junij 2013

Hyundai je objavil kratek predstavitveni video njihovega novega tovornjaka Trago Xcient, ...

Beri dalje

24. december 2010

Vlada je na današnji seji izdala Uredbo o določitvi cene vadbe varne vožnje ter skupinske ...

Beri dalje

29. september 2010

Scania je pričela s testiranji novega usmerjevalca zraka znanega kot »boat tail«, ...

Beri dalje

11. december 2019

Scania je, sicer zadnja med velikimi evropskimi proizvajalci težkih tovornjakov, ...

Beri dalje

7. julij 2012

V začetku tednja je Daimler prestavil novi tovornjak Mercedes-Benz Antos, prvi model ...

Beri dalje

20. september 2011

Švedski Volvo je iz Iraka prejel naročilo za izdelavo 1000 tovornih vozil istoimenske ...

Beri dalje

27. december 2011

Nemška pošta je v svoj vozni park vključila pet novih vozil Mercedes Atego v hibridni ...

Beri dalje