Renault navigacija za iPhone

Renault Trucks širi svojo prisotnost na pametne telefone z izdajo prve GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, in aplikacije za pomoč pri lociranju predstavništev v globalni mreži Renault Trucks. Renault Trucks je prepričan, da so takšne aplikacije smiselne, saj ne samo pomagajo strankam in voznikom temveč jim tudi olajšajo njihovo delo.
Renault navigacija za iPhone

Zato je tudi postalo prvo podjetje, ki ponuja GPS navigacijsko aplikacijo za iPhone, ki je posebej prilagojena za
uporabo s tovornimi vozili. Po vnosu nastavitev za vozilo v sistem, aplikacija ponudi vozniku najbolj ustrezno pot tako v smislu varnosti kot tudi primernosti glede na omejitve za tovorno vozilo. To predstavlja pravo revolucijo v svetu tovornih vozil. To aplikacijo dopolnjuje še posebna aplikacija lociranja najbližjega predstavništva Renault Trucks, v kratkem pa bo še dodatno dopolnjena z nekaterimi novimi aplikacijami, ki so trenutno v fazi razvoja.

Kolikokrat se je že zgodilo, da se voznik s svojim vozilom izgubi v industrijski coni. Zadeva lahko hitro postane prava nočna mora, saj je voznik primoran prevoziti dodatne kilometre in tako porabiti več goriva za prazen nič. Poleg tega mora biti pozoren pri tesnem manevriranju vozila na ozkih ulicah, ki niso primerna za tako velika vozila. Z izdajo prve posebej prilagojene GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, Renault Trucks ponuja ekskluzivno in revolucionarno storitev za avtoprevoznike.

Čeprav so lahko standardne navigacijske aplikacije v osnovi uporabne, njihove omejitve pri uporabi v tovornih vozilih hitro postanejo očitne: nekatere ceste so pač preozke, mostovi prenizki, ovinki pa pretesni za tovorna vozila. Do zdaj ni bilo ničesar, ki bi bilo namenjeno posebej za voznike tovornih vozil. Zato je Renault Trucks skupaj s podjetjem ALK razvil posebej prilagojeno GPS navigacijsko aplikacijo za uporabo s tovornimi vozili, ki sloni na podatkih NAVTEQ, ki je referenčna tehnologija na tem področju. Aplikacija s posebnimi funkcijami upošteva omejitve, ki veljajo za tovorna vozila, vse podatke pa predstavi na zelo okusno oblikovanem grafičnem vmesniku.

Voznik ali upravljavec voznega parka lahko v aplikacijo vstavi tehnične podatke (dolžina, širina, višina, skupna teža, teža posamezne osi) tovornega vozil, vrsto tovora (nevarno blago ali ne) in želje glede izbire cest (cestninska/necestninska cesta, najvišja omejitev hitrosti, itd.). Z upoštevanjem nastavitev in podatkov GPS aplikacija glede na želje uporabnika predlaga najvarnejšo in najhitrejšo pot do cilja kjer koli v Evropi.

To pomeni, da se bo aplikacija izognila uporabi poti z nizkimi mostovi, ozkimi ulicami ali cestami, kjer veljajo prepovedi za tovor, ki ga vozilo prevaža, in bo voznika grafično opozarjala na nevarnosti za tovorna vozila na celotni poti. Za dodatno pomoč vozniku aplikacija posebej opozarja na nevarne odseke, območja in ceste s strmimi klanci, ter območja, kjer obstaja nevarnost močnega bočnega vetra. Tako zagotavlja večjo varnost in omogoča zmanjšanje porabe goriva. Opcijska funkcija omogoča še spremljanje razmer na cesti in prilagajanje poti glede na razmere. In še več - na predlagani poti lahko voznika posebej opozarja na morebitne uporabne lokacije, kot so bencinske črpalke ali servisni centri Renault Trucks. GPS aplikacija Renault Trucks je trenutno na voljo v spletni trgovini App Store, kmalu pa bo tudi na volja za operacijski sistem Android. Aplikacija je na voljo po vsej Evropi, in sicer v 16 jezikih (francoščini, angleščini, nemščini, španščini, portugalščini, italijanščini, češčini, poljščini, nizozemščini, danščini, švedščini, norveščini, finščini, ruščini, grščini, turščini).
http://itunes.apple.com/uk/app/navtruck-europe-by-renault/id416554876?mt=8

Obenem Renault Trucks ponuja tudi brezplačno aplikacijo za iskanje predstavništev v omrežju Renault Trucks, kar vozniku omogoča, da ne glede na to, kje na svetu se nahaja, hitro poišče najbližjega predstavnika in preveri, katere storitve ponuja (prodaja, garancija in popravila, Fast&Pro, Renault Trucks 24/24 itd.). Po lociranju želenega predstavništva aplikacija omogoča vozniku, da samo z enim pritiskom na zaslon pokliče predstavništvo ali obišče njegovo spletno stran, kasneje pa mu prikaže tudi najbližjo pot do njega. Aplikacija je na voljo v francoščini in angleščini in vključuje podatke za več kot 1.500 servisnih centrov Renault Trucks v 100 državah, kjer je podjetje prisotno.

Novi aplikaciji Renault Trucks, ki sta že na voljo za uporabo s telefonom iPhone in bodo kmalu na voljo tudi za operacijski sistem Android, ustvarjata nove možnosti za naše stranke, upravljavce voznih parkov in voznike tovornih vozil. S ponudbo uporabnih orodij za pomoč pri opravljanju njihovih vsakodnevnih nalog, zasnovanih na najnovejših tehnologijah, Renault Trucks nudi voznikom in upravljavcem voznih parkov resnično in zelo praktično podporo. Ena od glavnih prednosti njihove uporabe je zmanjševanje tveganj in zastojev. Posledično prispevajo k boljšem cestnem prevozu, ki je tako bolj varen kot tudi bolj prijazen do okolja.

Pri tem pa bo imela koristi celotna družba. Renault Trucks razvija še dodatne aplikacije, ki bodo izdane tekom leta. Z olajšanjem njihovih vsakodnevnih nalog bodo tudi te pomembno prispevale k izboljšanju življenja avtoprevoznikov.


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

1. avgust 2012

V Skopju v Makedoniji je Belgijski proizvajalec avtobusov Van Hool začel graditi ...

Beri dalje

14. januar 2013

Noteboom je izdelal novo rešitev za prevoz kril vetrnic za vetrne elektrarne. V ta namen ...

Beri dalje

9. september 2019

Pri DAF Trucks so izdelali že 100.000 tovorno vozilo serije CF in XF nove generacije. ...

Beri dalje

10. april 2012

Začenjamo z nagradno akcijo v kateri nam lahko obiskovalci pošljete svoje avtorske ...

Beri dalje

22. marec 2011

Zadnja novost švedskega proizvajalca tovornih vozil na področju gradbeništva je model ...

Beri dalje

22. september 2013

Gradbeno podjetje Chagoury Group iz Lagosa v Nigeriji je naročilo 120 MAN TGS tovornjakov ...

Beri dalje

8. avgust 2012

Van Hool je mestu Oslo dostavil pet novih mestnih avtobusov na gorivne celice. Gre za del evropskega ...

Beri dalje

15. junij 2011

Nov produkt iz ukrajinske tovarne vozil je KrAZ K12.2 cestni čistilec, ki nosi opremo ...

Beri dalje

3. avgust 2011

DAF s prevzemom 19 % lastniškega deleža vstopa v češkega proizvajalca tovornih ...

Beri dalje

22. januar 2013

Renault Trucks je svojo ponudbo vozil Renault Kerax 8x4 XTREM na evropskem trgu razširil ...

Beri dalje

26. april 2012

Scania bo čilskemu glavnemu mestu Santiagu dobavila 231 mestnih avtobusov. Prodajna ...

Beri dalje

11. september 2012

Goodyear naznanja prihod nove Omnitrac MST II, pnevmatike za prikolice za kombinirane ...

Beri dalje

7. februar 2011

Nemčija, kot največja tranzitna država v Evropi, katero dnevno prečka na tisoče ...

Beri dalje

13. februar 2012

V preteklem letu 2011 se je DAF na evropskih tleh v razredu vlačilcev nad 15 ton največje ...

Beri dalje

3. december 2012

V okviru svoje pobude „All for Fuel Eco” je Renault Trucks okrepil raziskave na področju ...

Beri dalje

10. januar 2013

KTW Tuning je predstavil prirejen model Mercedes-Benz Citan-a 415 W. Mestni kombi ...

Beri dalje

16. november 2011

Goodyear oznanja prihod nove serije 19,5- in 17,5-colskih pnevmatik Regional RHT II za nizkonakladalne ...

Beri dalje

18. januar 2012

V kategoriji tovornih vozil je zmaga na slovitem vzdržljivostnem rallyu Dakar, letos ...

Beri dalje

5. december 2012

V stečajnem postopku družbe Skupina Viator&Vektor, kateri se je pričel letošnjega ...

Beri dalje

6. april 2011

Nemški proizvajalec vozil VW, ki ima v svoji lasti 30 odstotni delež podjetja MAN, ...

Beri dalje