Renault navigacija za iPhone

Renault Trucks širi svojo prisotnost na pametne telefone z izdajo prve GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, in aplikacije za pomoč pri lociranju predstavništev v globalni mreži Renault Trucks. Renault Trucks je prepričan, da so takšne aplikacije smiselne, saj ne samo pomagajo strankam in voznikom temveč jim tudi olajšajo njihovo delo.
Renault navigacija za iPhone

Zato je tudi postalo prvo podjetje, ki ponuja GPS navigacijsko aplikacijo za iPhone, ki je posebej prilagojena za
uporabo s tovornimi vozili. Po vnosu nastavitev za vozilo v sistem, aplikacija ponudi vozniku najbolj ustrezno pot tako v smislu varnosti kot tudi primernosti glede na omejitve za tovorno vozilo. To predstavlja pravo revolucijo v svetu tovornih vozil. To aplikacijo dopolnjuje še posebna aplikacija lociranja najbližjega predstavništva Renault Trucks, v kratkem pa bo še dodatno dopolnjena z nekaterimi novimi aplikacijami, ki so trenutno v fazi razvoja.

Kolikokrat se je že zgodilo, da se voznik s svojim vozilom izgubi v industrijski coni. Zadeva lahko hitro postane prava nočna mora, saj je voznik primoran prevoziti dodatne kilometre in tako porabiti več goriva za prazen nič. Poleg tega mora biti pozoren pri tesnem manevriranju vozila na ozkih ulicah, ki niso primerna za tako velika vozila. Z izdajo prve posebej prilagojene GPS navigacijske aplikacije za iPhone, ki je posebej prilagojena za uporabo s tovornimi vozili, Renault Trucks ponuja ekskluzivno in revolucionarno storitev za avtoprevoznike.

Čeprav so lahko standardne navigacijske aplikacije v osnovi uporabne, njihove omejitve pri uporabi v tovornih vozilih hitro postanejo očitne: nekatere ceste so pač preozke, mostovi prenizki, ovinki pa pretesni za tovorna vozila. Do zdaj ni bilo ničesar, ki bi bilo namenjeno posebej za voznike tovornih vozil. Zato je Renault Trucks skupaj s podjetjem ALK razvil posebej prilagojeno GPS navigacijsko aplikacijo za uporabo s tovornimi vozili, ki sloni na podatkih NAVTEQ, ki je referenčna tehnologija na tem področju. Aplikacija s posebnimi funkcijami upošteva omejitve, ki veljajo za tovorna vozila, vse podatke pa predstavi na zelo okusno oblikovanem grafičnem vmesniku.

Voznik ali upravljavec voznega parka lahko v aplikacijo vstavi tehnične podatke (dolžina, širina, višina, skupna teža, teža posamezne osi) tovornega vozil, vrsto tovora (nevarno blago ali ne) in želje glede izbire cest (cestninska/necestninska cesta, najvišja omejitev hitrosti, itd.). Z upoštevanjem nastavitev in podatkov GPS aplikacija glede na želje uporabnika predlaga najvarnejšo in najhitrejšo pot do cilja kjer koli v Evropi.

To pomeni, da se bo aplikacija izognila uporabi poti z nizkimi mostovi, ozkimi ulicami ali cestami, kjer veljajo prepovedi za tovor, ki ga vozilo prevaža, in bo voznika grafično opozarjala na nevarnosti za tovorna vozila na celotni poti. Za dodatno pomoč vozniku aplikacija posebej opozarja na nevarne odseke, območja in ceste s strmimi klanci, ter območja, kjer obstaja nevarnost močnega bočnega vetra. Tako zagotavlja večjo varnost in omogoča zmanjšanje porabe goriva. Opcijska funkcija omogoča še spremljanje razmer na cesti in prilagajanje poti glede na razmere. In še več - na predlagani poti lahko voznika posebej opozarja na morebitne uporabne lokacije, kot so bencinske črpalke ali servisni centri Renault Trucks. GPS aplikacija Renault Trucks je trenutno na voljo v spletni trgovini App Store, kmalu pa bo tudi na volja za operacijski sistem Android. Aplikacija je na voljo po vsej Evropi, in sicer v 16 jezikih (francoščini, angleščini, nemščini, španščini, portugalščini, italijanščini, češčini, poljščini, nizozemščini, danščini, švedščini, norveščini, finščini, ruščini, grščini, turščini).
http://itunes.apple.com/uk/app/navtruck-europe-by-renault/id416554876?mt=8

Obenem Renault Trucks ponuja tudi brezplačno aplikacijo za iskanje predstavništev v omrežju Renault Trucks, kar vozniku omogoča, da ne glede na to, kje na svetu se nahaja, hitro poišče najbližjega predstavnika in preveri, katere storitve ponuja (prodaja, garancija in popravila, Fast&Pro, Renault Trucks 24/24 itd.). Po lociranju želenega predstavništva aplikacija omogoča vozniku, da samo z enim pritiskom na zaslon pokliče predstavništvo ali obišče njegovo spletno stran, kasneje pa mu prikaže tudi najbližjo pot do njega. Aplikacija je na voljo v francoščini in angleščini in vključuje podatke za več kot 1.500 servisnih centrov Renault Trucks v 100 državah, kjer je podjetje prisotno.

Novi aplikaciji Renault Trucks, ki sta že na voljo za uporabo s telefonom iPhone in bodo kmalu na voljo tudi za operacijski sistem Android, ustvarjata nove možnosti za naše stranke, upravljavce voznih parkov in voznike tovornih vozil. S ponudbo uporabnih orodij za pomoč pri opravljanju njihovih vsakodnevnih nalog, zasnovanih na najnovejših tehnologijah, Renault Trucks nudi voznikom in upravljavcem voznih parkov resnično in zelo praktično podporo. Ena od glavnih prednosti njihove uporabe je zmanjševanje tveganj in zastojev. Posledično prispevajo k boljšem cestnem prevozu, ki je tako bolj varen kot tudi bolj prijazen do okolja.

Pri tem pa bo imela koristi celotna družba. Renault Trucks razvija še dodatne aplikacije, ki bodo izdane tekom leta. Z olajšanjem njihovih vsakodnevnih nalog bodo tudi te pomembno prispevale k izboljšanju življenja avtoprevoznikov.


Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

17. februar 2011

1. maja letos bodo pri podjetju Dachser Food Logistics pričeli sodelovanje z novim ...

Beri dalje

10. december 2013

Madžarsko podjetje Waberer's International je podpisalo naročilo za 600 DAF tovornjakov. ...

Beri dalje

28. oktober 2019

Scania je predstavila nov popolnoma avtonomni tovornjak, ki nima kabine. Gre za štiriosni ...

Beri dalje

28. februar 2013

Renault Master bo z letom 2013 dobil nova motorja Energy dCi 100 in Energy dCi 125, ...

Beri dalje

1. oktober 2012

Prvič, drugič – prodano! Dobrodelna dražba prvega izdelanega novega Volva FH na eBayu ...

Beri dalje

15. april 2013

Švedsko podjetje Troeng Design je naredilo lepo podobo stilsko obarvanega novega ...

Beri dalje

15. marec 2012

Iz Mercedesa so prišle prve informacije o novi družini Euro 6 motorjev namanjeni ...

Beri dalje

21. november 2011

Nissan se ponovno vrača med žive na trgu lahkih gospodarskih vozil. Dočakali smo namreč ...

Beri dalje

15. julij 2013

Iz Ivecota so se srečali s strokovnjaki mreže "European Body Builder" v Fiat Industrial ...

Beri dalje

17. oktober 2011

Mitsubishi je konec preteklega tedna pričel s proizvodnjo novega Canterja v svoji ...

Beri dalje

27. februar 2013

Iveco bo na 30. mednarodnem sejmu BAUMA 2013 predstavil svojo celotno ponudbo terenskih ...

Beri dalje

12. november 2012

Inovativno raziskovalno vozilo MAN Metropolis je v okviru 4. mednarodnega sejma Električna ...

Beri dalje

18. februar 2011

Švedski proizvajalec tovornih vozil je januarja letos po svetu dobavil 95 odstotkov ...

Beri dalje

18. januar 2016

Na javnem razpisu za dobavo 30 nizkopodnih mestnih avtobusov s pogonom na plin je LPP izbral ...

Beri dalje

31. maj 2012

Takoj po vrnitvi iz Istanbula so se tovornjaki, ki tekmujejo za evropsko prvenstvo ...

Beri dalje

29. junij 2011

Neprimerna oz. neprilagojena hitrost je tako na slovenskih kot tudi evropskih cestah ...

Beri dalje

1. november 2013

Deimler Trucks bo od leta 2014 do 2015 investiral okoli 332 milijonov EUR v tovarne ...

Beri dalje

3. julij 2013

Continental predstavlja tretjo generacijo gum za avtobuse. Nadaljuje s svojim k stranki ...

Beri dalje

21. februar 2012

MAN je pripravil posebno serijo turističnega avtobusa Lion's Coach, z imenom Team ...

Beri dalje

1. julij 2011

Z današnjim dnem je tudi na Poljskem steklo elektronsko cestnjinjene za tovorna vozila ...

Beri dalje