Dobrodošel, Gost. Prosimo, prijavite se ali se registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in trajanjem prijave

Napredno iskanje

12302 Objav v 348 Temah- 166 Uporabnikov - Najnovejši uporabnik: Klemen Kobetič
Strani: 1 ... 6 7 [8]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Razno  (Ogledov: 23070 )
0 Uporabnikov in 1 Gost pregleduje to temo.
Andrej Šega
Voznik
*
Objav: 415

« Odgovor #280 : 31.01.2010, 18:31 »

Ja, žalostno je vse to! In za vse to smo si krivi mi šoferji sami!  Delodajalci pa nas kar lepo izkoriščajo in si gnetejo roke, ter se smejijo iz nas! Čisto sami smo si krivi!!!
Več ali manj smo pri privat firmah bili vsi na procente in bolj smo se gnali z namenom,da bi več zaslužili, bolj se je šefom smejalo.
Tudi jaz sem potreboval slaba 4 leta,da sem končno dojel in odšel za tiste čase na boljše! Zdaj je enako vsepovsod, tudi pri nas na IE! In kaj moremo? Nič več! Dokler nebo prave revolucije z vseh strani!

Škoda,da se dogajajo take stvari in da je sploh v Sloveniji tak velik pohlep po denarju!
Meni osebno, ko sem delal tiste štiri leta za privartnika nebo šlo nikoli v pozabo! To so mi bila najboljša leta,ko si prav z užitkom šel delat pa čeprav smo vozili tudi po 25 ur na dan in na konc mesca kleli vsak po svoje šefa, ker smo bili nezadovoljni z plačilom. Pa vseeno je bilo fajn delat.
Danes pa, ko se je standard življenja tako dvignil se je tudi ta meja izkoriščanja spustila na minimum!

Jaz verjamem temu vozniku in ga popolnoma podpiram, najbolj žalostno pa je to, da ni le firma Proj taka, ampak jih je še veliko več in veliko hujših zadev se še dogaja!
Ne razumem pa tega, če že ima toliko izkušenj, kot pravi, pol bi že moral poznati razmere v katere se podaja! Zakaj pa si je potem našel službo ravno pri tem delodajalcu?

Jernej se strinjam z tabo.... Glede tvojega zadnjega stavka pa: -Vse je videti rožnato, dokler si sam ne izkusiš. Ta šofer je sam povedal, da ko je prišel na firmo, je bilo vse OK, po treh mesecih pa.... (ni potrebe da dokončam stavek, je v tedniku vse pojasnjeno) Pa četudi bi, kakor eni trdite "zlato sredino" vzeli, je situacija še zmeraj preveč grda, da bi lahko človek rekel, da smo šoferji preveč razvajeni, da poskušamo izsiljevati delodajalce, da si nekaj izmišljujemo, ter lažemo... Se dogajajo stvari, ki se ne bi smele, vsaj ne v takšnem obsegu kot se... A na koncu je nečloveško zahtevati pošteno plačo za pošteno delo, normalni delavnik (kot ga zakon predpisuje), ter spoštovanje zakona (koliko je takšnih šefov, ki fure tako zastavijo, da se mora kršit ure, da je potrebno zaradi terminov divjat po cesti...., ko pa pride do pizdarije, pa so kazni n plečih voznika.... Mislim da je šoferaj ne edina, vendar pa najbolj na udaru gospodarsk panonga, kjer se delavca sili k kršenju zakonov in predpisov in za kakšen riziko.... Koliko tvega voznik, ki mu šef da misijo nemogoče za realizirat, koliko pa delavec na CNCju? Delavec bo morda mogel delat 12-15h, bo utrujen, če bo naredil "feler", bo ob prst ali roko... Šofer? Bo delal 15-20h, bo na smrt utrujen, če ga policija dobi mu bo napisala kazen, če bo nesreča, ga čaka kazen, zapor ali celo smrt, če bo imel "srečo" da bo umrl nekdo drug namesto njega pa.... (tu si naj vsak sam odgovori)
Prijavljen

73 de S54Y

Da si šofer, ne rabiš biti nor....

....pomaga pa!
Kamionar
Poznavalec

Objav: 47

Bodi to kar si........

« Odgovor #281 : 31.01.2010, 22:49 »

No naj vas nekaj pomiri . Ko boste mojih let boste lahko skladiščniki.
Uro , oz. mobitel si boste za cel teden nastavili na isti čas in
ob istem času boste vsak dan v tednu kosilali .
Na kamione pa se boste spomnili le ko se boste peljali na wikend izlet z družino in
boste na parkiriščih videli tam parkirane kamione .
Otroci vam bodo hvaležni . Žena malo manj a komu mar ...
Do takrat pa karirasta srajca , goveji cokli , tašngeld na ketni ....in seveda Čoka mora tudi bit .
Pa srečno....
Prijavljen

Be careful out there , they waiting for you at home.
Andrej Šega
Voznik
*
Objav: 415

« Odgovor #282 : 01.02.2010, 00:14 »

No naj vas nekaj pomiri . Ko boste mojih let boste lahko skladiščniki.
Uro , oz. mobitel si boste za cel teden nastavili na isti čas in
ob istem času boste vsak dan v tednu kosilali .
Na kamione pa se boste spomnili le ko se boste peljali na wikend izlet z družino in
boste na parkiriščih videli tam parkirane kamione .
Otroci vam bodo hvaležni . Žena malo manj a komu mar ...
Do takrat pa karirasta srajca , goveji cokli , tašngeld na ketni ....in seveda Čoka mora tudi bit .
Pa srečno....

thumbs
Prijavljen

73 de S54Y

Da si šofer, ne rabiš biti nor....

....pomaga pa!
Filip
Voznik - Študent
*
Objav: 182

LKW

« Odgovor #283 : 01.02.2010, 11:28 »

Vedeti moramo, da tako v prevozništvu kot katerikoli drugi organizaciji prihaja do konfliktov. Takšnih ali drugačnih, vendar je v prevozništvu zaradi narave dela stvar nekoliko bolj kompleksna. Ena stran (prevoznik), stremi k temu, da bi njegovo vozilo obratovalo maximalno in imelo čim manj postankov, se pravi da bi imeli nižje fiksne stroške, ter da bi opravilo čimvečje število kilometrov, kar je pa povezano z dobičkom. Druga stran (voznik), pa bi ga vbistvu lahko razdelili na 3 dele. Mladi, srednji in starejši šoferji. Mladi šofer, ki je v dobri formi, njegovo telo je pripravljeno na večje napore, glava bolj kot ne prazna( malo heca :D ), je pripravljen vozit tudi preko zakonsko dovoljenih ur, to vsekakor gre na mlin delodajalcu (dokler ne plačuje kazni). Vbistvu mu ni mar za njega samega, temveč vidi le zaslužek. Srednji razred šoferjev si že želi malo več počitka, več časa v krogu svoje družine, ter starejši vozniki, ki pa začnejo že razmišljat tudi o svojem zdravju, zdravju svojega telesa, želijo si več časa preživet doma v krogu družine,itd. Glava je v zrelejših letih tudi bolj zrela, voznik si želi pošteno plačo za pošteno opravljeno delo.

Konflikt med tema dvema stranema seveda urejajo takšni in drugačni zakoni, ZDCOPMO(zakon o del. času in obveznih počitkih mobilnega osebja) in ravno na tem področju se večino krat zalomi. Vbistvu bi lahko rekli da so 3 kritične konfliktne točke v podjetju DELOVNI ČAS, PLAČA, KOMUNIKACIJA (disponent (lastnik)- voznik).

Podjetniki v teh težkih časih, v času recesije nažalost začnejo krizo reševat najprej pri delavcih. Zaposlimo raje tujce, dajmo jim malo manjšo plačo, ter v veliko primerih, postavimo jim normo. Vsak delavec se bori in boji za svoje delovno mesto, saj so vsi prestrašeni zaradi te recesije in nekateri dobesedno nimajo kaj za jest. Prevoznik jih postavi tudi pred dejstvo, da če hoče več zaslužit lahko, vendar bo moral več vozit. To je lahko seveda dvorezen meč, kot je že Sviz omenil, saj kazen ne dobi le voznik temveč tudi podjetje. Tukaj lahko govorimo o odločitvi vsakega posameznika. Naj omenim to, da je popolnoma zgrešeno dejstvo in trditev "ja sej lahko greš kam drugam delat če ti tu ne paše". Se strinjam, lahko greš, ampak mi prvo pošteno plačaj za to kar sem za tebe naredil. Po besedah teh šoferjev temu ni bilo tako, za kar pa je kriva naša država. Povejte vi meni kakšno je to plačilo brez plačilne liste, na A5 formatu zapisano na roko? To je živi dokaz da kradejo tako državi, kot tudi delavcu. Ja, je gospod Proj vprašal svoje šoferje ali so zadovoljni z delom pri njem, seveda so bili, ampak dejstvo je, da je sleherni šofer govoril TUJ jezik, kar nam pove, da se boji za svojo službo in v končni fazi mu je tistih 1400-1600 evrov (je bilo razvidno iz lističov) več kot dovolj da pošlje domov in preživi čez mesec. Vendar se sprašujem, kje je tu inšpekcija? Kontrola bi se morala izvajati na vseh podjetjih, ki imajo zaposlene tujce in sicer, da imajo stanovanje, izpolnjene minimalne higijenske pogoje, ter nek svoj naslov, kamor lahko prejemajo pošto. Ne da jih prijavlja na svoj naslov, oni pa živijo v kamijonu. Dobro, lahko ta sistem, vendar naj pol vikendira šofer v kamionu nekje v tujini. Ne? Seveda ne, je potrebno plačat dnevnico (koliko se to sploh plačuje). Mislim da je bilo več kot očitno, da je bila inšpekcija podkupljena. Že po izrazu gospoda inšpektorja. Nebom zdaj ugibal kaj bi lahko bilo narobe in kaj ne. Ampak seveda tu ni samo krivec gospod Proj, temveč tudi šofer, ki nima pravice zadrževat kamione ter robe, zaradi lastnih interesov. Takšne stvari se rešujejo na sodiščih ali pa interno. Ampak kaj človeku še drugega preostane ob tako slabo organizirani državi, kot pa da stvar vzame v svoje roke (kar vsekakor ni prav!).

Če podjetje posluje slabo, kar ni čudno v teh časih, naj reorganizira ali optimira svoje podjetje, vendar so nažalost ti podjetniki v večini primerov premalo izobraženi oz. ne vedo kako se stvari sploh lotiti. Ja, vsaka reorganizacija naleti na odpor delavcev, vendar pravi šef bo to znal rešit in delavcem predstavit sistem kot boljši, bolj učinkovit,... Ampak je resnica žal takšna da je organizacija umetna tvorba (izmislil si jo je človek) in teži k dezorganizaciji, konfliktom,nesoglasjem,... Zato tudi obstajajo in bodo obstajali.

Naj še malo apeliram na vse sodelujoče na forumu in tiste ki smo sodelovali v tej debati. Obtoževati nekoga, ja sej vozi pod ceno,... To delajo vsi, ampak samo zato kr jim drugi to dovolijo. Problem je treba začet reševat na vrhu strukture in ne pri dnu. Druga resnica pa je ta, da podjetniki nimajo niti kančka spoštovanja do drugih prevoznikov in po vrhu so še požrešni. Raje potunkam soseda in vozim pod ceno, kot da prodam kamion in delam normalno.

Še kratko mnenje o prispevku. Gospod Proj ni angelček. To pokaže že s tem, da ima fure plačane po procentu, zato ker tu lahko največ "pokrade", zaposluje tujce, tu lahko največ "pokrade", sistem plačila (brez besed), šoferji mu živijo v kamionih, tu lahko največ "pokrade"... Šofer, ni imel pravice zadrževat kamiona, s tem je povzročil škodo delodajalcu, ima lastno voljo, se lahko odloči drugače, čeprav je nemočen pri izterjavi svojega denarja,... In je prav da je dal vse skupaj v časopis oz. TV, saj se bodo mogoče druga podjetja rahlo zbala za svoj ugled in bodo začela razmišljati v pravi smeri.

Naj poudarim, da glede delitve šoferjev, seveda ne drži, isto velja za prevoznike. 80-90% je takšnih, 10-20% je izjem.

Lp
Prijavljen

LKW - Friends on the road
Filip
Voznik - Študent
*

LKW

« Odgovor #284 : 01.02.2010, 12:48 »

Po ponovnem poslušanju 2 dela posnetka, sem se odločil da še en post napišem glede podjetja Proj in par dejstev. Vseeno se nagibam na stran delavca, zaradi:

Gospod Proj je poklical TV zato, da si poskuša vsaj malo omiliti svoj ugled. Upam da se bodo na TV odločili raziskati zadevo glede bolniškega dopusta in šli preveriti kartico voznika Toneta Savinca, da pride na dan resnica ali je v tistem času vozil ali je bil res na bolniškem dopustu.

Glede naloženega tovornega vozila! Tovornjak je bil zaklenjen, papiri so bili v njem, ključe je res da odnesel, vendar rezervni ključi!? Zakaj gospod Proj ni uporabil rezervnih ključev, ter nekoga drugega poslal razložit kamion, saj je le ta bil parkiran na njegovem posestvu in mu je to bilo jasno in glasno povedano takoj po tem ko ga je gospod Sovinc parkiral. Po intervjuju so povprašali o tem gospoda Sovinca, zakaj je tam pustil kamion, vendar "feedbacka" od gospoda Proja zakaj ni uporabil rezervnih ključev, ni bilo!?

Plačila ne bom komentiral!

Še vedno sem mnenja, da kamion gospod Marko ne bi smel pustit naloženega, vendar vprašanje če ne bi marsikateri med nami tako reagiral, če ne bi dobil plače.

Z izjavo o tem, da Slovenca ne bo več zaposlil, se mi je izredno zameril. Večina slovenskih voznikov, bo kamion skrbno čuvala, dobro delala, če bo le plačilo redno in dogovorjena vsota denarja. Pa sem se pogovarjal že z neštetimi šoferji in so mi vsi enako zatrdili. Vprašajte tudi sami sebe glede tega, kako bi vi ravnali oz ravnate v primeru da je na firmi vse ok,... Glede tujcev, je država omejila pridobivanje papirjev za tujo delovno silo, saj povdarja da je na trgu že preveč nezaposlenih domačih šoferjev. Začeli so forsirat podjetja pri zaposlovanju domače delovne sile. Mislim da je več kot očitno, naveza Zavod za zaposlovanje - ProBus. 2 najboljši prijateljici. (Seveda če je to res!!). Gospod Savinc ima tudi podpisane papirje, da je bil na uvajanju, vendar se po kartici lahko in se da preverit ali je v tistem času res to opravljal ali je bil na furi. Upam da to stvar raziščejo do dna, ter da ugotovimo kdo govori resnico. Lahko, da me tudi demantirajo in gospod Savinc laže. Če je stvar resnična, bi jo mogli strogo kaznovat.

Gospod Proj navaja lopove, lažnivce, švercerje. Navaja tudi dejstva, da so jih dobili z mamili, paletami cigaret,... z eno besedo pa ni omenil, da je to bil kakšen slovenski voznik!? Pravi tudi, da hodi po svetu danes, ker ima 5,6 otrok. Slovenec? Možno, ampak močno dvomim. Nebom trdil da niso bili slovenci, vendar moje osebno mnenje je da niso.

Vozniki ki bivajo v kamionih, sem že pokomentiral, tako da mislim da ni potrebno še dodatno komentirat. Razen tega, da se morajo gret pozimi in hladit poleti.

Ampak mi res ni jasno, kako lahko nekdo zanika navedbe o opravljanju usposabljanja, če pa nam voznik izroči vse potrebne papirje, ki so podpisani in dokazujejo to dejstvo!? Govorim o Zavodu za zaposlovanje območne službe Celje.

Navaja tudi suženjstvo in če se ne motim, to ni rekel gospod Tone Savinc, temveč en drug šofer, ki mora zaradi nesreče opravljat dela kot so, pometanje, pranje,...

To je moje osebno mnenje, upam da bo TV stvar raziskala do konca, da pride na dan resnica, ki bo mogoče marsikoga zaščitila oz. mu dala misliti, ter demantira ali potrdi moje sume in navajanja.

Lp
Prijavljen

Kamionar
Poznavalec

Bodi to kar si........

« Odgovor #285 : 01.02.2010, 19:37 »

Ja končno tema , ki je taprava za ta forum .
Upam , da se vas bo čimveč odločilo napisati svoja menja .
Seveda brez opletanja vsepovprek . Mogoče komentar na določen dogodek .
Upam , da boste sodelovali tako mladi , kot tisti iskušenejši .
Pa srečno.....
Prijavljen

CB - Dejan
Sopotnik

Objav: 409

Gočovc

« Odgovor #286 : 02.02.2010, 08:17 »

Kar se mene tiče se mi zdi da tale Proj naklada ali pa vsaj zelo pretirava.
35-40 stopinj v kabini,
Ni mogel do kamjona čeprav ima ključe,
pa to plačilo na listke je tudi sumljivo(pri taki veliki firmi bi lahko bolje rešili ta sistem)
....

Se pa v teh primerih da čisto vse dokazati zaradi voznikove kartice. In to bi morali prvo narediti.
Prijavljen

Gledam kokice pa jem film....
Denis Veljkovič
Sopotnik

Objav: 983

« Odgovor #287 : 14.02.2010, 17:15 »

Nekje na netu sem staknil ta članek, o nekoč velikem prevoznišlem podjetju Hungarocamion in takrat novem Volvu FH12

* u1.jpg (244.66 KB, 737x1023 - ogledov 94 .)

* u2.jpg (203.43 KB, 744x1023 - ogledov 92 .)

* u3.jpg (252.73 KB, 744x1023 - ogledov 75 .)

* u4.jpg (231.03 KB, 757x1024 - ogledov 84 .)
Prijavljen

Velkić
Matej Ferencek
Voznik
*
Objav: 719

M_E_R_C_E_D_E_S

« Odgovor #288 : 17.02.2010, 20:49 »

Danes pa je izginilo iz zemljevida podjetij.
Vse so pokupili tujci (Waberers,...), nič dobička ne ostane doma, zato pa je Madžarska bankrotirala.

LP Pajo
Prijavljen

Gasa le gasa, saj ravna je trasa!!
Mercedes - Benz, Auf Achse

Pajo Legenda
Sviz
Poznavalec

Objav: 367

« Odgovor #289 : 18.02.2010, 12:12 »

jao, ma kej spet imamo same pametnjakoviče na forumu?
dej, staro pravilo, predno blekneš neumnost, preveri vs einformacije. če bi to naredil, bi zvedel da je lastnik waberersa madžar
Prijavljen
Štopar
Voznik
*
Objav: 619

ŠTOPAR

« Odgovor #290 : 21.02.2010, 16:19 »

To je res, lastnik je Madžar, kapital pa prihaja od drugod...
Drugače pa je Waberers nastal prav iz Hungarokamiona, je prav ta Gyorgy Waberer (lastnik) pokupil večinski del Hungarocamiona,Volan Tefu-ja, še ene špedicije in še nekaj srednje velikih prevozniških firm, ki so se nato združila v takrat  eno največjih prevozniških združenj - Waberer s 
Kasneje se je pridružila še tej skupini druga največja prevozniška firma -  Revesz Eurotransz in tako so presegali kvoto preko 1500 kamionov

Prijavljen

CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #291 : 22.02.2010, 18:41 »

Če se ne motim sem nekje prebral da so ravno pred recesijo naročili 1500 volvotov?
Dobili bi jih v roku 2 let. Sem prav videl ali sem videl podatek koliko avtov imajo?
Prijavljen

Filip
Voznik - Študent
*

LKW

« Odgovor #292 : 22.02.2010, 18:46 »

Prav si videl Dejan. Naročenih je bilo 1500 Volvotov. Vprašanje koliko so jih uspeli dobaviti oz. koliko jih je bilo preklicanih.
Prijavljen

Matej Ferencek
Voznik
*
Objav: 719

M_E_R_C_E_D_E_S

« Odgovor #293 : 23.02.2010, 16:52 »

Od kod kapital prihaja, tja dobiček odhaja.
Enako se dogaja pri nas na nekaterih firmah le, da je panoga druga.

LP Pajo
Prijavljen

Gasa le gasa, saj ravna je trasa!!
Mercedes - Benz, Auf Achse

Pajo Legenda
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #294 : 24.02.2010, 08:25 »

Ja jaz še nisem srečal ta novega volvota v njihovi lasti. Zgleda da so vse odpovedali...
Prijavljen

Filip
Voznik - Študent
*

LKW

« Odgovor #295 : 24.02.2010, 15:56 »

Dejan, naročilo so predali nekje v poletnih mesecih leta 2008. Takrat še ni bilo novega Volvotovega modela če se ne motim.
Prijavljen

CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #296 : 24.02.2010, 16:48 »

Samo kakor se spomnim je bilo rečeno da jih bodo dobavili do 2010
Prijavljen

Filip
Voznik - Študent
*

LKW

« Odgovor #297 : 24.02.2010, 17:40 »

Dobavili naj bi jih do 2011. Vprašanje kaj je pisalo v pogodbi. Naročili so 1500 vlačilcev Volvo FH. Zdaj ali so se dogovorili da dobavljajo prejšni model in ob predstavitvi novega, novega, ali pa da dobavijo 1500 modelov Volvota, ki je bil takrat aktualen. Novih res ni videt, zato vprašanje. Mogoče je bila pogodba preklicana še pred začetkom dobave novega modela. :)
Prijavljen

Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #298 : 09.03.2010, 19:49 »

Evo ukrepi pred burjo, tovornjak prigurtnaš na avtobusno postajališče :)

Temu na drugi sliki pa ni bilo več pomoči, zgleda da je res grozno pihalo ...

* 60421721.jpg (63.91 KB, 600x450 - ogledov 173 .)

* 60421719.jpg (58.41 KB, 600x450 - ogledov 132 .)
Prijavljen

Velkić
Kamionar
Poznavalec

Bodi to kar si........

« Odgovor #299 : 09.03.2010, 21:13 »

Evo ukrepi pred burjo, tovornjak prigurtnaš na avtobusno postajališče :)

Temu na drugi sliki pa ni bilo več pomoči, zgleda da je res grozno pihalo ...

Tale z prve slike ni prav najbolje tole naredil.
Namreč veter , ki se bo ujel v cerado jo bo napihnil kot balon. In ker nebo imel kam it , bo vse skupaj strgal .Sam bi gurtno napeljal skozi spoj cerade in čimbolj pri vrhu cerade in čimbolj nižje na postajo . Mislim pa da že sama postaja nudi kar dobro zaščito .
Prijavljen

Gorazd Jelen
Sopotnik

Objav: 132

King of the road

« Odgovor #300 : 09.03.2010, 22:57 »

Me zanima kako bi gurtnau, ko ti bi veter pihal z 150km/h. Mislim, da če bi sploh gurtnal, bi to čim bolj hitro naredil. Sam sem si skusil veter in vem, da je delček sekunde odločilen. Naj še rajši dodajo k tej temi vipavci, ki imajo največ izkušenj z vetrom.
Prijavljen

The road never ends...
Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #301 : 09.03.2010, 23:13 »

Tega, ki je zagurtan sem prej srečal na Mostu na Soči ...
Prijavljen

Velkić
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #302 : 10.03.2010, 16:10 »

a skupaj z avtobusno postajo al brez nje?
Prijavljen
Njofra
Voznik

Objav: 161

« Odgovor #303 : 10.03.2010, 17:55 »

a skupaj z avtobusno postajo al brez nje?
Malo off-sej vem,de gledaš bolj zviška(višjega avta),ma vseglih bi lahko dal malo glihe nod
Prijavljen
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #304 : 10.03.2010, 20:25 »

majster moj, tik predno je blo kosilo kuhano, vrže ven pancerko, se spravmo do žogice, vse polhno in bi mogli čakat pol ure na mizo, potem vsi sitni gremo proti gorici in študiram kje bi se dalo kej pojest, in pole se čudiš da sitno gledam in niti ne razmišljam koga sem pozdravil, sem začel študirat šele potem ko sem že naročil mojo karbonaro kdo je bil. sploh pa, a nimaš več peugeota?
Prijavljen
Njofra
Voznik

Objav: 161

« Odgovor #305 : 11.03.2010, 07:20 »

majster moj, tik predno je blo kosilo kuhano, vrže ven pancerko, se spravmo do žogice, vse polhno in bi mogli čakat pol ure na mizo, potem vsi sitni gremo proti gorici in študiram kje bi se dalo kej pojest, in pole se čudiš da sitno gledam in niti ne razmišljam koga sem pozdravil, sem začel študirat šele potem ko sem že naročil mojo karbonaro kdo je bil. sploh pa, a nimaš več peugeota?
Ne sicer ga ma ta starejši sin in ga lahko vidiš vsak dan v gorici(pri hermesu)-sem mel vmes še sportage,še eno laguno in tole zdej.
Prijavljen
Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #306 : 11.03.2010, 09:17 »

Ne sicer ga ma ta starejši sin in ga lahko vidiš vsak dan v gorici(pri hermesu)-sem mel vmes še sportage,še eno laguno in tole zdej.
[/quote]

Njofra je že ugotovu ki je taprav avto ;)
Prijavljen

Velkić
Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #307 : 11.03.2010, 09:18 »

shake

* 1256921371_44032_4363.jpg (28.7 KB, 500x378 - ogledov 175 .)
Prijavljen

Velkić
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #308 : 11.03.2010, 15:24 »

ma fapu lahko odpadeju tudi tri ume, pa bo še zmeri vleku dalje
Prijavljen
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #309 : 12.03.2010, 17:23 »

Kdo kaj ve o filanju akumulatorja preko ABS kabla? Dobro, slabo, sploh možno?
Prijavljen

Martin Pečar
Sopotnik

Objav: 3

« Odgovor #310 : 16.03.2010, 16:29 »

Če kdo namerava kupovati nove gume, lahko zrihtam kartico, s katero se nekaj prihrani pri gume-direkt.com , ali pa tudi pri Španu na Brezovici.
Pa na OMV v Avstriji in še marsikje...
Prijavljen
Andreja
Sopotnica

Objav: 318

Scania&Volvo forever the best!!

« Odgovor #311 : 20.03.2010, 13:18 »

Ja jaz še nisem srečal ta novega volvota v njihovi lasti. Zgleda da so vse odpovedali...

Očitno niso odstopili od pogodbe za novega Volva FH, sicer pa ta volvo zaenkrat še nima nalepk na kabini in polprikolici

* Waberers.jpg (37.32 KB, 640x426 - ogledov 158 .)

* 261209 018.jpg (33.12 KB, 640x480 - ogledov 156 .)
Prijavljen

Scania..It’s much more than a truck; it’s the face of your business, a reflection of your pride and a symbol of your style.
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #312 : 20.03.2010, 18:55 »

Zanimivo. Samo če bi bilo po načrtih bi morali teh volvotov sedaj že kar precej srečevati po cesti...
Prijavljen

Andreja
Sopotnica

« Odgovor #313 : 20.03.2010, 21:14 »

Koliko je prinas takšnega tranzitnega prometa iz vzhodne Europe pa naši vrli Kresalčki nič nenaredijo... shake confused

http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-avstriji-skusal-pobegniti-z-zapecatenim-tovornjakom.html
Prijavljen

Scania..It’s much more than a truck; it’s the face of your business, a reflection of your pride and a symbol of your style.
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #314 : 05.05.2010, 19:51 »

Komentarji da te nasmejejo za celi mesec lol

Nič novega grin
Prijavljen

Andreja
Sopotnica

« Odgovor #315 : 05.05.2010, 20:31 »

Po pomoti zbrisala blush blush Izredni prevoz ki te dni poteka po slovenskih cestah in autocestah.

http://24ur.com/novice/slovenija/orjak-na-primorski-avtocesti.html
Prijavljen

Dejan Iskra
Sopotnik

Objav: 19

« Odgovor #316 : 04.07.2010, 22:40 »

Za vse, ki vas zanima oz. ste navdušeni nad airbrush poslikavami: http://www.pozarart.com/ver4/index.html

Tu so bili poslikani vsi tovornjaki podjetja Klanatrans (HR), Čop transporta (HR), Katern transporta...
Lepo je videt take mašine na cesti.  smile
Prijavljen
Strani: 1 ... 6 7 [8]   Gor
Natisni
Pojdi na: