Dobrodošel, Gost. Prosimo, prijavite se ali se registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in trajanjem prijave

Napredno iskanje

12334 Objav v 348 Temah- 165 Uporabnikov - Najnovejši uporabnik: Klemen Kobetič
Strani: 1 ... 5 6 [7] 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Razno  (Ogledov: 23101 )
0 Uporabnikov in 1 Gost pregleduje to temo.
S.A.M.
Voznik

Objav: 52

« Odgovor #240 : 25.10.2008, 22:59 »

In kaj je povedal g.Klavora? V zvezi s čim je tekla debata?
Prijavljen

Ljubezen: zaradi nje je svet lepši, barve bolj žive in življenje vedno znova dobiva krila.
Joc
Voznik Avtobusa
*
Objav: 251

« Odgovor #241 : 26.10.2008, 12:30 »

Mogoče bo sam odgovoril,Sandi ?

Iskal sem...a je Arhiv http://www.rtvslo.si/val202/modload.php?&c_mod=vnews  kar neažuren-zastarel  confused
« Zadnja sprememba: 26.10.2008, 12:32 Joc » Prijavljen
CB - Dejan
Sopotnik

Objav: 409

Gočovc

« Odgovor #242 : 26.10.2008, 16:41 »

Je povedal nekaj lepega o razliki v delih na cesti pri nas in v Nemčiji.
Prijavljen

Gledam kokice pa jem film....
Koci
Sopotnik

Objav: 162

« Odgovor #243 : 05.05.2009, 20:44 »

Pozdravljeni.

Ali kdo ve kako je z ključem pri actrosu letni 99.Kakor vem ima ključ kodo.Ali se ,da ta koda prestaviti iz starega ključa v nov ključ ali obstaja še kakšna druga varjanta?

lp
Prijavljen
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #244 : 06.05.2009, 11:29 »

Iz prve roke. Ko greš na Prigo delat nov ključ(30€) jim poveš št. šasije da ti ga naredijo, potem jih greš vprašat če je po 3h mesecih že fertik. No in nato prideš še s kamjonom da ti ga priklopi na tester(30€) in naštima kar se kode pa ključa tiče.

Lahko pa imaš stari ključ blizu ključavnice tako da imaš kodo, užigaš pa s ključem brez kode.
Ali pa razrežeš ključ in čip prestaviš v nov ključ(teoretično)
Prijavljen

Koci
Sopotnik

« Odgovor #245 : 06.05.2009, 14:54 »

Potem mislim ,da bo tretja varjanta najboljša. thumbs
Prijavljen
CB - Dejan
Sopotnik

Gočovc

« Odgovor #246 : 07.05.2009, 22:27 »

To je bolj "kmečka" varjanta. Je pa najcenejša...
Prijavljen

Koci
Sopotnik

« Odgovor #247 : 08.05.2009, 05:46 »

Samo a ključavničar sploh to naredi ,ali samo kodo prekopira v nov ključ?Potem bi bilo najbolje star ključ prilimati zraven ključavnice pa je.  grin
Prijavljen
Joc
Voznik Avtobusa
*

« Odgovor #248 : 09.09.2009, 18:26 »

Previdno z gumami !!!
http://www.transportal.si/transport_varnost_okolje/usodna_eksplozija_pnevmatike.html
Prijavljen
Štef
Sopotnik

Objav: 17

« Odgovor #249 : 21.09.2009, 16:10 »

Tnx, za tale link, kod bi si mislo, da je tak hudo?
Prijavljen
Denis Veljkovič
Sopotnik

Objav: 989

« Odgovor #250 : 16.01.2010, 07:43 »

No včeraj smo pa zapili Njoframobil - patrijo, tako kot je treba !  thumbs
Prijavljen

Velkić
Sviz
Poznavalec

Objav: 369

« Odgovor #251 : 16.01.2010, 11:23 »

dokler jst ne bom deležen runde, ni to veljavno spljoh
Prijavljen
Boštjan
Poznavalec
*
Objav: 667

Think chocolate!

« Odgovor #252 : 17.01.2010, 01:00 »

Njoframobil - patrijo

Prosim še za prevod iz primorščine v slovenščino  wink
Prijavljen

V življenju največ tvegamo, če ne tvegamo.
Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #253 : 17.01.2010, 08:03 »

Njoframobil - patrijo

Prosim še za prevod iz primorščine v slovenščino  wink

Boštjan, tukaj je pa prevod ( se opravičujem, ker se ne izražam v pravilni slovenščini :) )

Njofra mobil -> Tovornjak, ki ga vozi NJOFRA ( Naš uporabnik)
Patria -> Mercedes Benz AXOR ! :)
Prijavljen

Velkić
Njofra
Voznik

Objav: 163

« Odgovor #254 : 17.01.2010, 13:09 »

dokler jst ne bom deležen runde, ni to veljavno spljoh

Ja,če te pa ni nkoder,ko je cajt. cool
Prijavljen
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #255 : 17.01.2010, 13:28 »

mah, še en tak teden kot ta, pa lahko grem u penzijo, se mi zdi da sem naredil delovnih ur za en normalen mesec, pa tudi doživel sem kar lahko edino u kašnem scenariju za film doživiš
Prijavljen
Andrej Šega
Voznik
*
Objav: 415

« Odgovor #256 : 17.01.2010, 19:07 »

mah, še en tak teden kot ta, pa lahko grem u penzijo, se mi zdi da sem naredil delovnih ur za en normalen mesec, pa tudi doživel sem kar lahko edino u kašnem scenariju za film doživiš

Ja to ti je tapravi šoferaj... lol lol lol Verjemi nadur itak nikol ni dovolj (ker itak nisi na uro plačan, sicer bi bila druga pesem, četudi bi si jih sam plačal), če pa misliš da si že vse dal skozi, pa verjemi da še polovico vsega nisi videl, ker te zmeraj nekaj preseneti (če veš kaj mislim)... lol lol lol

73

PS: Kaj je blo tak dobro plačano, da že imaš za pol penzije, ali so ti samo obljubili da bo za pol penzije? grin grin Veš je razlika... wink
Prijavljen

73 de S54Y

Da si šofer, ne rabiš biti nor....

....pomaga pa!
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #257 : 17.01.2010, 20:25 »

ja, z tem v zvezi, u stvari se vse vrti okoli z tem povezanih oseb.
Plus še dogovori za neko novo delo, pa da ne govorim o "okvari" v belgiji, no to bo šofer kar sam plačal kar je skuhal, bo cel mesec zastonj delal, edino mojih živcev mi ne bo nobeden vrnil.
No ja, bomo vidli kako se bo razpletlo
Prijavljen
Denis Veljkovič
Sopotnik

« Odgovor #258 : 17.01.2010, 20:31 »

Kašni cajti so pršli a ?????
Prijavljen

Velkić
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #259 : 17.01.2010, 23:22 »

Kašni cajti so pršli a ?????
Toti cajti so že kar lepi cajt (recesiji navkljub), vendar smo vsi bili tiho ko pi*ke in požirali, kar so nam servirali, zdaj se pa bunite, če se lahko...

73

PS: Samo res, zanimivo. Sedaj, ko je zaradi recesije v modi, da se narod buni, štrajka, ter se pritožuje nad slabimi pogoji dela (plače dol, delo gor, ter vso ostalo podjebavanje z strani delodejalcev in države), so avtoprevozniki glasni (zaradi vsem znanih zadev), šoferji pa razen da med sabo potarnamo/te, smo/ste bolj ali manj tiho... In tako gre karavana dalje, čeprav psi lajajo...
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Gorazd Jelen
Sopotnik

Objav: 132

King of the road

« Odgovor #260 : 18.01.2010, 03:41 »

Andrej se popolnoma strinjam s tabo. Po moje, bi tudi v Sloveniji potrebovali sindikat, ki bi zastopal šoferje, kot ga imajo Francozi, Španci, Avstrici... Pa ne mislim firmske sindikate, kot so Viatorov & Co., ker so ti samo za določeno podjetje.
Prijavljen

The road never ends...
Miran Štine
Voznik

Objav: 43

« Odgovor #261 : 18.01.2010, 07:58 »

Pozdravljeni.

Ali kdo ve kako je z ključem pri actrosu letni 99.Kakor vem ima ključ kodo.Ali se ,da ta koda prestaviti iz starega ključa v nov ključ ali obstaja še kakšna druga varjanta?

lp

Veš najbol ti bo če greš do kakšnega ki ključe dela (mal bolšga) pa ti bo naredu nov ključ pa vstavil kodo. Saj pr nas je taka praksa!
Prijavljen

dok dimi znam da vuće!
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #262 : 18.01.2010, 10:59 »

Andrej se popolnoma strinjam s tabo. Po moje, bi tudi v Sloveniji potrebovali sindikat, ki bi zastopal šoferje, kot ga imajo Francozi, Španci, Avstrici... Pa ne mislim firmske sindikate, kot so Viatorov & Co., ker so ti samo za določeno podjetje.

Saj veš, da je bil Viatorjev štrajk bolj kot ne le fijasko... Veliko hrupa (medijske pozornosti), dosegli pa bolj manj (a sploh ve kdo kakšni insajderski podatek, če je bil kak rezultat iz tega, ali je tistih 100 revežev dalo le glave naprodaj, dočem ostali so se pa nedtem dalje furali)...

Sicer pa me bolj kot ne skrbijo "tamali"; 10-15 avtov, "požrl" bi ves drek, kar TimiCom ven vrže, več ima, šofer pa je samo "nebodi ga treba" strošek (plače posmeha vredne, zamujajo, pa še takrat vsi gledajo, kje bi te najlažje obrali - tudi po dvakrat plačane kazni, da ne omenjam plačila popravil zaradi pomankljivega vzdrževanja(ker špara tam kjer ni treba), oz kar bi moralo zapasti pod potrošnji material, a se zmeraj najde nek izgovor, da se šoferju trga), do čem o žrtvah se ne menimo... Na koncu pa pride inšpektor, napiše par jurjev kazni, spremeni pa se popolnoma nič, ker gazda plača kazen z levo roko,pri plačah obračuna, tempo pa še malce bolj stisne... Ironija pa je, da nakoncu pa še v vrsti stojimo, da bi nas zaposlili (delaš mesec - tri, zjebeš si živce, zdravje, na koncu pa niti plačano ne dobiš, ker ti polovico policaji vstran poberejo (razne kazni, ki si jih bil na koncu prisiljen naret, samo da je oni hudič na telefonu malo vtihnil), drugo polovico pa šef (ni bilo kilometrine, prometa, bila okvara po "krivdi šoferja) Da recimo na koncu prej ne pride do hujše nesreče, ki se je dogodila zaradi utrujenosti voznika, ker je cel zjeban, zdr*an z strani šefa, neprespan oz. nasploh fizična in psihična razvalina...
Bo treba najprej pri sebi razmislit, malce manj primikavat raznim Klobasam, ter Pintaričem, ker leti v prvi vrsti le za svojo rit delajo, če ste pa naivni, pa lahko greste še na kakšno parado v LJ šefu reklamo delat...

@Koci: Raje novega nabavit, pa dati malce več, ker na koncu, če boš iskal poceni varjanto, boš dvakrat plačal... Ker mislim da sem MB že toliko prevozil, da vem, kar je hitro in poceni narejeno, je na koncu kar svinjsko drago, ko v drugo crkne nekje v "pm" bogu za hrbtom, ter rabiš asistenco v tujini, ki te "drapne" za celo pošteno plačo... MB po mojih izkušnjah nerad tolerira improvizacije in poceni servise...
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Joc
Voznik Avtobusa
*

« Odgovor #263 : 22.01.2010, 10:57 »

Šoferska zgodba @Palčice v povezavi z tvojim razmišljanjem (KRUTO REALNOSTJO?) v zadnjem postu,Andrej  shake

Koliko se tega "dogaja" v SLO,je težko oceniti  nod
« Zadnja sprememba: 22.01.2010, 11:12 Joc » Prijavljen
Gorazd Jelen
Sopotnik

King of the road

« Odgovor #264 : 30.01.2010, 17:32 »

Koliko se dogaja tega v Sloveniji? Vsekakor prepogost, je že skor stalnica.
Prijavljen

The road never ends...
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #265 : 30.01.2010, 18:51 »

Koliko se dogaja tega v Sloveniji? Vsekakor prepogost, je že skor stalnica.

Ja ne.... Glede na zadnje trende, ko že šefi avte kurijo, ker so jim preveliki strošek (glede na članek v drugi temi), ti dam že kar prav.... Razni privatniki hodijo pod ceno, seveda delavcem ki so plačani po prometu prikažejo še nižjo, ter jim na koncu bolj "tak po domače" plačajo, če!!! Ko se računica zaradi prenizke cene ne izide več, začnejo tarnati državi, zbornici, češ da je nafta predraga, češ da so cestnine zasoljene, na koncu pa še petelin požere tisto ubogo kripo, ki nič ni kriva, kakor šofer ne, da ni pošteno plačanega posla..... Dokler se bomo tak en drugega podjebavali, še tisti poštenjaki ne bodo mogli delat, ki bi radi za pošteno ceno delali, a ne morejo, ker jim je konkurent ceno zbil... Kot sem že napisal, še bodo goreli tovornjaki, upam da vsaj zavarovalnice ne bodo tako naivne in to tudi plačale.... Je pa zanimivo, da pa je dandanes, ko je stiska in sila, marsikateri privatnik pokazal svoj pravi obraz, ki pa je pri marsikom spremenil mnenje o njem....
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Štopar
Voznik
*
Objav: 624

ŠTOPAR

« Odgovor #266 : 30.01.2010, 19:45 »

Še ena krepka šoferska zgpodba shake puppyeyes

http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.58465018/
Prijavljen

Gorazd Jelen
Sopotnik

King of the road

« Odgovor #267 : 30.01.2010, 20:32 »

Tipična Proj zgodba. Vse so šoferji krivi on pa je angelček. Vrjetno zato je že več voznikov zamenjal, kot spodnji hlač. Kriva pa je tudi država, da omogoča takšno sranje,e ne bi dobesedno delela delovna dovoljenja za tujce, bi takšni prevozniki ali se začeli normalno obnašat ali pa bi propadli, ker bi kamion stal. Sedaj pa lahko izkorišča jugo voznika za drobiž in če ne skače po njegovih navodilih, ga takoj zamenja, kar pomeni za omenjenega voznika ADIJO viza. In na pram tega še potem na veliko zbijajo cene. Lahko on izjavi, da več nebo zaposlil slovenca, kdo pa je še tako nor, da bi želel imeti z njim posla, saj pa že cela slovenija ve za njegove metode.
Prijavljen

The road never ends...
Kamionar
Poznavalec

Objav: 47

Bodi to kar si........

« Odgovor #268 : 30.01.2010, 20:42 »

Tipična Proj zgodba. Vse so šoferji krivi on pa je angelček. Vrjetno zato je že več voznikov zamenjal, kot spodnji hlač. Kriva pa je tudi država, da omogoča takšno sranje,e ne bi dobesedno delela delovna dovoljenja za tujce, bi takšni prevozniki ali se začeli normalno obnašat ali pa bi propadli, ker bi kamion stal. Sedaj pa lahko izkorišča jugo voznika za drobiž in če ne skače po njegovih navodilih, ga takoj zamenja, kar pomeni za omenjenega voznika ADIJO viza. In na pram tega še potem na veliko zbijajo cene. Lahko on izjavi, da več nebo zaposlil slovenca, kdo pa je še tako nor, da bi želel imeti z njim posla, saj pa že cela slovenija ve za njegove metode.

Popravil te bom le v tistem delu , kjer imenuješ Proja . Namreč "Proj" je večina slovenskih prevoznikov .
Prijavljen

Be careful out there , they waiting for you at home.
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #269 : 30.01.2010, 20:49 »

Odvisno, komu verjameš, jaz osebno bolj Proju, kot onemu šoferju. Sicer pa, resnica je verjetno nekje vmes.
« Zadnja sprememba: 30.01.2010, 20:53 Joc » Prijavljen
Joc
Voznik Avtobusa
*

« Odgovor #270 : 30.01.2010, 21:04 »

Sviz,tvoje mnenje,z katerim se kar delno strinjam  nod

Namreč-če gledam na "ekonomsko" obnašanje nekaterih mojih sodelavcev,ki na končnem postajališču pustijo prižgane vse "uporabnike"-luči,Webasto,klimo,motor  shake confused shocked dry mellow angry sick
Sam dosledno vse izklopim,če stojim več kot 3 min. !
A nekaterim se ŽAL "fučka" za izrabo akumulatorjev,onesnaževanje okolja itd...   
Prijavljen
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #271 : 31.01.2010, 04:58 »

Joc, ja in ne.... Tvoji "porabniki" žal tu ne igrajo neke bistvene vloge, tudi gledano z vidika ekologije, ter ekonomike, čeprav dejansko vsaka malenkost nekaj premore bolj kot ne k zmanjševanju CO2 v zraku.
Sviz, sicer proti tebi osebno nimam nič , da nebo kakšnih nesoglasij, ampak glede na vsebino tednika imam zadržke glede izjav južnih bratov v članku, vendarle paimam za vse privatnike v narekovajih ali brez eno "delavsko istinu", ki sem jo danes slišal od enega navadnega fizikalca za 400€ neto MOD(mesečni osebni dohodek): Delavec bi se pri 1K€ plače pobrigal da "kos" "štima" meram, dočem pri minimalcu pa ga "boli kurac", kaj ven "fukne" CNC stroj, samo da je norma narejena, ki čemer pa je direktorjeva briga, če mu bo uspelo to "sranje" na trgu prodat... Upam, da se tisti, ki spremljate ta forum, ter se imate (mislim, da se vsak vidi kjer se pač vidi - opravičevat se nikomur nimam namena samo zato ke živim in diham, ter imam svoje mnenje) za neke "privatnike" neglede na panongo, ne vidite v teh sestavkih, tako ali drugače.... Vsekakor pa vsaj jaz nimam namena "delat" za takšne ljudi... Raje se grem na banki kregat kdo bo kredit plačal, kdo bo položnice plačal,...kdo mi bo nenazadnje žemljo, ter "šnito" pariške plačal, da nebom lačen, kot pa da vozim za nekoga, ki me ima na koncu za norca...
Ni me sram priznati, da sem pokasiral 10 mesecev prepovedi "nemčije" (kar pomeni, da če me do 16.10.2010, zalotijo v DL za volanom, da je vozilo zaplenjeno, jaz pa avtomatsko 12 mesecev "resta") zaradi nekoga, ki je poskusil na račun mojega zdravja, ter živcev (ki po slabih dveh letih dela zanj ni več ravno v rožnatem stanju) narediti eno furo več, a mu ni zneslo, ker me je "sfalilo" za trenutek, ter sem "zruzšil" vse kar je bilo ob AC v dolžini 100m, in to samo zato ker sem bil poštenjak, ter mu nisem vrgel ključev v glavo ko je bil še čas za to....
Torej vi, ki se imate za "privatnike" kar lepo zaposlujte poljake, ter romune, ali južne brate, ter jih držite za "jajca" z vizo... Mene "šoferaj" ne vidi več, dokler se vi "privatniki" mislite nekaj "jajcat" z nami šoferji... Mislim, sa sem v dobrih treh letih šoferaja dal dovolj "pizdarij" skozi, ter sem delodajacem naredil dovolj "uslug", da lahko rečem dovolj mi je.... Sicer pa tudi, da vas bodo južni bratje lepega dne "skužili", kdo vam bo pa takrat vozil... morda rdeči petelin, ter zavarovalnica, ali pa naredite tako kot naredijo ladjarji.... za skodelico riža na dan zaposlijo kitajca? Za v razmislek...  In ne mi z takimi idejami, da ni denarja, da ni niti za stroške, to lahko tiste napizdujete, ki so ravno izpit naredili... Tisti, ki poznamo že mace "logistiko", že vemo od kod fura, ter koga povprašati oz. potelefonirat o ceni le te... 1+1 pa že v prvem razredu učijo, koliko je rezultat...

73, pa upam da se bo moj sestavek komu zataknil v grlu.... Sicer pa če kdo nima za vozit, naj zapre firmo, kot pa samo "sfuka" ceno, "haska" pa dobenega...

PS: Sicer pa kdo bo vzel resno piksno, ki zna samo "špegle" na tovornjaku "lamat", pa, ki je bil "naladan" kot svinja (vmes tekom večera bil dvakrat "popisan" od MNZ, ter je še avto zakopal v sneg (skoraj dobesedno)), ko je ta post pisal (namerno pisano v pretekliku).

Tak zdaj pa prosim admina, da naredi s tem postom kar želi, meni je itak film počil, z ali brez foruma... Ker v glavo "jebat" se pa piksna več ne pusti....in Marko, prosim brez komentarja, sicer bo spokalo.... brez zajebancije!
« Zadnja sprememba: 31.01.2010, 05:26 Andrej Šega » Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #272 : 31.01.2010, 05:31 »

In ja, SLO trg je konkurenčen evropskemu (glede vseh panong), le določenim gre v nos premajhen dobiček zaradi tega...

73

PS: Kako ste si pa ta Slo-Euro trg porihtali, pa ste si v končni fazi sami krivi....
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #273 : 31.01.2010, 05:53 »

http://tvslo.si/predvajaj/#ava2.57676984;; Predhodni "tednik" glede na Štoparjev post... pol se pa ne sprašujte zakaj komu poči film...
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #274 : 31.01.2010, 10:27 »

ha ha ha ha, tri leta voziš in misliš da že nekaj veš? Fantek,ko boš enih 15 let delal, boš mogoče začel počasi razumet, da nič ne veš, in d as emoraš še dosti dosti naučit o delu in predvsem o življenju.
Ker pa ni moja naloga, da tratim moj čas z poučevanjem, ti na hitro samo to povem: Ni problem v tvojemo delodajalcu, če si ti zaradi tvoje nesposobnosti zaspal za volanom, problem si ti sam, še toliko bolj če si zavestno vozil čez dovoljen čas in predvsem čez svojo zmožnost. Na tem forumu so tudi šoferji(vsaj za enega vem), ki so vozili tudi po cel dan, na bližnji vzhod in rusijo, pa brez zaspati in se zvrnit. Vsak mora sam zase vedeti koliko zmore.
In še večji bedak si, če si sprejel delo plačano na procent od fure, če si se s tem strinjal, nimaš kaj jokat potem zakaj te slepari.
Sicer pa, pri meni delajo t.i. južnjaki(trije), en slovenec in en italijan, se pravi državljan od nas enih 10x bolj razvite države, za plačo, ki se pritiče njihovemu delu v današnjih časih. Kako delajo drugi, je drugo vprašanje, jst lahko zase govorim, paše za koga , ki ga poznam. Zato tudi lahko rečem, da na podlagi videnega na tv, še zmeraj bolj verjamem Proju kot dotičnemu šoferju.
Z akonec, saj če kdo misli d aje božček stalno izkoriščan, trg je odprt, menjaj firmo ali pa odpri si lastno firmo, pa da vidimo za vsakega kaj zna in zmore
Prijavljen
Štajerc
Voznik

Objav: 26

Modri Senior

« Odgovor #275 : 31.01.2010, 13:08 »

SVIZ

Mislim da ima JOC prav,resnica je nekje v sredini.Tudi sam občasno vozim
za eno firmo,in vidim da imajo probleme stalno eni in isti vozniki. Moramo
se zavedati če sem kot voznik kaj "upičil po svoji krivdi",nesreča,poškodba
vozila,tovora,in sem s tem oškodoval firmo oz. delodajalca,da moram to nekako
kriti,ne pa reči ko ga j...Kaj pa sem jaz in kdo mi daje pravico da oškodujem
delodajalca ali firmo(manus pri zavarovanjih,popravila itd.).
Če razmišljaš v tej smeri mislim da se da o vsem pogovoriti in tudi o plačilu
oz.plači.
Sam nimam problemov,plačilo je redno,o vsem se da dogovorim,prav tako večina
ostalih voznikov,je pa res da ni plačilo nadpovprečno,je pa nekje v sredini.
Šef oz.disponenti nikogar ne prisiljujejo da mora voziti več, brez odmorov in
s tem delati prekrške.Je pa res,da če naredi več(to je njegova osebna odločitev)
se ta več pozna tudi v njegovi denarnici.
Mogoče so disponenti tud včasi prezahtevni in pričakujejo in zahtevajo nemogoče,
ampak če ne gre pač ne gre, po drugi strani pa si tudi kot voznik ko delaš npr.
11 urni počitek ne moreš privoščiti 15 urne pauze in potem zamuditi razklad.
Tako pač je eno je povezano z drugim.
Toliko malo v razmislek.

L.P.Dule
Prijavljen

L.P.Dule
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #276 : 31.01.2010, 13:22 »

no, samo da dodam, da je resnica verjetno nekje v sredi, sem jst napisal, joc je samo potrdil.
sicer pa, dejte si vsi prebrat enih 10x duletov post, mogoče vam bo malo bolj jasno kako in kaj.
edino še to, tudi če je šoferjeva osebna odločitev, da dela izven regule, v primeru kontrole kasira tudi delodajalec, to se mora tudi vsak zavedat.
Prijavljen
Matej Ferencek
Voznik
*
Objav: 719

M_E_R_C_E_D_E_S

« Odgovor #277 : 31.01.2010, 15:02 »

Glede te zlate sredine se strinjam.
Je pa problem ko poskušaš čim boljše delati za šefa, da boš kot voznik na dobrem glasu potem pa to šef izkorišča. To sem sam doživel.
Pa so primeri, da šofer pelje furo vredno 1500 eur, šef pa mu reče da je vredna osemsto pa je od procenta plačan. Tja nekam v p.m. pa ne moreš ravno klicat pa vprašat za ceno fure.
Ampak vedno bo tako, da šef zagovarja svoje zaposleni pa svoje.
Še vedno je najboljše biti sam svoj šef brez zaposlenih ali nadrejenih.

LP Pajo
Prijavljen

Gasa le gasa, saj ravna je trasa!!
Mercedes - Benz, Auf Achse

Pajo Legenda
Njofra
Voznik

Objav: 163

« Odgovor #278 : 31.01.2010, 15:43 »

Še vedno je najboljše biti sam svoj šef brez zaposlenih ali nadrejenih.
To pa si lahko samo v primeru,da čisto NIČ ne delaš

LP Pajo
[/quote]
Prijavljen
Štopar
Voznik
*
Objav: 624

ŠTOPAR

« Odgovor #279 : 31.01.2010, 17:54 »

Ja, žalostno je vse to! In za vse to smo si krivi mi šoferji sami!  Delodajalci pa nas kar lepo izkoriščajo in si gnetejo roke, ter se smejijo iz nas! Čisto sami smo si krivi!!!
Več ali manj smo pri privat firmah bili vsi na procente in bolj smo se gnali z namenom,da bi več zaslužili, bolj se je šefom smejalo.
Tudi jaz sem potreboval slaba 4 leta,da sem končno dojel in odšel za tiste čase na boljše! Zdaj je enako vsepovsod, tudi pri nas na IE! In kaj moremo? Nič več! Dokler nebo prave revolucije z vseh strani!

Škoda,da se dogajajo take stvari in da je sploh v Sloveniji tak velik pohlep po denarju!
Meni osebno, ko sem delal tiste štiri leta za privartnika nebo šlo nikoli v pozabo! To so mi bila najboljša leta,ko si prav z užitkom šel delat pa čeprav smo vozili tudi po 25 ur na dan in na konc mesca kleli vsak po svoje šefa, ker smo bili nezadovoljni z plačilom. Pa vseeno je bilo fajn delat.
Danes pa, ko se je standard življenja tako dvignil se je tudi ta meja izkoriščanja spustila na minimum!

Jaz verjamem temu vozniku in ga popolnoma podpiram, najbolj žalostno pa je to, da ni le firma Proj taka, ampak jih je še veliko več in veliko hujših zadev se še dogaja!
Ne razumem pa tega, če že ima toliko izkušenj, kot pravi, pol bi že moral poznati razmere v katere se podaja! Zakaj pa si je potem našel službo ravno pri tem delodajalcu?
Prijavljen

Strani: 1 ... 5 6 [7] 8   Gor
Natisni
Pojdi na: