Dobrodošel, Gost. Prosimo, prijavite se ali se registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in trajanjem prijave

Napredno iskanje

12334 Objav v 348 Temah- 165 Uporabnikov - Najnovejši uporabnik: Klemen Kobetič
Strani: [1] 2 3 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Razno  (Ogledov: 23103 )
0 Uporabnikov in 1 Gost pregleduje to temo.
admin1
Gost
« : 12.02.2007, 23:34 »

Vse in še več o tovornjakih...
Prijavljen
Simon Zupančič
Sopotnik

Objav: 231

bodoči šofer

« Odgovor #1 : 03.03.2007, 18:50 »

Imam eno vprašanje in to je:
ko gledam slike izrednih prevozov na lkw-infos vidim veliko MAN tga 660. Zanima me ali je to serijski kamijon ali pa so to predelave? puppyeyes
Hvala za odgovore cool
Prijavljen

nemčija ima dva schumacherja ostali so pa staumacherji
Boštjan
Poznavalec
*
Objav: 667

Think chocolate!

« Odgovor #2 : 03.03.2007, 19:06 »

Imam eno vprašanje in to je:
ko gledam slike izrednih prevozov na lkw-infos vidim veliko MAN tga 660. Zanima me ali je to serijski kamijon ali pa so to predelave? puppyeyes
Hvala za odgovore cool

To je maloserijska proizvodnja oz. predelava izključno po naročilu.
Prijavljen

V življenju največ tvegamo, če ne tvegamo.
Simon Zupančič
Sopotnik

bodoči šofer

« Odgovor #3 : 03.03.2007, 19:13 »

Saj se mi je zdelo kajti potem volvov fh16 660 nebi mogel biti najmočnejši serijski tovornjak, ker bi bila že dva. cool
Prijavljen

Damjan Andrejek
Voznik - Študent

Objav: 64

Dado

« Odgovor #4 : 12.03.2007, 13:39 »

Danes, ko sem se peljal nazaj v Ljubljano sem opazil, da ima precej SCT-jevih manov - kiperjev nemške tablice in to M - münchenske. In to niso nobene carinske ali kaj podobnega ampak prave nemške tablice.
Prijavljen
Aljaž
Voznik
*
Objav: 268

« Odgovor #5 : 12.03.2007, 16:04 »

To sem tud jaz opazil.Ni mi jasno zakaj...
Prijavljen
Sviz
Poznavalec

Objav: 369

« Odgovor #6 : 12.03.2007, 16:43 »

meni je čisto jasno zakaj, edino mi ni jasno kako, pravzaprav mi je z novim zakonom o prevozih jasno tudi to
Prijavljen
Damjan Andrejek
Voznik - Študent

Dado

« Odgovor #7 : 12.03.2007, 17:57 »

meni je čisto jasno zakaj, edino mi ni jasno kako, pravzaprav mi je z novim zakonom o prevozih jasno tudi to
Ja pa hvala za odgovor...  shake shake shake
Prijavljen
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #8 : 12.03.2007, 20:23 »

Ja pa hvala za odgovor...  shake shake shake

saj nisi nič vprašal cheeky
Prijavljen
Aljaž
Voznik
*
Objav: 268

« Odgovor #9 : 14.03.2007, 06:43 »

Gospod Borut Piculin a mogoče veste zakaj imajo nekateri tovornjaki od SCT nemške registrske tablice ?

Hvala za odgovor.  cheeky cheeky
Prijavljen
Mitja Govže
Voznik

Objav: 27

« Odgovor #10 : 14.03.2007, 08:14 »

Gospod Borut Piculin a mogoče veste zakaj imajo nekateri tovornjaki od SCT nemške registrske tablice ?

Hvala za odgovor.  cheeky cheeky

Men se zdi edina logična razlaga, da ima SCT tiste tovornjake na nemški leasing, ali pa jih ima samo v najemu (brez odplačevanja, samo najemnina).
Prijavljen

Cesta je vedno boljša od gostilne........CERVANTES
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #11 : 14.03.2007, 12:43 »

hja, gradbeništvo je sezonsko delo, torej vozila raje najameš, kot da bi jih kupoval, in jih pač uporabljaš tam, kjer jih rabiš, in kolikor časa jih rabiš, pa še na vzdrževanje ti ni treba mislit in skrbet.
ni nujno da je ravno to razlog pri SCT-ju, lahko so kakšni balkan posli zadaj, mi je pa ta razlaga najbolj logična.
tudi prevozniška podjetja bi to koristila, samo žal ne smejo, ker imamo v sloveniji zelo brihtno napisane predpise, oziroma se( pa ne samo mi) obnašamo preveč nacionalno. jebiga, jst sem si združeno evropo drugače predstavljaj, in če bomo hoteli na svetovnem trgu konkurirati, bo taka tudi morala postat
Prijavljen
admin1
Gost
« Odgovor #12 : 15.03.2007, 02:15 »

hja, gradbeništvo je sezonsko delo, torej vozila raje najameš, kot da bi jih kupoval, in jih pač uporabljaš tam, kjer jih rabiš, in kolikor časa jih rabiš, pa še na vzdrževanje ti ni treba mislit in skrbet.
ni nujno da je ravno to razlog pri SCT-ju, lahko so kakšni balkan posli zadaj, mi je pa ta razlaga najbolj logična.
tudi prevozniška podjetja bi to koristila, samo žal ne smejo, ker imamo v sloveniji zelo brihtno napisane predpise, oziroma se( pa ne samo mi) obnašamo preveč nacionalno. jebiga, jst sem si združeno evropo drugače predstavljaj, in če bomo hoteli na svetovnem trgu konkurirati, bo taka tudi morala postat

Odebeljen tisk v tvojem citatu Borut...mokre sanje...mokre sanje, pa čeprav se strinjam s tem kar si napisal. Združena Evropa na papirju in pri izračunih kako močni smo v bitki konkurenčnosti z ostalimi svetovnimi "regijami" je eno, to, da smo si enostavno mi "evropski" in tisti, ki še pridejo noter, preveč različni, da bi nastopili skupaj, pa spet drugo. Sicer pa poglej samo prevoznike v Sloveniji. Si lahko predstavljaš združene slovenske prevoznike? Če se to zgodi, da se bodo slovenski prevozniki v kakršnem koli smislu združili, potem imam tudi upanje, da se bo to zgodilo še z Evropo.

LP
Čokaman
Prijavljen
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #13 : 15.03.2007, 10:31 »

He he , vem da se to ne bo zgodilo letos, to desetletje ali pa to stoletje, samo prej ali slej se bo moglo, ali pa bomo lepo ostali zadaj , čakaj da s ekitajčki zbudijo( do zdej so se samo predramili), pa do se zaradi njih veselo dvignejo cene surovin.....
Meni osebno globalizacija ni všeč, in tudi združitev evrope mi na nekaterih področjih ni prav nič všeč, najbolj me moti to, da sploh ni več razlike kje si, al u amsterdamu, al u londonu al u brnu al pa u ljubljani, povsod vidiš enake ljudi, enako šaro v trgovinah in enake avte na ulicah, da o kamionih niti ne govorimo, vse uniformirano enako. samo tako ,je, to je pač cena združitve, ki pa po drugi strani edina prinaša možnost preživetja na dolgi rok. in iz tega stališča je meni ful glupo sploh še imet nacionalne države z različnimi predpisi, samo očitno smo vsi vropejci tolko glupi, da s ebomo tega zavedali šele, ko bomo mi postali tretji svet.
vsaka primerjava z slovenskimi pšrevozniki je zgolj naključna?( sploh ne, samo ne okol govort) wink
Prijavljen
Damjan Andrejek
Voznik - Študent

Dado

« Odgovor #14 : 15.03.2007, 17:01 »

Mene pa zanima, kako je zdaj s tem projektom 25,25m v Nemčiji? Za Slovenijo je Boštjan na OZ tudi nekaj omenjal, vendar je poudaril, da še lep čas ne bo nič.
Kolikor vem, Nemčija že nekaj časa testira z 9 kamioni...
Prijavljen
ScaniaLower#
Strojnik
*
Objav: 146

Sexy Bagerist:)

« Odgovor #15 : 15.03.2007, 22:58 »

Am no ja Sct ma tistih 10 ali 20 kamionov v najemu ko se na štajerskem ne bodo več rabli gredo za bosno kjer je pa itak že cel kup novih kamionov...
Prijavljen

http://vikrce.myminicity.com/

Just Scania can give me the true love for all life and never leave me alone on lonely road...
Boštjan
Poznavalec
*

Think chocolate!

« Odgovor #16 : 16.03.2007, 00:04 »

Mene pa zanima, kako je zdaj s tem projektom 25,25m v Nemčiji? Za Slovenijo je Boštjan na OZ tudi nekaj omenjal, vendar je poudaril, da še lep čas ne bo nič.
Kolikor vem, Nemčija že nekaj časa testira z 9 kamioni...

Nemci se kregajo, eni so proti, drugi za. Bomo videli kdo bo "zmagal".
Prijavljen

JACK
Voznik
*
Objav: 53

JACK

« Odgovor #17 : 17.03.2007, 18:19 »

Jaz bi takoj vozil 25 metrsko kompozicijo. Boštjan sem se pozanimal koliko je cena tistega vmesnega vozička- Doly okoli 15000 eu smile
Prijavljen
Boštjan
Poznavalec
*

Think chocolate!

« Odgovor #18 : 17.03.2007, 19:27 »

Jaz bi takoj vozil 25 metrsko kompozicijo. Boštjan sem se pozanimal koliko je cena tistega vmesnega vozička- Doly okoli 15000 eu smile

Niti ni tako poceni kot bi pričakoval. Hvala za info.
Prijavljen

Matej R
Sopotnik

Objav: 261

MT-8

« Odgovor #19 : 17.03.2007, 19:38 »

15.000 eur, domnevam da si to ceno izbrskal za kakšno novo in zelo kvalitetno takšno prikolico. Kajti  takšne, z zelo surovo opremo, bi dobil tudi že za 1.500 eur.
Prijavljen

Till Lindeman

na krivini u brzini, sa elanom za volanom
Boštjan
Poznavalec
*

Think chocolate!

« Odgovor #20 : 17.03.2007, 19:42 »

15.000 eur, domnevam da si to ceno izbrskal za kakšno novo in zelo kvalitetno takšno prikolico. Kajti  takšne, z zelo surovo opremo, bi dobil tudi že za 1.500 eur.

Kakšna je pa surova oprema? Za 1.500 € boš dobil kvečjemu avtomobilsko prikolico v bauhausu  lol
Sploh pa ni bilo govora o prikolici ampak o dollyu.
Prijavljen

Matej R
Sopotnik

MT-8

« Odgovor #21 : 17.03.2007, 19:45 »

http://www.mobile.de/SIDinWQMweiT9e9reELw3etsQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11QtruckSearchPublicJ1174160573A2QtruckSearchPublicD1200ETruckS-t-vpLtt~BmPA1B20A0%7B-t-vCaQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1200BGNCLKWA1HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/truckSearchPublic.pl?sr_qual=GN&formType=lkwQuick_GN&_form=search&sr_make=-2&sr_model=dolly&sr_priceFrom=-2&sr_priceTo=-2&sr_category=1200&sr_daysOldTo=-2
Recimo nekaj teh na začetku. je zelo zelo surovo opremljenih, dolly prikolic/polprikolic , ali pod kaj naj bi se sploh uvrstile.
Prijavljen

Till Lindeman

Boštjan
Poznavalec
*

Think chocolate!

« Odgovor #22 : 17.03.2007, 19:55 »

Poglej še opis čemu so teli namenjeni. Eni so za manevriranje, drugi za uporabo v kmetijstvu itd. Niso namenjeni EuroCombi kompozicijam.
Prijavljen

Oliver Frlić
Maketar

Objav: 71

« Odgovor #23 : 12.04.2007, 14:39 »

Ej a je slučajno kdo včeraj zvečer med 22.30 in 23.00 gledal oddajo na National geographic o firmi Peterbilt? Zanime me ali je slučajno kdo posnel ker bi imel posnetek! Je sploh kdo gledal?
Prijavljen
Filip
Voznik - Študent
*
Objav: 183

LKW

« Odgovor #24 : 12.04.2007, 22:35 »

Oliver, mogoče poznaš original naslov. Zanimivo se sliši, bi se mogoče dalo potegnit iz interneta. Hvala.

Lep pozdrav.
Prijavljen

LKW - Friends on the road
Oliver Frlić
Maketar

Objav: 71

« Odgovor #25 : 14.04.2007, 06:26 »

Evo. Ultimate Factories - Peterbilt
Sem že gledal na netu in je.
Če kdo ne najde naj piše! Pomagam
Prijavljen
mel
Voznik - Študent

Objav: 51

« Odgovor #26 : 30.04.2007, 20:53 »

En kolega išče prevoznike, ki imajo tovornjake za prevoz menjalnih kasonov. Videl sem jih kr nekaj, ampak na pamet pa nič ne poznam. Če kdo pozna kakšnega, naj prosim sporoči.
« Zadnja sprememba: 30.04.2007, 21:38 Jaka Čemažar » Prijavljen

Človek, ki ne dela napak, običajno nič ne dela.
Matej R
Sopotnik

MT-8

« Odgovor #27 : 30.04.2007, 21:25 »

Odvisno kaj želiš, oglas, samo slike,...? No tale:MAN je pri nas v nižjem cenovnem razredu, in kjub temu da je star 11let bo verjetno še lep čas deloval. Če pa želi kaj novejšega, pol pa bo treba pogledat po kakšnih tujih spletnih oglasih za  BDF nadgradnjami, ali pa Swap chassis in kej podobnega.
Prijavljen

Till Lindeman

Tomaž Lenošek
Sopotnik

Objav: 18

Mercedes_Trucker

« Odgovor #28 : 30.04.2007, 21:37 »

Jaka kaj to išče prevoznike ali samo kamione da bi nabavil?
Prijavljen
mel
Voznik - Študent

« Odgovor #29 : 30.04.2007, 21:39 »

Nerodno sem se izrazil; išče prevoznike, ne tovornjakov.
Prijavljen

Matjaž Bergant
Sopotnik

Objav: 4

« Odgovor #30 : 06.05.2007, 11:03 »

Zdravo,

ali te še zanimajo prevozniki z menjalnimi kasoni ? Jaz poznam neko podjetje iz bavarske ki ima 100 kamionov z menjalnimi kasoni.

Ali mi lahko kdo razloži zakaj ni mogoče najeti kamiona v recimo nemčiji, kjer je tudi registriran in zavarovan, ter zanj v sloveniji pridobiti EU licenco ? Glede na to da  v sloveniji takih podjetij ki bi dajala kamione v najem ni se mi to zdi nelogično.
Prijavljen
Štopar
Voznik
*
Objav: 624

ŠTOPAR

« Odgovor #31 : 06.05.2007, 23:27 »

En čas že razmišljam,kam bi dal te slike iz leta 95.? To ne sodi ravno še pod zgodovino je pa preteklost.
Se vidi,da sem po dolgem, dolgem času spet privlekel na svetlo moj skromen arhiv člankov in fotografij iz raznih revij in časopisov. grin
Tistega časa je bil izreden prevoz prava redkost, sploh pa takih dimenzij,kot je prikazano na sliki. Tega sem ujel tudi v moj objektiv. Spomnim se časov iz otroštva,ko sem vedno visel na ograji doma ob glavni magistralki. Ko sem zagledal to, pa je prišla ob cesto cela vas grin cool smile

Ta tretja slika pa je iz časopisa. Konvoj treh kamionov je potekal čez Razkržje do Ljutomera in pol naprej čez Ptuj in naprej bog si ga vedi kam. Med Bistrico in Razkrižjem je takrat še stal 10-tonski leseni most, katerega so kar z pridom uporabljali težki tovornjaki. Tudi v času spravila sladkorne pese in za take primere,kot je bil tale izreden prevoz.

* Tovornjak 012.jpg (232.4 KB, 912x656 - ogledov 298 .)

* Tovornjak 013.jpg (235.88 KB, 928x656 - ogledov 280 .)

* Tovornjak 019.jpg (611.87 KB, 1056x736 - ogledov 368 .)
Prijavljen

Sviz
Poznavalec

« Odgovor #32 : 07.05.2007, 10:29 »

Zdravo,

ali te še zanimajo prevozniki z menjalnimi kasoni ? Jaz poznam neko podjetje iz bavarske ki ima 100 kamionov z menjalnimi kasoni.

Ali mi lahko kdo razloži zakaj ni mogoče najeti kamiona v recimo nemčiji, kjer je tudi registriran in zavarovan, ter zanj v sloveniji pridobiti EU licenco ? Glede na to da  v sloveniji takih podjetij ki bi dajala kamione v najem ni se mi to zdi nelogično.

ker naši uradniki drugače razumejo direktivo EU kot recimo italijani.
smešno je to, da se je to po prejšnjem zakonu dalo, po novem pa ne več, in kdor jo je takrat pridobil, jo mora zdaj vrniti
Prijavljen
admin
Gost
« Odgovor #33 : 07.05.2007, 23:10 »

Zdravo,

ker naši uradniki drugače razumejo direktivo EU kot recimo italijani.
smešno je to, da se je to po prejšnjem zakonu dalo, po novem pa ne več, in kdor jo je takrat pridobil, jo mora zdaj vrniti

Jao mene, ja to so čista slovenska posla shake sad puppyeyes confused

angry
Prijavljen
Matjaž Bergant
Sopotnik

Objav: 4

« Odgovor #34 : 11.05.2007, 06:22 »

Sem pa izvedel da je možno kamion v nemčiji najeti, in ga potem v sloveniji registrirati.Najeti ga je možno tudi samo za 6 mesecev ali 1 leto.
Prijavljen
mel
Voznik - Študent

« Odgovor #35 : 14.05.2007, 12:40 »

Spet potrebujem pomoč ... tokrat iščem prevoznike s tovornjaki za prevoz ladijskih kontejnerjev.
Prijavljen

Matej R
Sopotnik

MT-8

« Odgovor #36 : 14.05.2007, 13:04 »

Lahko kej več poveš, bolj točno (ZS)?  Povej več pa boma posikala pravega.
Prijavljen

Till Lindeman

Simon Zupančič
Sopotnik

bodoči šofer

« Odgovor #37 : 14.05.2007, 14:26 »

Prevozi Jožko iz Novega mesta se ukvarja s tem.
Prijavljen

Odpadnik
Voznik

Objav: 74

« Odgovor #38 : 19.05.2007, 13:41 »

Jaka, obrni se na KOP TRANS...ti so največji. No pač v okviro te špedicije so združeni prevozniki...itd. Majo pa sedež dol nekje v Kopru če se ne motim. Toliko sem razbral od njihovih šoferjev takrat ko smo bli skup na viknedu.

7-3

Blaž cool
Prijavljen

Trucker -> King of the road!
Sviz
Poznavalec

« Odgovor #39 : 19.05.2007, 15:00 »

hja, tudi to imam v parku, samo mi še niti za une z pomičnim podom nisi povedal kako in kaj wink
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 ... 8   Gor
Natisni
Pojdi na: