Dobrodošel, Gost. Prosimo, prijavite se ali se registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in trajanjem prijave

Napredno iskanje

12301 Objav v 348 Temah- 166 Uporabnikov - Najnovejši uporabnik: Klemen Kobetič
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Snežne verige  (Ogledov: 1902 )
0 Uporabnikov in 1 Gost pregleduje to temo.
Gregor
Sopotnik

Objav: 41

« : 31.10.2007, 21:20 »

Lep pozdrav

Imam eno vprašanje namreč kako delujejo avtomatske snežne verige za tovornjak, ker mi sploh nič ni jasno kak bi to delovalo

prilagam en link kjer sem sploh prvič videl in prebral sploh o tem: www.avto.net/2004/tovorna/oglas.asp?ID=1688101#
Prijavljen

Lepo je biti član TOVORNJAK.net foruma :)
Iztok Jeza
Gost
« Odgovor #1 : 02.11.2007, 21:54 »

Se mi zdi da smo o tem že nekje nekaj govorili...

Tisti "roki", ki ju vidiš ob kolesu in ki držita koleščka z verigami, se pomakneta k spodnjemu delu kolesa (elegantno s pritiskom na gumb v kabini, s pomočjo zraka). Medtem ko se kolovrti obenem vrti še tale kolešček, centrifugalna sila pa "meče" konce verig pod kolo. Idealno za prvo silo, da se potegneš iz kakšnega globokega snega, ne vem pa kako bi se obneslo na daljši razdalji.

Upam da sem dovolj jasno razložil...
Prijavljen
Gregor
Sopotnik

Objav: 41

« Odgovor #2 : 03.11.2007, 12:49 »

Iztok super razlaga thumbs
Hvala
Prijavljen

Lepo je biti član TOVORNJAK.net foruma :)
Matej Ferencek
Voznik
*
Objav: 719

M_E_R_C_E_D_E_S

« Odgovor #3 : 03.11.2007, 22:16 »

To pa je kar zanimiva stvar, po pravici povedano še v življenju do sedaj nisem slišal za avtomatske snežne verige.  blush

LP Matej
Prijavljen

Gasa le gasa, saj ravna je trasa!!
Mercedes - Benz, Auf Achse

Pajo Legenda
Andrej Šega
Voznik
*
Objav: 414

« Odgovor #4 : 03.11.2007, 22:31 »

Kaj pa tole?
http://shop.conrad.si/cgi/websale6.cgi?shopid=conrad-slowenien&act=product&prod_index=..GRIP01..

No sicer je za osebna vozila, ampak svaka jim čast... lol lol lol

73
Prijavljen

73 de S54Y

Da si šofer, ne rabiš biti nor....

....pomaga pa!
Aljaž
Voznik
*
Objav: 267

« Odgovor #5 : 03.11.2007, 23:11 »

Andrej link ki si ga dal vrne tole:

Pozor!

Izbrani izdelek trenutno ni na voljo.
Prijavljen
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #6 : 03.11.2007, 23:52 »

Bemti, torej letos nebo snega... Če pri konradu umaknejo snega, te se ga ziher nebo nucalo.... dry

No da opišem to zadevo: Gre za snežne verige, narejene iz tekstila, katerih prednost je, da se jih zelo lahko namesti na kolo, ter so med vrtenjem le tega neslišne. Gor jih natakneš kot bi si zokne obul... lol lol lol

Cena? Malo manj kot 100€

73

PS: Mam raje zlizane letne gume, kot pa to sranje gor nataknjeno...
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Andreja
Sopotnica

Objav: 318

Scania&Volvo forever the best!!

« Odgovor #7 : 30.03.2010, 15:21 »

AutoSock za tovornjak
http://www.youtube.com/watch?v=oIBk94_WMqA
Prijavljen

Scania..It’s much more than a truck; it’s the face of your business, a reflection of your pride and a symbol of your style.
simon18
Voznik

Objav: 9

« Odgovor #8 : 22.05.2010, 15:50 »

Zanimiva stvar! Bi bilo za poizkusit ali slišat mnenje nekoga ki jih je imel priliko uporabljat. Vem da je zima mimo,ampak vseeno! thumbs
Prijavljen
Piranja
Voznik
*
Objav: 212

Piranja

« Odgovor #9 : 23.05.2010, 05:06 »

Zanimiva stvar! Bi bilo za poizkusit ali slišat mnenje nekoga ki jih je imel priliko uporabljat. Vem da je zima mimo,ampak vseeno! thumbs

pesek v oči
Prijavljen

prelepa gorenjska
----------------
mein sport ist transport
Andrej Šega
Voznik
*

« Odgovor #10 : 23.05.2010, 10:05 »

pesek v oči

Se bi strinjal...

Glede na videno na posnetku, domnevam, da bi se v praksi "špranjice", katere dejansko "grabijo" (oz. naj bi "vlekle" zaradi trenja vozilo naprej) zaradi svoje mikro velikosti zapolnile z snegom v nekaj obratit pogonskega kolesa. Kaj pa naredita sneg, ter pnevmatika "brez profila", pa po moje ni potrebno pojasnjevati, ker je vsem bolj kot ne jasno....

73
Prijavljen

73 de S54Y

....pomaga pa!
Njofra
Voznik

Objav: 161

« Odgovor #11 : 23.05.2010, 12:59 »

Marca sem v N.Mestu montiral verige(tiste"konce",ki jih pretakneš skozi platišče)-eno sranje.Dobro,da sva bila z dvemi kamioni,da mi je kolega posodil še njegove,sicer bi se z po tremi na vsaki strani bolj malo pomagal.Ima pa kolega omenjene copate za mini bus in je bil z njimi letos kar zadovoljen.
V glavnnem-čez klasiko jih ni.Prej omenjene konce verig sem (8 kosov)zmontiral v skoraj 1 uri,klasične pa sigurno namestim v 20 minutah.
Prijavljen
Strani: [1]   Gor
Natisni
Pojdi na: