|
admin1
Gost
|
 |
« : 12.02.2007, 23:33 » |
|
Pravijo, da je šofer z eno nogo v zaporu, z drugo pa v grobu. Želimo vam čim varnejše "fure".
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gost
|
 |
« Odgovor #2 : 03.03.2007, 11:56 » |
|
Uh, hudo to  Ma je to nek bolj "kiperski" MAN, zgleda bolj visok, da se je tako zaril spodaj!? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Iztok Jeza
Gost
|
 |
« Odgovor #3 : 03.03.2007, 12:02 » |
|
Grdo  Ampak hitrost pa je tu bila vse prej kot majhna... MAN-i namenjeni za kiperijo in podobna "terenska" dela imajo drugačen odbijač - kovinski in dosti višje postavljen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gregor
|
 |
« Odgovor #4 : 03.03.2007, 13:12 » |
|
Uffff  to pa je grdo videt. Čim varneje na cesti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Lepo je biti član TOVORNJAK.net foruma :)
|
|
|
|
Drago Pirc Baloh
|
 |
« Odgovor #5 : 03.03.2007, 13:53 » |
|
Joj, joj, tule je pa nemogoče preživeti tudi sopotnik bi jo grdo odnesel
|
|
|
|
« Zadnja sprememba: 03.03.2007, 20:02 Alan Šapla »
|
Prijavljen
|
l.p. pirc-baloh
|
|
|
|
Primož Črnjavič
|
 |
« Odgovor #6 : 03.03.2007, 17:57 » |
|
As to pa je zlo hudo kaj pa je bil vzrok? Osebni avtomobil zapeljal pod tovornjak?
|
|
|
|
« Zadnja sprememba: 03.03.2007, 20:02 Alan Šapla »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jože Štirn
Gost
|
 |
« Odgovor #7 : 03.03.2007, 18:17 » |
|
|
|
|
|
« Zadnja sprememba: 03.03.2007, 18:21 Jože Štirn »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gregor
|
 |
« Odgovor #8 : 03.03.2007, 21:03 » |
|
Koliko je bilo slišat po poročilih bi naj voznik zaspal samo kdo ve 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Domen Breg
Sopotnik
Objav: 16
_scania freak_
|
 |
« Odgovor #9 : 05.03.2007, 22:38 » |
|
Pa še ena zanimiva slika Sicer ne vem kje in kdaj se je zgodilo, niti posledic, vendar sem vseeno objavil tole sliko. Vzrok je pa pomoje spolzka cesta zaradi na sveže zapadlega snega
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Če iskala fanta boš pravga si zber, če čes da bo en zauber fant, naj bo šofer!
|
|
|
Matej Ferencek
Voznik

Objav: 719
M_E_R_C_E_D_E_S
|
 |
« Odgovor #10 : 06.03.2007, 22:02 » |
|
Ta zadnja je huda, nevem če se naj smejim ali naj sem zaskrbljen, ker taka nesreča se tudi ne zgodi vsak dan, da bi ostal v luftu 3m nad tlemi. Me pa vseeno zanima če je šofer plezal dol ali je čakal reševalce.  LP Matej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Gasa le gasa, saj ravna je trasa!! Mercedes - Benz, Auf Achse
Pajo Legenda
|
|
|
|
Gregor
|
 |
« Odgovor #11 : 07.03.2007, 18:10 » |
|
Pri takšni nesreči se jaz nebi smejal,ker je moglo bit kar kruto 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matej Ferencek
Voznik

M_E_R_C_E_D_E_S
|
 |
« Odgovor #12 : 07.03.2007, 19:30 » |
|
Ja to maš prav.  Samo vseeno kaj takega ne vidiš vsak dan. Je pa imel srečo, da se celi ni prevrnil, da bi ga lahko stisnilo k zaščitni ograji. Pomojem jo je šofer odnesel le z nekaj modricami in povišanim tlakom. Če ni bil pripasan pa možno, da se kaj poškodoval. Srečno vožnjo! LP Matej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pajo Legenda
|
|
|
|
M&M
|
 |
« Odgovor #13 : 07.03.2007, 19:37 » |
|
Ta nesreča je že stara in smo jo obdelali in prekomentirali že na prejšnjem forumu 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Matej Ferencek
Voznik

M_E_R_C_E_D_E_S
|
 |
« Odgovor #15 : 09.03.2007, 21:16 » |
|
Ka se ti meša kakša konzerva!  Če sem dobro razumel je prepozno zabremzal in zadaj udaril v prikolico. Tu ni šanse preživeti, ni možnosti.  LP Matej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pajo Legenda
|
|
|
Dejan Krajnik
Voznik
Objav: 130
AlfaGTA
|
 |
« Odgovor #16 : 09.03.2007, 21:18 » |
|
Grozno !!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matej
Sopotnik
Objav: 76
Matej™
|
 |
« Odgovor #17 : 09.03.2007, 21:48 » |
|
 ojojoj  res nebi hotel biti takrat v kombiju  mislim pa da je bil voznik star 22let 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matej
Sopotnik
Matej™
|
 |
« Odgovor #18 : 09.03.2007, 22:23 » |
|
no tudi gasilci imajo lahko nesrečo  posledice:
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
nejc
|
 |
« Odgovor #19 : 09.03.2007, 23:08 » |
|
no tudi gasilci imajo lahko nesrečo  posledice: A je tale TAM mogoče od PGD Nova Cerkev? Namreč slika je premajhna, da bi se videlo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Aleksander Motnikar
Gost
|
 |
« Odgovor #20 : 09.03.2007, 23:38 » |
|
Vozilo na sliki je od PGD Nova Cerkev, nezgodo pa je doživelo med lanskim posredovanjem na Krasu,kjer je divjal velik požar 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Serge|
Sopotnik
Objav: 77
Sam da je Renault
|
 |
« Odgovor #21 : 10.03.2007, 12:31 » |
|
Ka se ti meša kakša konzerva!  Če sem dobro razumel je prepozno zabremzal in zadaj udaril v prikolico. Tu ni šanse preživeti, ni možnosti.  LP Matej Mislim da sploh zabremzu ni..al sm pa narobe razumel...grdo grdo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
This is magnum 460DXI the most powerful truck in europa.Do you feel lucky????Bitte nicht überholen
|
|
|
|
Drago Pirc Baloh
|
 |
« Odgovor #22 : 10.03.2007, 13:03 » |
|
Ja koker sem jast zastopil tudi ni zaviral, ker naj bi zadremal, ko pa je opazil tovornjak je ze pokalo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
l.p. pirc-baloh
|
|
|
|
nejc
|
 |
« Odgovor #23 : 10.03.2007, 22:22 » |
|
Vozilo na sliki je od PGD Nova Cerkev, nezgodo pa je doživelo med lanskim posredovanjem na Krasu,kjer je divjal velik požar  Hvala za info. Se mi je zdel znan tale gasilski, ker ga je sedaj odkupil sosed.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Iztok Jeza
Gost
|
 |
« Odgovor #25 : 11.03.2007, 16:40 » |
|
Pozdravljen, Iztok  Ne ravno lep začetek sodelovanja na forumu... Lahko kaj več poveš, kaj se je tukaj dogajalo? Tista nemška poročila so bila bolj skopa z informacijami. In kako je (bilo) s teboj? Tvoj Volvo ni ravno rahlo poškodovan... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Izy
Voznik
Objav: 49
|
 |
« Odgovor #26 : 11.03.2007, 17:44 » |
|
Ja maš prav začetek ni ravno O.K. Mam pa sedaj vsaj 3 mesece časa, da bom malo več aktiven na forumu. Glede nesreče je pa tak,jaz sem pripeljal v tunel in zagledal dva tov. in osebni avto ki so stali brez žmigavcev in štop luči.Začel sem zavira vendar 40t in moker beton so naredli svoje. Zadel sem os.avto in kamion in vse je bilo O,K. Nakar me je odzadaj nabasal kiper in polomil vse kar je blo še celega in od njegovega udarca mi je zmečkalo kabino.Jaz pa imam zlomljene kosti v stopalu leve noge,dobil sem močan udarec v trebuh in udarec v glavo. Teden dni sem ležal v Welsu v bolnici zdaj pa sem doma.
Tunel pa je bil zaprt od 7-15 ure poškodovanih 6 ljudi na srečo pa nihče mrtev(moja poškodba je bila najhujša ostali so bili zvečer že doma)
izy
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matej
Sopotnik
Matej™
|
 |
« Odgovor #27 : 11.03.2007, 17:48 » |
|
avč  to pa ni preveč lepo za prebrat 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Zoran Hrovat
Gost
|
 |
« Odgovor #28 : 11.03.2007, 17:49 » |
|
Umh, v tem tunelu pri Welsu smo imeli tudi enkrat velike probleme. Šli smo trije Kastelci en za drugim. Mislim da v drugem tunelu gre cesta malo navzdol potem pa je rahel ovinek v desno. No zunaj je padal dež notri pa je bilo spolzko ko sam hudič. Prvi je malo zabremzal... in ga je začelo zanašati, drugi je tudi stopil po bremzi je kar zletel proti levem pasu, k sreči ni bilo avtov poleg, jaz pa zapalim retarder...kak me je odfukalo... k sreči sem ujel stroj nazaj na svoj pas (izkušnje drifta  ) in se počasi odpeljali iz tunela...potem pa se je začelo...po CBjkah. A si vidu kaj mi je nardil...ja sej mene je tut... a res al kaj? heh No k sreči pri nas brez posledic, tebi pa želim hitro okrevanje!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Objav: 666
Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #29 : 11.03.2007, 19:28 » |
|
jaz pa zapalim retarder...kak me je odfukalo... Retarder na spolzki podlagi...  Upam da te je izučilo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V življenju največ tvegamo, če ne tvegamo.
|
|
|
Koci
Sopotnik
Objav: 162
|
 |
« Odgovor #30 : 11.03.2007, 20:08 » |
|
Iztok tudi jaz ti želim čim prejšne okrevanje in , da boš lahko kmalu sedel za volan.
Važno je pa to da ni bil nobeden mrtev.
LP Rok
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Mitja Govže
|
 |
« Odgovor #31 : 12.03.2007, 08:24 » |
|
Moj stari se je pa leta 1999 še enkrat rodil. V Nemčiji malo pred Munchen-om je bila nesreča, zaradi tega je nastala kolona. Fotr je stal v koloni kot zadnji z malim MB 817 (atego) nič hudega sluteč, prižgane je mel tudi vse 4 smernike. Nakar v ogledalu vidi en kamijon, ki se mu približuje, zato je pritisnil še ene parkat na bremzo. Nič ni pomagalo, čez 40t težki kamijon za volanom katerega je sedel Avstrijc je priletel z nezmanjšano hitrostjo v njega. Pri tem je poleg mojega fotra porinil naprej še 4 velike kamijone (vsi stoječi). Na srečo ni bilo smrtnih žrtev le avstric je biu težje poškodovan. Srečo pa sta imela voznik kombija in moj fotr. In sicer moj fotr je voznika kombija odbil na levi pas (tako da noter ni bilo poškododanih), njega pa je zaneslo tudi na levo tako da se je šoferski sedež za las izognil kamijonu z nakladalno rampo pred njim. Skratka ta scenarij lahko probavaš še 100 krat pa se ne more tako lepo končat. Od kamijončka ni ostalo praktično nič. Šasija je bila zavita v dvojni S, saj se je avstric zaril do sredine kesona. Fotr pa jo je odnesel z zlomljenim rebrom in malo odrgninami. Čez noč pa so ga odpeljali v bolnišnico na opazovanje saj so mislni da je mojega fotra med nesrečo vrglo ven iz kamijona, in tko je pisalo tudi v časopisu, kjer je bila nesreča prikazana. Samo to ne drži, ker fotr je v tistem šoku šel do enega kolega, s katerim sta skupaj štartala iz nemške meje in zato ga policaji niso takoj našli.
Iztok, tebi želim pa čimprejšnje okrevanje!
lp in sprečno!!
|
|
|
|
« Zadnja sprememba: 12.03.2007, 13:29 Mitja Govže »
|
Prijavljen
|
Cesta je vedno boljša od gostilne........CERVANTES
|
|
|
|
Matej Sitar
|
 |
« Odgovor #32 : 12.03.2007, 11:40 » |
|
Iztok lahko ti rečem da si imel pa res veliko srečo. Čim prejšno okrevanje ti želi. Jas sem imel pred osmim meseci tud poškodovan gležen pa so tud rekli da bom bil doma tri mesece s tem da sem bil cel meces v bolnici. No zdaj bo kmalu osem mesecev pa grem počasi nazaj delat sam noga pa ne bo več ist. Čez pet let me je zdravnik že kar naročil na plastično operacijo. Mi manjka v levem gležnju ena kost ki me zna precej ovirati pri hoji. Srečno vsem na cesti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Kar nas ne ubija nas krepi, Laški pir.
|
|
|
|
Sebastjan Kompare
|
 |
« Odgovor #33 : 15.03.2007, 18:28 » |
|
Mi lahko pove, kaj se je dogajalo s Slovakom pri počavilišču Ravbarkomanda? Če sem prav razumel novico po radiju, mu je razneslo gumo na prikolici, nato pa naj bi zadaj vozeči voznik dele te gume zadel - škode naj bi imel za cca. 300 EUR. Ve kdo kaj več? Novica je starejša (2 dni?) Če kdo ve, kaj več, ali mi lahko to nesrečo malo bolje pojasni? LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sviz
|
 |
« Odgovor #34 : 15.03.2007, 20:08 » |
|
simpl, ko gumo raznese, odletijo stran kosščki, ki so tolko veliki in težki, da mimogrede recimo preluknjajo hladilnik na osebnem avtu, preoblikujejo pločevino, razbijejo luč itd. nekaj takega se je najbrž zgodilo tudi tu. na primer, eden od ''mojih'' je pred leti to doživel u švabalandu, in čez teden dni sem dobil 6-šest prijav od zavarovalnice zaradi škod ki so jih uveljavljali vozniki ki so vozili zadaj
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Objav: 666
Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #35 : 15.03.2007, 20:23 » |
|
Pogosto pa razcefrana guma polomi tudi blatnik - torej še več delcev ki letijo okoli po cesti in avtih in ti hitro preluknjajo gumo na avtu. Dober mesec nazaj bil v podobni situaciji v Avstriji, ponoči, desen nepregleden ovinek in naletim na karambol, naslednjo sekundo sem že skakal preko odbijačev in radkap, ki so ležali po cesti...k sreči brez posledic za moje gume in avto.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V življenju največ tvegamo, če ne tvegamo.
|
|
|
|
admin1
Gost
|
 |
« Odgovor #36 : 15.03.2007, 20:24 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sebastjan Kompare
|
 |
« Odgovor #37 : 15.03.2007, 20:39 » |
|
Hvala za pojasnila. Tole s slabostjo pa je grozljivo. Da ti srce takole odpove med vožnjo (predvidevam, da je bilo to), sploh pri taki masi in hitrosti. Dobro, da ni bilo poškodovanih. Sicer nisem v medicinski stroki, niti ne vemo vseh detajlov (obdukcija...), ampak se mi dozdeva, da bo letos tudi ta vročina pripomogla k marsikateri slabosti...
LP in varno na cesti
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Niko Bergant
|
 |
« Odgovor #38 : 15.03.2007, 21:33 » |
|
Ko raznese obnovljeno pnevmatiko, lahko ostanejo majhni delci ali pa odnese celotno tekalno površino. Sam sem imel to izkušnjo, ko sem na Vrhniki v ogledalu naenkrat zagledal celotno tekalno površino leve gume prikolice, kako leti po zraku. Zadela je en enoprostorec, vendar je bila škoda minimalna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Serge|
Sopotnik
Objav: 77
Sam da je Renault
|
 |
« Odgovor #39 : 15.03.2007, 21:41 » |
|
Pogosto pa razcefrana guma polomi tudi blatnik - torej še več delcev ki letijo okoli po cesti in avtih in ti hitro preluknjajo gumo na avtu.
Tko je blo lani na furi..Očetovem sodelavcu razneslo gumo,hvala bogu pri počasni vožnji ker smo pričakovali da bo vsak čas "vrezalo"...Sam je moj oče prav čas se ustavil in pobral dele gum da nebi kej hujšega bilo na avtocesti No tako je potem zgledalo vse skup--->   Nič kaj lepo..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
This is magnum 460DXI the most powerful truck in europa.Do you feel lucky????Bitte nicht überholen
|
|
|
|