Scotty 73
Sopotnik
Objav: 623
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #320 : 11.01.2010, 14:41 » |
|
Novost pri Habjanu... Baje da imajo te scanije malo armaturno ploščo...
A Habjan je zamenjav barvno konfiguracijo? Ne... Ugodna cena od Madžarske banke.... Lp!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
ANTENNE bayernActros ---> The road goes on forever, and the party never ends... 
|
|
|
CB - Dejan
Sopotnik
Objav: 409
Gočovc
|
 |
« Odgovor #321 : 11.01.2010, 17:24 » |
|
Kakšna pa je mala armatura?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Gledam kokice pa jem film....
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #322 : 11.01.2010, 22:48 » |
|
Kakšna pa je mala armatura?
Krajša kot običajna... Se bom potrudil pa fotkal  Lp!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Objav: 666
Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #323 : 12.01.2010, 01:16 » |
|
Kratka in dolga armatura.
|
|
|
|
Prijavljen
|
V življenju največ tvegamo, če ne tvegamo.
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #324 : 13.01.2010, 08:15 » |
|
Kratka in dolga armatura.
Točno taka zgleda kot je prva, seveda z starimi števci in pa v R-ki... Se bom potrudu pa fotku točno od tiste Scanije.... Lp!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MaRkY v8
Mehanik

Objav: 186
MaRkY V8
|
 |
« Odgovor #325 : 13.01.2010, 08:27 » |
|
seveda z starimi števci in pa v R-ki...
Lp!
saj sta obe cliki iz R-kr samo da je prva P-kabina katero uporalajo večinoma za kiperje, avtotransporterje, dostavna vozila in gasilce
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
THE KING IS BACK 
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #326 : 13.01.2010, 14:05 » |
|
seveda z starimi števci in pa v R-ki...
Lp!
saj sta obe cliki iz R-kr samo da je prva P-kabina katero uporalajo večinoma za kiperje, avtotransporterje, dostavna vozila in gasilce Tista prva kokr vem je P... Uglavnem ob priložnosti poslikam ;)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #327 : 13.01.2010, 18:07 » |
|
Ja le poslikaj, ker me prow zanima kaj je to za ena kombinacija :)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Čebul'ca
Poznavalec

Objav: 109
|
 |
« Odgovor #328 : 13.01.2010, 20:10 » |
|
Kolikor je meni poznano ima Hit preless 2 taki R420 (beri poreklo Polska), s skrajšano armaturno ploščo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #329 : 13.01.2010, 20:12 » |
|
Kako pa to da delajo take kombinacije ? ... a je to po tistmu načelu "kolko pare tolko muzike" :) :)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #330 : 13.01.2010, 22:16 » |
|
Kako pa to da delajo take kombinacije ? ... a je to po tistmu načelu "kolko pare tolko muzike" :) :)
Denis, čisto vse je po tem načelu! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #331 : 13.01.2010, 22:23 » |
|
Jah, nažalost :)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Čebul'ca
Poznavalec

|
 |
« Odgovor #332 : 14.01.2010, 19:46 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #333 : 14.01.2010, 19:55 » |
|
Čebulca, hvala za link.Mi je prav zanimiva ta armaturka, nikoli nisem videl te kombinacije.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Andrej Šega
Voznik

Objav: 415
|
 |
« Odgovor #334 : 14.01.2010, 23:10 » |
|
Torej glede na zadnjo sliko ima dolga amaturka na desni samo podalšek pod katerim se nadaljuje polica? No polica, kamor se lako dajo CMRji, ter kakšen "kafe", katerega pa lahko mimogrede poliješ, če si neroden, še posebno, če je piksna kje v bližini... (no pri meni ni bil polit CMR, ampak moj lastni "pasport", ki je dobil rjave kamuflažne barve kakšnega afganistanskega konigenta SV. A ni bil na R-ki ob tisti polici na dolgi kabini priklop za zrak, za pištolo? Ali je to bilo samo na 4-ki? Ker spomnim se, da pri Jojotu sem ta priklop na 4-ki popravljal med vožnjo (spokala cev za pištolo tik pri priklopu, tako da je pihalo ven, a sem jo odrezal, sčistil ostanke, nato pa preostali del cevi z objemko pritrdil nazaj in to preden se je avto "ustavil" sredi AC), seveda je bil Maxa (sovoznik) konec fure toliko neroden, da je vse skupaj ven vtrgal....  Za pri R-ki se pa tega priklopa za zrak ne spomnim, ker ni bilo pištole montirane, zato niti nisem pažnje polagal... 73
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
73 de S54Y
Da si šofer, ne rabiš biti nor....
....pomaga pa!
|
|
|
Čebul'ca
Poznavalec

|
 |
« Odgovor #335 : 15.01.2010, 08:57 » |
|
Na R-ki imaš možnost montaže zračne pištole tik pod ročno zavoro, ker je skupni ventil. Problem nastane, ko se odlomi spojke, kjer lahko cev snameš. Takrat je najbolje in najhitreje blindirati z ustreznim vijakom, če se odločiš za popravilo je potrebno menjati celotni ventil pri ročni, kar pa seveda ni poceni.  V praksi zgleda blindiranje z vijakom in pokrovček nazaj na armaturko. Prerežejo cev za zračno vzmeten sedež, hitra spojka in cev s pištolo, stara šola 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Andrej Šega
Voznik

|
 |
« Odgovor #336 : 15.01.2010, 09:48 » |
|
Blindiranje z vijakom, poznamo ja....  Samo kaj ko to ni to.....  Pa še tisto nadležno cviljenje zraka, če je bolj slabo skupaj nareto (saj veš da vijak nena ravno najbolj "dihta", še posebno če je že bolj rjav oz. taprvi ki je pod roke prišel)  Vidiš npr. MB Actros (govora je o MP2) pa je imel pri nekaj serijah (večina ne) ta priklop za zrak serijsko namontiran na notranji (desni) strani voznikovega sedeža (v stilu old school, kot si omenil)...  Seveda je bila pištola potem mišljena kot doplačilo...  73
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
73 de S54Y
....pomaga pa!
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #337 : 24.01.2010, 20:20 » |
|
Novost pri Reji... Scania R500  (C) flickers Lp!
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Piranja
Voznik

Objav: 212
Piranja
|
 |
« Odgovor #338 : 24.01.2010, 22:45 » |
|
matr je huda 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
prelepa gorenjska ---------------- mein sport ist transport
|
|
|
Štopar
Voznik

Objav: 624
ŠTOPAR
|
 |
« Odgovor #339 : 24.01.2010, 23:30 » |
|
Barva se mi res dopade  Drugače pa ni nekih bistvenih sprememb, moraš res pazit, da ločiš novo od prejšnje R-ke.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #340 : 25.01.2010, 00:47 » |
|
Ja RES je potrebno DOBRO pogledat - to namreč NI prenovljena Rka 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #341 : 25.01.2010, 09:18 » |
|
Baje da je to tista zbita... Spojlerje med kolesi ima stare... Lp!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
MaRkY v8
Mehanik

Objav: 186
MaRkY V8
|
 |
« Odgovor #342 : 25.01.2010, 11:28 » |
|
ne nekaj na pamet reja je dobil mislim da 5 modificiranih skanji 1 nova serija na štajerskem je pa bila za Tkalčič transport
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
THE KING IS BACK 
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #343 : 31.01.2010, 15:58 » |
|
ne nekaj na pamet reja je dobil mislim da 5 modificiranih skanji 1 nova serija na štajerskem je pa bila za Tkalčič transport Jes, prav imaš Reja je dobila 5 komadov "novih" scanij, naj bi bile vse R500, eno izmed njih je dobil moj kolega ... slike sledijo ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Štopar
Voznik

ŠTOPAR
|
 |
« Odgovor #344 : 31.01.2010, 17:59 » |
|
Prejšnji teden sem čez Avstrijo srečal Pfeifera z novo Scanio. Nimaš kaj....se posodabljajo počasi... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #345 : 31.01.2010, 21:47 » |
|
Evo obljubljene slike ...
4. slika --> A zdej bo že vsak ki ima izpit vozil Scanio ??? :) :) :)
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Štopar
Voznik

ŠTOPAR
|
 |
« Odgovor #346 : 06.02.2010, 13:28 » |
|
Za naše pojme malo čudna kompozicija, v Švici, Nizozemski,Belgiji pa so taki kamioni redna praksa... Me prav zanima, koliko tehta taka kompozicija prazna in koliko lahko nalaga. Se pravi,da potemtakem lahko tale vozi tudi 40 ton skupne, ane!?
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Matej R
|
 |
« Odgovor #347 : 07.02.2010, 12:51 » |
|
Mislim da je to odvisno od dovoljene osne obremenitve glede na razmak med osmi, ter na dovoljeno osno obremenitev na vodilni osovini, čeprv imata razmak 1,81m http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006138&stevilka=5918čisto spodaj so 3 priloge, 1. je o največjih merah in masah vozil.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Till Lindeman
na krivini u brzini, sa elanom za volanom
|
|
|
|
Njofra
Voznik
Objav: 161
|
 |
« Odgovor #348 : 07.02.2010, 17:51 » |
|
Za naše pojme malo čudna kompozicija, v Švici, Nizozemski,Belgiji pa so taki kamioni redna praksa... Me prav zanima, koliko tehta taka kompozicija prazna in koliko lahko nalaga. Se pravi,da potemtakem lahko tale vozi tudi 40 ton skupne, ane!?
Čisto odvisno v kateri državi.Pri nas sigurno ne več kot 32 ton skupne teže,v italiji pa vsaj 50 ton-seveda pod določenimi pogoji.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #349 : 09.02.2010, 18:18 » |
|
Pfeifer Scania R420 II Highline.... Lp 
|
|
|
|
Andreja
Sopotnica
Objav: 318
Scania&Volvo forever the best!!
|
 |
« Odgovor #350 : 15.02.2010, 11:04 » |
|
Ma kaj zdaj ali so ukinili T serijo ali niso? Al folk samo prednjo masko z odbijačem zamenja? 
|
 Scania..It’s much more than a truck; it’s the face of your business, a reflection of your pride and a symbol of your style.
|
|
|
Boštjan
Poznavalec

Think chocolate!
|
 |
« Odgovor #351 : 15.02.2010, 12:45 » |
|
Ma kaj zdaj ali so ukinili T serijo ali niso? Al folk samo prednjo masko z odbijačem zamenja?  Že dolgo nazaj so jo ukinili.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Andreja
Sopotnica
|
 |
« Odgovor #352 : 15.02.2010, 18:04 » |
|
Ma kaj zdaj ali so ukinili T serijo ali niso? Al folk samo prednjo masko z odbijačem zamenja?  Že dolgo nazaj so jo ukinili. To vem sam nism bla 100%...no qul očitn si folk sam masko zamenja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Scania..It’s much more than a truck; it’s the face of your business, a reflection of your pride and a symbol of your style.
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #353 : 15.02.2010, 20:29 » |
|
Ma pomoje je samo maska pa luči od tanove R-ke, šminka 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
Andreja
Sopotnica
|
 |
« Odgovor #354 : 16.02.2010, 09:38 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Scotty 73
Sopotnik
Mercedes-Benz
|
 |
« Odgovor #355 : 16.02.2010, 19:09 » |
|
Ma kaj zdaj ali so ukinili T serijo ali niso? Al folk samo prednjo masko z odbijačem zamenja?  Samo masko in odbijač so zamenjali.... Gre 100% za predelavo, ker če se nemotim imajo Scanije R od leta 2007 velik stranski boks.... V reviji TRUCKER 3.2010 je prav en članek ter fotografija o morebitnem primerku posodobljene serije T.... Lp!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
CB - Dejan
Sopotnik
Objav: 409
Gočovc
|
 |
« Odgovor #356 : 17.02.2010, 19:53 » |
|
Je bil ravno habjan pri nas s R500. Je možak vžgal avto in šel zapret cerado. In glej to čudo tehnike... Avto se mu je sam zaklenil. Je čakal šefa 3 ure da mu je kluče pripeljal.
Jp, elektronika je zakon
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Gledam kokice pa jem film....
|
|
|
Andrej Šega
Voznik

|
 |
« Odgovor #357 : 17.02.2010, 20:21 » |
|
Je bil ravno habjan pri nas s R500. Je možak vžgal avto in šel zapret cerado. In glej to čudo tehnike... Avto se mu je sam zaklenil. Je čakal šefa 3 ure da mu je kluče pripeljal.
Jp, elektronika je zakon
Jaz sem se že zdavnaj navadil, da takoj ko grem iz avta (pa bilokaj je, ali osebni ali tovornjak) ki ima centralno zaklepanje, da gedo ključi z mano v žepu... 73 Tako finto sem jaz uštimal samo 1x pa mi je šola za vekomaj... No hvalabogu, da se mi je to zgodilo na dvorišču (pucal osebnega, ključi v prtljažniku, odprta okna... Avto se po 2min sam zaklene če kjuča ni v ključavnici. Jaz pameten, se stegnem skozi odprto okno, ter želim odklenit od znotraj (odpret od znotraj), da pridem do stikala za prtljažnik. Kljuka zablokira, ter vklopi avtoalarm. Ni preostalo drugega kot v bajto v drugo nadstropje (v mensardo)rezervnega iti iskat,... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
73 de S54Y
....pomaga pa!
|
|
|
|
|
|
Denis Veljkovič
|
 |
« Odgovor #359 : 18.02.2010, 20:13 » |
|
Naš VW ima iste simptome, a ne zmeraj, pač puberteta  Tudi naš službeni Trafic :)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Velkić
|
|
|
|