tovornjak forum

Glavne teme => Transport => Avtor teme: Štopar - 15.04.2007, 12:13Naslov: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 15.04.2007, 12:13
Mene pa zanimajo vaše izkušnje doma in po tujini.Vse kaj se tiče parkiranja ter počitkov na natrpanih autohofih po Nemčiji,routier centrih po Franciji, prašnih parkiriščih po Španiji ter nevarnih parkingov po Angliji...Madžarska,Poljska,Srbija...

Kaj se vam zdi,da je dobro in kaj slabo, kaj bi se še lahko izboljšalo?
Kaj menite za naša parkirišča na avtocesti po Sloveniji?

Katero relacijo uporabljate in kje so vaši najljubši kotički za parkirati? Kje se najraje ustavljate?

Razpišite se...


Pri meni je v zadnjem času najbolj aktualna destinacija Nemčija-Nizozemska, velika večina relacija Suben-Hamburg-Bremerhaven ali Amsterdam.
Po Nemčiji uporabljam za daljše počitke le autohofe,na katerih se plača parkirnina (od 5 do 10 EUR) to vsoto pa lahko porabiš v restavraciji. To se mi zdi zelo pozitivno. Več ali manj so ti autohofi zelo urejeni.Parkirišča velika...
Moti pa me predvsem to,da pobirajo denar za uporabo toaletnih prostorov, kljub temu,da sem plačal parkirnino. To bi lahko spremenili.

Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Simon - 15.04.2007, 19:25
Parkirišča in počivališča po Sloveniji so predvsem postala premajhna.
V Franciji so najlepše urejena. La Jonquera v Španiji pa je nekaj posebnega.  :thumbs: Velikokrat sem se ustavil tudi v Alfajarinu blizu Zaragoze.
Na Madžarskem pa na Shellu na M0. Če sem bil slučajno v južni Srbiji, pa v restavraciji Europa blizu Niša.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 15.04.2007, 19:44
Čeprav stojim bolj malo, ob vikendih pa ponavadi že kar pred firmo v Rijnsburgu, so mi nemški autohofi prava stvar za preživeti vikend.

V NL teh autohofov ni, so parkingi ob AC. Ampak za predstavo. Zadnjič sem stal na počivališču "De Ruygen Hoek", ki leži malo pod Amsterdamom, na A4, v smeri proti Den Haagu (tisti, ki se tu obračate, to je tista zadeva, kjer so restavracije na mostu preko AC). Imajo mali miljon restavracij, Burger King, internet,... ... Zadeva je kar velika, mislim, da je za kakšnih 40 tovornjakov parking. AMPAK! NE prodajajo eurovinjet (mimo gre 4 pasovna AC!). Internet je 10 EUR/dan!!!!, en in edini tuš je v lasti restavracije, ki zanj računa 6 EUR!!!!!! (oz. ne računa nič, če pri njih ješ). V glavnem...mislim, da se lahko NL parkingi proti nemških autohofom skrijejo, ali pa sem še premalo Nizozemske zvozil.

Madžarska: najbolj mi je ostala v spominu OMV pumpa v Körmendu in t.i. "ciganpečenje", ki ga tam dobiš.

Slovaška & Češka: večinoma prenatrpani parkingi, le da vedo včasih (predvsem na Češkem) na kaki pumpi met fine dodatke za kamione.

Poljska: edino, kjer sem stal, je Babilon, pa še to za pol ure.

Slovenija: moje mnenje je, da bi se še dalo marsikaj naredit za (tuje) šoferje in seveda zvabit v domačo blagajno kakšen EURO več.

LP iz Rijnsburga, NL
Čokaman


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Simon - 15.04.2007, 19:54
Luka, kaj pa tisti parking, kjer je Shell-ova pumpa, nekaj kilometrov po Venlu. Meni se je tam zdelo kar u redu.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 15.04.2007, 21:04
Luka, kaj pa tisti parking, kjer je Shell-ova pumpa, nekaj kilometrov po Venlu. Meni se je tam zdelo kar u redu.

OK, tam je parking jako velik...samo to pa je tudi to...pumpa kot pumpa. Saj drugače je meni NL fenomenalna za vozit, ampak to se mi pa ne zdi najboljše ("rasthofi" kao). Še najboljše mi je tu, na borzi cvetja, kjer mam tuš, kuhinjo in internet zastonj. Le da so me včeraj odstranili od tega hot-spota, ker nisem bil na parkirišču. Sedaj pa sem pač pred rampo :).

LP
Čokaman


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 15.04.2007, 21:17
Tam v Venlu na tistem Texaco autohofu, poleg carine sem zdaj nedolgo nazaj pauziral. Imajo tak sistem,da vzameš listek,ko greš not na parking in če si tam na pumpi,restavraciji, burger kingu..kaj kupil ali pojedel si imel parking zastonj, drugače pa bi moral plačat 10 EUR. In tako sem se šel tuširat (2,50EUR) in na goveji golaž ter zjutraj pred odhodom kava in sem imel parking zastonj. Tik poleg parkinga je velik scania servis v katerem sem si zvečer krajšal čas z ogledom zelo polnih vitrin njihovih izdelkov,tekstila in raznoraznih reklamnih in uporabnih stvari.
Malo naprej od Venla (A67)proti Eindhovnu (prvi,drugi izvoz??) pa je velik Shell autohof. Na katerem je enak sistem. Tja hodim večkrat po vinjeto in pa na krajše pauze.

V Španiji je Jounquera obvezen postanek! Bil bi greh,če bi se peljal mimo. Tam sem bil reden gost na parkingu Repsol pumpe in restavracije El Mirador. In obvezen postanek zmeraj na Shell pumpi in restavraciji La Muela ven iz Zaragoze proti Madridu! Tam sem zmeraj polnil rezervarje,napollnil sebe z energijo (odlična in poceni hrana) ter spočil oči na lepih vročih špankah :grin:Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Simon - 15.04.2007, 21:38
Citat:
Malo naprej od Venla (A67)proti Eindhovnu (prvi,drugi izvoz??) pa je velik Shell autohof. Na katerem je enak sistem. Tja hodim večkrat po vinjeto in pa na krajše pauze.
Ta hof sem imel prej v mislih, ko sem spraševal Čokamana. Meni se je zdelo, da ima vse.
Ah, Španija...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 15.04.2007, 22:47
Citat:
Malo naprej od Venla (A67)proti Eindhovnu (prvi,drugi izvoz??) pa je velik Shell autohof. Na katerem je enak sistem. Tja hodim večkrat po vinjeto in pa na krajše pauze.
Ta hof sem imel prej v mislih, ko sem spraševal Čokamana. Meni se je zdelo, da ima vse.
Ah, Španija...

Aha, potem pa nisva istega mislila...čuj Simon vidim, da se ti spet malo kolca po dobrih starih časih...kdaj greš z mano na furo, si rekel? :D


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Simon - 18.04.2007, 17:25
Citat:
Simon vidim, da se ti spet malo kolca po dobrih starih časih...kdaj greš z mano na furo, si rekel? :D
:grin: Ni še tako hudo. Prejšnji teden sem imel dopust, pa nisem šel na nobeno furo. Hvala za povabilo, te bom enkrat prijel za besedo.  :grin:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Anča - 13.05.2007, 11:16
če komentiram svoje relacije, druge seveda bolj težko ker mi ni poznano... :wink: če govorim za Slovenijo, imamo definitivno premalo prostora temu namenjenega, kar se tiče pa sanitarne ureditve, so dokaj dobre edino tuši niso na vseh počivališčih, kar bi bilo potrebno...v Italiji itak težko najdeš prostor,da se parkiraš, je tudi dokaj malo prostora  :dry: in se zadovoljim s SOS-om, in navsezadnje sploh ni slabo spat na SOS-u... :thumbs: Mađarska pa itak revščina, na celi AC ob Balatonu (čisto do Budimpešte še nisem bila) samo 3 počivališča in še to nikakovo urejena... :angry: v Avstriji pa itak nikoli ne spim, razen na parkirišču na Šentilju, tam pa je pač parking kot parking edino stranišče na shell pumpi je pa obupno... :angry: tudi,če že imaš kako potrebo te itak mine,ko vidiš tisto, kar se skriva za vrati  :cry:...hja, je kakor je, to nam ponujajo,s tem se moramo zadovoljiti :nod:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Robert Berložnik - 25.05.2007, 14:44
ja meni se zdi da ima Nemčija še najbolj urejeno kar se tiče parkiranja, predvsem autohofi z McDonalts-i, BurgerKingu, Imbissi, da lahko nekaj poješ za normalno ceno, to pogrešam od Schwarzbacha do Munchena, ker so samo pumpe in če prideš po sedmi uri zvečer nimaš kje več parkirat, v Slo so pa nekje WC-je takšni, da premisliš, če bi sploh šel, kaj šele tuš. Tudi cene hrane so pri nas zelo drage, bi se lahko primerjale z Nemčijo, kar se tiče počivališč, včasih imam občutek da so počivališča v Slo zgrajena samo za turiste, ki se ustavijo za 1 uro, spijejo kavico, pojedo sendvič za 10 evrov in gredo,parkingov pa je toliko da jih lahko na prste prešteješ.Lp


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 02.06.2007, 21:37
Tole pa se zgodi,če parkiraš ob nepravem času na nepravem kraju! :angry: :angry: :angry: :shocked: :shocked:

Nemčija,A5 malo više od Karlsruhe, navadni parking.
Moral sem zasilno in začasno parkirat,ker se mi je ena gurtna odvila in je pas plapolal okol in okol, pa sem ustavil in šel popravit tisto. V tem času pa pripelje en divji čeh in razbije ogledalo meni in poljaku,ki je bil parkiran za mano :angry:
Katastrofa. Povrh vsega pa še lepo odpelje naprej,kot da se ni zgodilo čisto nič :shake:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 13.07.2007, 21:48
Ta post sem umestil sem, saj nazorno odraža trenutno stanje (še posebej) na nemških rasthofih ob avtocesti. Namreč, 45 minutno pazvo sem delal na A3 na rasthofu Spessart. Seveda je bil šok s parkiranjem. Končno najdem svojih 17 metrov prostora, tik ob izvozu iz počivališča. Pred mano že skoraj na AC stoji še kar lepo število kamionov. Nakar se začne bliskat modro. Policisti so spodili vse, ki so stali direktno na izvozu na A3 (mene ne, ker sem stal pri zadnjih regularno parkiranih kamionih), kajti skupaj z izvozom iz počivališča je tudi izvoz iz drugih okoliških krajev. Si mislim, ok...pač so napačno stali. In potem čez nekaj časa prihrumi nekaj, kar je obdelovalo znake, robnike in zelenice pri izvozu dobrih 15 minut. Izredni prevoz namreč: Bi bilo dobro, če bi del pobrane cestnine od tovornjakov namenili tudi za gradnjo novih rasthofov...

LP


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: pirpiksna™ - 13.07.2007, 23:57
No jaz ravno zaradi tega začnem parking iskati vsaj 20min pred "deathline"... pa verjemi, da ponavadi gre na sekunde točno.... :blush: :lol: Sicer pa jaz lahko svoj "bicikl" sparkiram ob vsako cvetlično korito, ampak včasih pa res gre na mm skozi... :nod:


73


PS: Ampak ali ste po A in DL opazili veliko parkingov na AC, ki so zaprti? Z tem mislim kao počivališče, le da so zaviralni, ter pospeševali pasovi prebarvani z neprekinjeno črto (kot da jih ni), ob samem vhodu na parking, pa se sveti lepa okrogla tabla za prepovedan promet za vsa vozila..... Čemu tako? Ok razumel bi, da bi se počivališče kao obnavljalo (v takem primeru bi bile table za parking, ki so ponavadi na 500,200, ter 0m pač prečrtane, sam vhod na parking pa zaprt z varnostnimi količki oz opozorilnimi tablami), ne pa da vse skupaj izgleda kot ukinjen parking, ki je ves zaraščen, ter neurejen (čeprav, ko so tisti dnevi, ko je res gužva, vidiš marsikoga, ki se šverca).


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Matej R - 14.07.2007, 01:08
vidiš marsikoga, ki se šverca

To je po mojem ena velika črna luknja v zakonu ali kako bi temu lahko reku. Kaj naj narediš, če se MORAŠ ustavit, bodisi zato ker imaš polne ure, maš 15/30/45 minutno pavzo, ali zato ker ti tvoje oči enostavno ne nesejo več in veš da se tako ne moreš več peljat, moraš naslonjalo položit(če imaš to možnost) in zdremat za 15 minut potem se malo sprehodit in mogoče na wc, pa kej spit, pa boš spet lahko vozu 8h(naprimer). Samo če se še iz avtoceste ne pripelješ pa že vse stoji, na izvozu ravno tako, ko/če prideš mimo imaš srečo da si prišel mimo. In vsa parkirišča se začno polniti že ob 18.00, do 20.00 so natrpana. Kozina je skoraj premajhna, Derivat v Postojni je vsak večer nabito poln, Lom, Ravbarkomanda, Barje, Lukovica, in še marsikater parking bi potreboval še vsaj kletno in 1. etažo garažne hiše za tovorna vozila.
Naredili večjih parkirnih površin  pa verjetno ne bodo, ker želijo tovor spravit iz ceste, kamorkoli drugam, najreje bi imeli teleport, ali pa železnico, samo tu bi pa potem prispeli na naslednjo postajo in hkrati končno - politika.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 14.07.2007, 11:10
Moja praksa po Nemčiji so v veliki večini le autohofi, sploh pa tam po 9-ti, 10-ti uri zvečer več nimaš kaj iskati na navadnih parkingih.
Ta teden iz četrtka na petek ponoči sem tudi jaz pauziral na rasthofu Spessart. Ob dveh ponoči sem se nekako čudežno prebil do parkinga in ga mojstrsko vzvratno parkiral v "boks" ki je bil prost. Skoraj si upam trdit, da je bilo več osebnih in teh turističnih prikoličarjev na parkingu, kot pa kamionov! :angry: :angry:
Saj sem si lepo splaniral,da v 4 urah in pol pridem do autohofa Wertheim, pa me je krepko presenetil 15 kilometerski "stau" pri Aschafenburgu! :dry: Ob enih ponoči! Neverjetno! Tako,da sem moral z petimi urami vožnje prisilno ustavit na Spessartu.


Se pa v Nemčiji na veliko govori,da bojo začeli kasirati parkirnino tudi za ta navadna počivališča ob avtocesti in ta denar namenili gradnji novih parkirišč in avtohofov!

Nekaj me še zanima....A je tisto novo parkirišče pri Munchnu (Vaterstetten) že odprto?


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Iztok Jeza - 14.07.2007, 13:44
Nekaj me še zanima....A je tisto novo parkirišče pri Munchnu (Vaterstetten) že odprto?

V smeri proti Salzburgu misliš? V četrtek zjutraj sem tam videl ogromen parking, poln kamionov,torej je verjetno že predan v uporabo.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 09.09.2007, 17:52
No zanimiva tema ki je že dolgo na forumu in sem jo šele zdaj opazil


Mja, ko vozim anglijo ponavadi parkiram na istih počivališčih.

Prvo pavzo ko grem iz sloveniji delam ko pridem na A3 na 80. izvozu kjer stoji izven AC "mali hof" - če mu lahko tako rečemo saj se ne pobira parkirnina, parkinga je pa vedno za 20 ali 25kamionov. Res da so boxi majhni se da parkirati in vedno je plac, tudi ponoči...
Zdaj ko sem vam to povedal, ga verjetno ne bo več.


Drugo pavzo... delam v Ostendah kar v luki, če pa grem v nedeljo zvečer naprej, prvo na Samerbergu, potem pa v belgiji na E40 po Liegu na 30. izvozu ogromen parking za najmanj 60kaminov. R. De Hesbaye se imenuje pumpa in je ni na navigaciji. Je zastonj parking in  imajo free tushe ter dobro restavracijo a je draga... Poleg tankanja dobite 0,03 cente na liter nafte povrnjeno v eurima :)


Drugače pa mislim da v Sloveniji tisti ki je pameten in ima denar, bi naredil kakšen velik hof in bi z parkirnino 5eur odlično služil. Če bi sam imel denar bi se verjetno tega lotil. Kajti prostega zemljišča okoli avtoceste je več kot preveč. Samo kaj ko se na to nihče ne spomni, oziroma to pristojni tudi ne dovolijo.
Kar se tiče nemčije, je katastrofalno dobiti frei parking po 19.uri. Vsaj na A3 je prekleto malo parkirišč. Bo treba začeti uporabljati A6  :)


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Iztok Jeza - 09.09.2007, 17:54
Bo treba začeti uporabljati A6  :)

A ti je le kapnilo... :lol: :lol: :lol:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 09.09.2007, 20:15
Veš da!

Pa izgleda da je tam še polno slovencev poleg vseh vzhodnjakov ki uporablja to A6.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Iztok Jeza - 09.09.2007, 20:22
Vzhodnjake najdeš v glavnem na A2 med Berlinom in Hannovrom, če se ti že kolca po njih :wink:

Pa še malo resneje - pred časom mi je v roke prišla neka nemška revija o transportu, v kateri sem prebral da bo v Nemčiji v kratkem neko ameriško podjetje začelo graditi autohofe. In to v pravem ameriškem stilu - pravo malo mesto ob autobahnu. Če to revijo še kje najdem, bom postregel z bolj natančnimi podatki, je pa bilo govora o kar nekaj hektarjih zemljišča, mislim da nekaj čez 1.000 parkirnih mest za tovornjake ter 300 za osebne avtomobile, 30 mest za tankanje, zaposlenih bi naj bilo 300 ljudi, ki bi nudili kompletne storitve - trgovina, restavracija, pralnica, frizerija... Prvi takšen autohof bi se naj začel gradit letos ali drugo leto na A7, pozneje pa še na A1.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Matej Ferencek - 10.09.2007, 18:42
Mislim, da bi nekaj takega kar fajn popestrilo življenje na cesti (oz. ko parkiraš), razbremenilo probleme s parkiranjem in seveda vsaj nekaj luksusa za šoferja ko parkira.
Slovenija pa zgodba za sebe, ne bi se rad zmotil toda na enem parkirišču v Sloveniji je že nekaj let vse nasipano zraven že obstoječega parkirišča ampak enostavno ga ne dokončajo (asfalt, črte,..).  :shake:


LP Matej


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: just_a_girl87 - 11.09.2007, 20:18
/.../potem pa v belgiji na E40 po Liegu na 30. izvozu ogromen parking za najmanj 60kaminov. R. De Hesbaye se imenuje pumpa in je ni na navigaciji. Je zastonj parking in  imajo free tushe ter dobro restavracijo a je draga... Poleg tankanja dobite 0,03 cente na liter nafte povrnjeno v eurima :)

Ja za parking je res fajn pumpa ker maš mir (če izvzamem vse tiste slovake, bolgare in čehe, ki te ponavadi okupirajo) in tisti povrnjeni centi za nafto se kar lepo naberejo in zaokrožijo, da maš potem za kakšen shopping v Real-u oz. Aldi-ju :cool: Restavracija je pa tko...Nataša je notr sicer prjazna, tiste papige tut, ostalo je pa...po belgijsko. :grin:  :rolleyes: Kar se pa tuša tiče pa me živa duša ne spravi v tiste zunaj, ki so zastonj, raj dam tisti evro in grem tam v restavracijo, kjer so res fenomenalni tuši, predvsem pa čisti.

Drugače pa mislim da v Sloveniji tisti ki je pameten in ima denar, bi naredil kakšen velik hof in bi z parkirnino 5eur odlično služil. Če bi sam imel denar bi se verjetno tega lotil. Kajti prostega zemljišča okoli avtoceste je več kot preveč. Samo kaj ko se na to nihče ne spomni, oziroma to pristojni tudi ne dovolijo.

V Sloveniji bi blo nekaj podobnega kar precej potrebno, ampak z našega velecenjenega DARS-a so mi nekaj časa nazaj odgovorili, da tega zaradi določenih internih razlogov zaenkrat še ne morejo dovolit.  :sarcy: In potem smo to idejo opustili. Še vedno pa upam, da določene stvari ne bodo večno v državni pristojnosti oz. da bodo kakšne stvari delovale tudi na zaupanju investitorjem in tistim z idejami, ampak verjetno je do te stopnje avtonomije in povezanosti še (pre)daleč...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 13.09.2007, 18:58
Citat:
Malo naprej od Venla (A67)proti Eindhovnu (prvi,drugi izvoz??) pa je velik Shell autohof. Na katerem je enak sistem. Tja hodim večkrat po vinjeto in pa na krajše pauze.
Ta hof sem imel prej v mislih, ko sem spraševal Čokamana. Meni se je zdelo, da ima vse.
Ah, Španija...

Je pa na relaciji Venlo - Eindhoven v kraju ASTEN še en autohof, ki se vidi z AC...na pogled super zadeva.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 14.09.2007, 19:56
@Katarina: Ja, za tuse sem mislil tistega v restavraciji. V zunanjem tako al tako vedno tece mrzla voda...hehehe.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Gašper Bajc - 29.09.2007, 09:46
a vi rabite parkinga  :rolleyes: kaj pa je to :grin: to mam srečo da če že počivam da vam velikim polžim nezasedem veliko prostora :blush: lepo se mjte pa se tipkamo drug tedn grem napadat irsko  :cool:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 05.10.2007, 22:54
A še nis pršu domov??? Hahhaha. Upam da te ni Ira ugrabla z robo  :)


Jst grem pa naslend tedn na Škotsko, pa že razmislam kje bom spal v anlgiji   :sick:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: just_a_girl87 - 06.10.2007, 08:12
A še nis pršu domov??? Hahhaha. Upam da te ni Ira ugrabla z robo  :)


Jst grem pa naslend tedn na Škotsko, pa že razmislam kje bom spal v anlgiji   :sick:
Placa dost, sam odvisn kako ti bo z uram zneslo oz. do kje, drugač pa mal previdnosti res ni odveč, to pa drži za tist otok...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 06.10.2007, 16:29
Ravno včeraj, ko sem v Gornji Radgoni nalagal za Škotsko me je šofer od Rojkota opozoril z mailom ki sem ga prebral...

Ministrstvo za zunanje zadeve opozarja, da so angleški policisti ustavili par slovenskih avtoprevoznikov in naj bi jih večina imela preveč ur! In na podlagi tega so nas vzeli pod drobnogled! Toliko v vednost...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Dejan Klarić - 03.11.2007, 16:19
Zivjo

Mene zanima ce kdo kaj ve kje sa da parkirati sleperja blizu WEMBLEY stadiona


Hvala


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Simon - 03.11.2007, 23:12
Ta teden sem bil prvič na Poljskem. Kje se ustavljate, parkirate?
S kolegom sva se dobila na M50 pred Varšavo, prva Shell pumpa.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 04.11.2007, 15:00
Zivjo

Mene zanima ce kdo kaj ve kje sa da parkirati sleperja blizu WEMBLEY stadiona


Hvala

Alo,

jaz sem nalagal 200 metrov od Wembleya (ena paleta 60 kil) in je bore malo placa za parkirat...spravil sem se na plocnik in prenocil...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Dejan Klarić - 04.11.2007, 17:08
se pravi da ni placa A te nc niso policaji kontroliral ker si parkiral na plocniku.A je kje bliz kaksna bencinska k prides dol iz M4 ali je mogoce kaksen parking na A406. Ker jest rabm parking za ene 4 ure dokler nebo konc tekme

HVALA


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 04.11.2007, 17:15
Malo bolj vstran od samega Wembleya mislim da poleg te A406 mas Tesco se mi zdi...tam bi ga eventuelno lahko pustil...samo ne vem kako so Anglezi glede tega...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 04.11.2007, 17:44
Sploh ponoči nikakor ne priporočam parkiranje na pločniku ali na nezavarovanem parkirišču. Najmanj kaj ti naredijo je to,da ti zrežejo cerado!

To je že stalna praksa v Angliji.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: admin1 - 08.11.2007, 21:50
Sploh ponoči nikakor ne priporočam parkiranje na pločniku ali na nezavarovanem parkirišču. Najmanj kaj ti naredijo je to,da ti zrežejo cerado!

To je že stalna praksa v Angliji.

heh...4x do sedaj bil v Angliji, spal vsepovsod, vse ostalo celo...v roku 14 dni pa so nam zrezali v HOLANDIJI!!!! obe ceradi...na eni ena lunica, na drugi 4!!!! VELIKE LUNE zapored....


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: just_a_girl87 - 08.11.2007, 22:56
Sploh ponoči nikakor ne priporočam parkiranje na pločniku ali na nezavarovanem parkirišču. Najmanj kaj ti naredijo je to,da ti zrežejo cerado!

To je že stalna praksa v Angliji.

heh...4x do sedaj bil v Angliji, spal vsepovsod, vse ostalo celo...v roku 14 dni pa so nam zrezali v HOLANDIJI!!!! obe ceradi...na eni ena lunica, na drugi 4!!!! VELIKE LUNE zapored....

Maš srečo, tako da hitro potrkaj! Glede parkiranja na pločniku za čas tekme pa je tko, da če maš karto, da pokažeš policaju, pa še mal se nardiš enga res fajn angleškega fana, pol je kul (preverjeno! -edin če nabašeš na kakšnega kretena, ampak v Angliji je to kr težko), največ kar se ti lahko zgodi je prerezana cerada. Drgač pa pri Tescu, kot je že Luka omenil, je pa najboljša varjanta in noben ti ne bo težil.

LP


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Zoran Hrovat - 09.11.2007, 11:53
Ne bo težil, samo prej preveri, da na izhodu ne potegnejo kakšne ketne ali pa da imajo rampe, za zaprtje parkirišča... potem bo kriza ven prit.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Scotty 73 - 18.11.2007, 11:29
Prvič za Litvo in prvič nekaj ukradenega z kamiona. No naj malo podrobneje opišem kako je bilo. Zvečer ob 20h z očetom prestopiva mejo Polska-Litva in ravno takrat se nam isteče delovni čas. Ni nama preostalo nič drugega, kot da delava pavzo v mejnem terminalu, ki se plača. Zjutraj, ko sva se zbudila obvezno okoli kamiona pregledat če je vse ok. Opazil sem, da manjka kabel za elektriko in da je kabel za zrak precvikan.

No to so moje izkušnje z Carinskimi parkingi.

Lp!


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: David Hren - 13.01.2008, 12:26
Zdravo

Največji Truck Stop na svetu IOWA 80(naj bi bil),
no pa se eden manjši.

http://www.iowa80truckstop.com/

http://www.cafe27truckstop.com/index1.html


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: RomekPL - 27.01.2008, 15:13
http://www.nevadacenter.pl/pl/index.html
The best truckstop on the road numer E30 Moskva-Warsaw-Berlin, 40km from PL/D border  :thumbs:

Free TIR Parking- 55000m2


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Denis Veljkovič - 29.11.2009, 19:12
Da ne bom odpiral nove teme...žalostno je da od Nove Gorice do Tolmina ni pumpe-Petrola z WC-jem!! ( EU??? )


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Andreja - 29.11.2009, 19:24
Da ne bom odpiral nove teme...žalostno je da od Nove Gorice do Tolmina ni pumpe-Petrola z WC-jem!! ( EU??? )

Tm u Ljubljani so pozabili na Severno Primorsko


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Denis Veljkovič - 29.11.2009, 19:31
Ne, niso pozabili, ampak ne rauzmem WCji so bli ampak "jih ni več" ...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Marjetka - 29.11.2009, 23:26
moram pa se pohvalit, da bo kmalu odprto novo počivališče v mojih krajih. sicer bo črpalka tuš-ova ampak nekaj parkirnih prostorov pa bo vseeno več. in sicer na novi "avtocesti" med izvozoma senarska-lenart. uau, kar ne morem verjet  :smile:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 04.01.2010, 16:39
Že zdavnaj bi lahko v Sloveniji stal kakšen parking in "autohof" varianta, če le naša zakonodaja nebi bila taka kot je!  :sad: :confused:

Tranzit imamo zelo močan, interesante za tako investicijo tudi, samo državi ni v interesu, da bi od tranzita še imeli kaj drugega v korist, kot le visoke cestnine!!!
 :angry: :angry: :angry:

Žalostno!!!


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Filip - 04.01.2010, 16:52
No, pa smo tudi mi dočakali Autohof v Sloveniji. V Račah stoji nov, "ogromen" Shellov Autohof, ki pa še ni dokončan. Parkirišče se plača, ampak je osvetljeno in varovano. V objekt bo vključena tudi restavracija, trgovina, črpalka,...

Moram pa tudi pohvalit to, da smo na Štajerskem koncu v zadnjem času dobili veliko novih črpalk s parkiriščem za tovorna vozila. Ob omenjenem Autohofu v Račah, gradijo tudi počivališče Maribor, ki bo približne velikosti kot Lukovica, ter še 2,3 nove črpalke na Prekmurski avtocesti.

Kot kaže bomo malo razbremenili dosedanjo infrastrukturo, ki je bila definitivno premala za vsa tovorna vozila ki tranzitirajo skozi našo državo.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Gorazd Jelen - 04.01.2010, 17:08
to so vsaj malo pozitivne novice z naših AC,če prav bo še to vedno premalo. Na relaciji MB-CE-LJ smer I se nič ne kaže, da se bo kaj izboljšalo. So pa res parkingi prazni na relaciji sever-jug, kar je bilo za pričakovat. Vsak ki se malo spozna, ve da bo le redki delal pavzo tik pred carinsko mejo.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Filip - 04.01.2010, 17:19
Kot rečeno se bo na relaciji Madžarska - Ljubljana promet razbremenil, ko končajo gradnjo počivališča v Mariboru, v Račah je Hor, ki pa je seveda dostopen iz obeh smeri, ter 3 počivališča iz smeri Madžarske proti Mariboru. Pred Celjem je še Tepanje in pa v samem Celju lopata. Nesmemo pa še pozabit seveda počivališča Zima in Poljčane, vendar je prostora le za par tovornih vozil.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Kamionar - 04.01.2010, 19:31
Camloh je že pred leti kupil zemljišče na izvozu Žalec-Arja vas.
Nekaj smo pred leti urejali potem pa je zaradi birokracije in lastne požrešnosti vse zamrlo .Danes tam stoji reklamna šleperca za njegov gostinski objekt.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 04.01.2010, 20:19
To, kaj so zdaj odprli v Račah še zdaleč ni to kar bi lahko bilo. Je res en korak naprej od ostalih črpalk ob avtocesti,ampak to ni to! Ko bo odprta restavracija bojo spet cene za hrano tako visoke,da se ti lahko samo zvrti v glavi.Kje si bo kak ubogi revež bulgar ali romun, ki že tako ali drugače vozi cel mesec po Evropi za bogih 500€ lahko privoščil eno kosilo za 25€? Cene hrane za moje pojme so bistveno pretirane po naših počivališčih. Zato jim tudi posel ne gre najbolje z hrano. Če pa se že kdo odloči za kako malico pa je razočaran nad kvaliteto same porcije, ker se itak tam "suši" vse v tisti vitrini. Nevem,kako bo kaj z tuši in podobno??

Sicer pa se pustimo presenetiti.

Pozitivna stvar je že to,da je vsaj parkirnih mest za ene 70 kamionov, ne kot nove Petrol,OMV,Tuš in podobne črpalke delajo parkirišča za 5 kamionov! :dry:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 07.03.2010, 14:23
V Franciji me je čist navdušila tale inovacija, novost ki je še nisem videl.... :grin:

je pa zelo prijetna za videt in hkrati tudi uporabna.

Na izhodu iz parkirišča je pozicioniran tak kontejner z veliko glavo. In ko zapuščaš parkirišče se z kamionom ustaviš vštric temu in kar iz kabine zmečeš smeti v koš. ;-)

Zanimivo! ;-)Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Filip - 08.03.2010, 14:14
Pravilno! Dajmo podpirat šoferje, da se bodo še manj gibali kot se že.  :lol:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: pirpiksna™ - 08.03.2010, 21:07
Pravilno! Dajmo podpirat šoferje, da se bodo še manj gibali kot se že.  :lol:

Imaš ti slučajno kaj proti nam, ki smo malce bolj po svinjsko rečeno, rejene postave? :angry: :grin: :grin: :grin:


73


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Matej R - 08.03.2010, 23:06
Ja ka pa v stilu je treba ostat.
Drugače se mi pa zdi to zelo zanimivo, ker sedaj to naredim samo pri večjih zabojih, ki so odprtega tipa, ki jih povsod ne najdeš, pri zaprtih se mi pa ne lubi ustavljat in iti ven da odvržem.
Je pa tudi to da je treba ljudi navadit smeti zbirat v vozilu, ter nato odvrečt v koš. Pri meni se razni papirčki in plastenka ki jo spreznem znajdejo pod sovoznikovimi nogami, bodisi v osebnem bodisi v tovornem. Majn sram me je met usran "moj" avto, kot pa da bi zavrgu papirček v "našo" naravo.
Me zelo motijo ljudje, ki jim smet odleti iz roke kakor da se bodo opekli če jo pridržijo do koša.


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 30.05.2010, 13:59
Tisti, ki uporabljate parkirišče v Vaterstettnu A99 pri Munchnu morate 100% poznati tega asa! Meni je že rahlo tečen tale stric, ki kar tako na parkingu širi svojo jehovsko vero med nas šoferje ;-)


In pazite po Nemčiji, so že tam cigani začeli rezat cerade po parkingih. Jaz še sicer nimam takih izkušenj, sem pa našel to obvestilo....


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: pirpiksna™ - 30.05.2010, 14:10
Tisti, ki uporabljate parkirišče v Vaterstettnu A99 pri Munchnu morate 100% poznati tega asa! Meni je že rahlo tečen tale stric, ki kar tako na parkingu širi svojo jehovsko vero med nas šoferje ;-)


In pazite po Nemčiji, so že tam cigani začeli rezat cerade po parkingih. Jaz še sicer nimam takih izkušenj, sem pa našel to obvestilo....

 :lol: :lol: :lol: Ja toti stric mi ravno ni znan... Pri Vaterstettnu se je za menoj ponavadi samo kadilo, ko sem mimo letel... Z jehovimi pričami v nemčiji pa imam par izkušenj ja... Tudi z lunicami na ceradi.... :lol:


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Aljaž - 30.05.2010, 15:49
Tale stric iz prve slike mi je znan ja. Če se prav spomnim govori slovensko...?
Takšno tablo kot je na drugi sliki pa sem jaz videl na pumpi Wurzburg v smeri proti domu. Je pa na vratih tam pri vhodu v burger king...


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 30.05.2010, 16:45
Ja, tale striček je slovenec... in nevem če tega napisa nisem ravno tam v Wurzburgu slikal....


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 05.12.2010, 13:46
Ste že obiskali parkirišče - (autohof) Autoparco Brescia est??

Jaz ga redno uporabljam in vsaka čast italjanom! Zelo sem navdušen! Edina stvar v italiji, ki se mi še dopade poleg kapučina in brioša! ;-)

Nemški avtohofi se lahko skrijejo pred tem! 

http://www.autoparcobrescia.it/it/servizi/mezzi


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Boštjan - 12.10.2011, 15:43
Zelo dobra stran, z lepim pregledom autohofov v Nemčiji ter storitvami, ki so na posameznem autohofu navoljo.

http://www.autohof-guide.de/strassenkarte.html (http://www.autohof-guide.de/strassenkarte.html)


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Štopar - 15.10.2011, 10:38
Avtohofi več ali manj samevajo, se meni zdi... So postali nemci malo preveč pohlepni!!!  :angry: :angry: Jaz že en lep čas ne uporabljam več avtohohofov po Nemčiji. Prejšnji teden pa nisem imel druge izbire in sem bil prisiljen parkirat na Wertheimu. Nekdaj zelo priljubljen avtohof. Si plačal 6€ parkirnine in za to vrednost si dobil popust pri hrani v restavraciji.
Zdaj imajo nov sistem. Predno greš na parkirišče vzameš kodirano kartico. Sem parkiral zvečer in šel nekaj pojest. Že ob pogledu na cene, nisem bil več lačen, pa vseeno se odločim za gulaš in testenine ter veliko pivo. Za to sem plačal 15,60€  :angry: Še zmeraj lačen od hrane in sit od cene. Kartico dam kodirati v restavraciji, da dobim popust vsaj pri parkiranju. Grem se stuširat in za to plačam 3€.  :angry:, zamika me internet in v avtomat porinem še dodatnih 2€. Grem spat. Zjutraj se zbudim, grem plačat in razkodirat kartico, pa me prosijo še dodatnih 9€ za parking!!!!!!!!! :angry: :angry:
Svinje ciganske!!! Mene več nebojo tam videli!


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: pirpiksna™ - 16.10.2011, 22:14
Ja štopar novi so cajti.... tudi meni je bilo všeč nekdaj, ko si imel npr parking 7€, skoraj polovico od tega si lahko koristil v restavraciji in še sit si šel spat, pa še tuš je bil le 2€. Očitno se jim že izplača lovit tiste zamudnike zvečer ko so parkingi in pumpe polne, ure pa vun... ker druače tak visokih cen res ne kapiram več, saj kdo bo pa dal šoferju pare za autohof luksuz (pred leti je bil tu pa tam kakšen avtoprevoznik ki je dal kakšen euro zraven za parking na autohofu, ali pa je sicer nerad vrnil denar, če si mu prinesel listek od parkinga, ampak takrat so bile cene še sprejemljive) - še vsak šef je rekel; ja saj parkingi so pa zastonj... ampak to je pa že druga zgodba, debata za v drugo temo.

73


Naslov: Odg: Parkirišča, počivališča
Avtor: Čebul'ca - 18.10.2011, 15:24
Zakaj se pa potrebujejo parkingi?

A ni šefe kupil kamiona za delat, ne pa spat?


 :grin: :grin: