Goodyear: Omnitrac MST II

Goodyear naznanja prihod nove Omnitrac MST II, pnevmatike za prikolice za kombinirane prevoze (uporaba predvsem v gradbeništvu), ki glede na svojo predhodnico nudi večjo zmogljivost na vseh ključnih področjih (zmogljivosti na cesti, odpornosti proti poškodbam, kljubovanje težkim vremenskim razmeram).
Goodyear: Omnitrac MST II

Testi pri prevoznikih kažejo, da pnevmatika nima samo za 15 % večjo kilometražo od svoje predhodnice, ampak tudi do 25 % večjo od glavne konkurenčne pnevmatike. Pnevmatika MST II se ponaša s tehnologijo Omnitrac Max in dopolnjuje Goodyearovi pnevmatiki MSS II in MSD II za vodilno oziroma pogonsko os tovornjakov, ki opravljajo kombinirane prevoze. Tehnologija Omnitrac Max združuje najsodobnejše materiale in elemente dezena, vključno z zmesmi za tekalno plast, odpornimi proti poškodbam, robustno zgradbo karkase in izpopolnjenimi dezeni tekalne plasti. Goodyear Omnitrac MST II v dimenziji 385/65R22.5 je na trgu od avgusta 2012, v dimenziji 445/65R22.5 pa bo na voljo od novembra.Tovorne pnevmatike Goodyear – razred A glede izkoristka goriva že od leta 2010
Dobre rezultate na testih pa ni dosegla le nova Omnitrac MST II, pač pa tudi celotna skupina Goodyearovih tovornih pnevmatik na testih ob uvedbi nove oznake EU za pnevmatike. Prvi rezultati o uvrstitvi v razrede na oznaki so bili objavljeni že maja, in sicer prostovoljno, še pred uradno uveljavitvijo označevanja pnevmatik (1.11.2012). Goodyearove tovorne pnevmatike so pokazale, da glede izkoristka goriva lahko dosegajo in celo presegajo pričakovanja. Najboljši primer za to je pnevmatika Goodyear LHT II za prikolice, ki ima v dveh dimenzijah glede izkoristka goriva na oznaki zabeležen razred A. Tudi nova pnevmatika Marathon LHS II + za vodilno os in Regional RHT II za prikolice sta dosegli odlično oceno, saj sta v številnih dimenzijah tako glede izkoristka goriva kot glede oprijema na mokri podlagi uvrščeni v razred B. Omeniti je treba še pnevmatiko Regional RHS II za vodilno os, ki je v eni dimenziji za izkoristek goriva dosegla razred C, za zavorno zmogljivost na mokrih cestah A, v drugi dimenziji pa ima oznako B/B . Skupaj ima okrog 50% trenutnih Goodyearovih in Dunlopovih tovornih pnevmatik oceno C/C ali več, kar dokazuje odlične lastnosti Goodyearovih izdelkov.Uvrstitev v višje razrede na oznaki EU za pnevmatike nazorno ponazarja Goodyearova dolgoletna prizadevanja, da bi kupcem s svojimi izdelki ponudil kar najvišjo raven zmogljivosti – še zlasti na področju prihranka pri gorivu, “ je povedal Boris Stevanović, direktor za trženje tovornih pnevmatik Goodyear Dunlop na območju EMEA.

Svetovna premiera avtobusnih pnevmatik podjetja Goodyear Dunlop bo razkrili na sejmu IAA
Na sejmu gospodarskih vozil IAA 2012 v nemškem Hannovru od 20. do 27. septembra 2012 bo Goodyear Dunlop razkril program avtobusnih pnevmatik iz Goodyeara (Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach) in ostale najnovejše izdelke, ki so nastali na podlagi inovativnih tehnologij. Navedene inovacije bodo omogočile vpogled v delo, ki ga je Goodyear Dunlop vložil v okviru prizadevanj v korist gospodarskih prevoznikov.

Goodyear Marathon Coach in Goodyear Ultra Grip Coach sta popolnoma novi pnevmatiki za sodobne avtobuse. Marathon Coach je pnevmatika za vse osne pozicije, Ultra Grip pa je zimska pnevmatika za pogonsko os. Več bodo razkrili na sejmu IAA.

Za tovorne prevoznike, še zlasti za vodje voznih parkov, bo na razstavnem prostoru še ena poslastica, namreč Goodyearov 'Sanjski komplet' (Dream Team), ki ga sestavljajo pnevmatike Marathon LHS II+ za vodilno os, LHD II+ za pogonsko os in LHT II za prikolice. Zahvaljujoč novi oznaki EU za pnevmatike lahko zdaj kupci takoj vidijo prednosti, ki jih navedene pnevmatike prinašajo na področju prihranka pri gorivu, oprijema na mokri podlagi in zunanjega kotalnega hrupa.

V sredo, 19. septembra 2012 ob 13.15 pa bo novinarska konferenca koncerna Goodyear Dunlop, kjer bodo predstavili omenjene svetovne novosti in nov dobrodelni projekt v podporo iniciativi voznikov tovornjakov, tako imenovani DocStop for Europeans (DocStop voznikom tovornjakov na cesti nudi medicinsko pomoč). Poleg tega bo prikazan tudi tovornjak, izdelan iz LEGO kock, ki bo igral pomembno vlogo v dobrodelnem projektu.

Sorodne novice

Več sorodnih novic Več

8. september 2012

Ford je v Amsterdamu predstavil nov program dostavnikov, ki zajema tako največjega ...

Beri dalje

2. julij 2012

Iveco je predstavil novo generacijo Stralisa z imenom Hi-way, ki je namenjen prevozom ...

Beri dalje

15. marec 2011

15. marca 2011 Prometno-informacijski center za državne ceste praznuje peto obletnico ...

Beri dalje

10. maj 2013

Japonska Daimlerjeva hčerinska družba Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation ...

Beri dalje

18. oktober 2012

Daimlerjeva družba Daimler Trucks North America (DTNA) je obeležila proizvodnjo ...

Beri dalje

5. maj 2012

V okviru izvedbe drugega sklopa letošnjih obnovitvenih del na avtocestah in hitrih ...

Beri dalje

31. december 2010

Ekipa tovornjak.net želi vsem srečno in uspešno leto 2011, predvsem pa veliko varnih ...

Beri dalje

11. januar 2013

Iz Iveca sporočajo, da je njihov voznik Gerard de Rooy zmagovito pričel vzdržljivostni ...

Beri dalje

29. marec 2013

Na Seoulskem motor showu v Koreji je Hyundai predstavil nov model tovornjaka namenjenega ...

Beri dalje

18. junij 2012

S ciljem, da dokažemo pomen voznikove vloge v ekonomičnosti vožnje, je Volvo Trucks ...

Beri dalje

26. oktober 2011

V teh dneh pripadniki avtobusnega transporta zrejo proti belgijskemu Kortrijku, kjer ...

Beri dalje

2. avgust 2012

V Franciji se je združila skupina malih in srednjih podjetji, ki se ukvarjajo s prevozom ...

Beri dalje

24. maj 2011

Švedski proizvajalec tovornjakov je sklenil z iraškim ministrstvom za industrijo ...

Beri dalje

6. marec 2014

13. septembra so pri Solarisu sklenili pogodbo s podjetjem ESHOT za 100 nizko-podnih ...

Beri dalje

28. marec 2013

Mercedesova specialna proizvoda za opravljanje posebnih nalog bosta v kratkem deležna ...

Beri dalje

20. oktober 2010

Evropska zveza prometnih policij - TISPOL v okviru projekta Lifesaver izvaja seminarje, ...

Beri dalje

10. december 2012

Uredniki revije Time magazine vsako leto objavijo seznam najpomembnejših inovacij. ...

Beri dalje

10. avgust 2011

MAN je v Munchnu pričel s preizkušanjem dveh hibridnih izvedb modela TGL. Preizkus ...

Beri dalje

11. april 2013

DAF je v Birminghamu, v Veliki Britaniji, predstavil Euro 6 modela tovornjakov iz serije ...

Beri dalje

20. oktober 2011

V ponedeljek se je v Ljubljani odvijala slovenska predstavitev novega Mercedes Actrosa. ...

Beri dalje