Pogoji uporabe

Prosimo vas, da si pazljivo preberete naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine Tovornjak.net, saj vas ti zavezujejo s trenutkom vstopa v našo spletno trgovino. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, ki ste jo opravili preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši strani, zavezani z navedenim splošnim pogoji.

VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. ima pravico, da kadarkoli spremeni pričujoče pogoje z ažuriranjem te objave. Vse tovrstne spremembe Pogojev so zavezujoče za vas in bodo v svoji najnovejši in veljavni verziji dostopni vsakomur. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. se zavezuje, da bo poslovanje elektronske trgovine Tovornjak.net v skladu z vso veljavno zakonodajo.

Podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega in zvočnega materiala.

Podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. ni preverilo vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo in zato ni odgovorno za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način povezana s to spletno stranjo. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje sami. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Spletna trgovina Tovornjak.net je odprta 24 ur na dan, vsak dan v letu. Zaradi nepredvidenih tehničnih ali drugačnih razlogov višje sile poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Celotna ponudba blaga in storitev ter vse pogodbe v spletni trgovini so v celoti objavljene v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije.

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam starejšim od 15. let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/strojne opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, besedil, slik in video ali avdio zapisov iz te strani.

Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.


Dostava

Vse izdelke, ki so na zalogi ponavadi odpremimo v roku 24 ur od naročila (ob delovnikih) oz.. v 2-7 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da le-te vpišete pod opombe na dnu naročila. Vse informacije so možne tudi po telefonu ali e -mailu: info@tovornjak.net.
Dostavo za nas izvaja podjetje GLS (http://www.gls-slovenia.com), za storitve katerega ne moremo jamčiti.


Cene in DDV

Cene v spletni trgovini so označene v Evrih.  Cene imajo že vključen 22 % ali 9,5 % DDV!
Cene so zagotovljene za čas naročila in se lahko dnevno spremenijo.


Tajnost podatkov

VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Katalog zbirke osebnih podatkov je prijavljen državnemu nadzornemu organu in objavljen v registru zbirk osebnih podatkov.


Odstop od naročila

Kupec ima pravico, da nam v petnajstih dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Kupec mora v petnajstih dneh prodajalcu vrniti blago, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Tudi če kupec v petnajstih dneh po prejemu vrne blago, se šteje, da odstopa od naročila. Kupcu, ki odstopi od naročila, ponudimo bon v vrednosti plačane kupnine za bodoče nakupe v spletni trgovini "Tovornjak.net" oziroma vrnemo kupnino na sporočeni transakcijski račun kupca.
Stroške pošiljanja po odstopu od nakupa plača kupec, ki vrača artikle. Pošiljke v povratku se pošiljajo z dostavno službo, pri čemer pa se pošiljka ne sme obremeniti z nikakršno odkupno vrednostjo. Takšne pošiljke z odkupninami v povratku ne sprejemamo.
Naročila (pogodbe) so shranjena na našem strežniku, kopijo naročila (pogodbe) prejme stranka na elektronski naslov. Kupec lahko zahteva izpis naročila tudi v pisni obliki.


Vračilo kupnine

Kupcu, ki odstopi od naročila, v skladu z dogovorom vrnemo kupnino (glej 'Odstop od naročila' zgoraj). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Denar vrnemo na sporočeni transakcijski račun kupca v petnajstih dneh po prejemu blaga. V primeru, da zamudimo z vračilom, kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačamo še desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.
Stroške pošiljanja po odstopu od nakupa plača kupec, ki vrača artikle. Pošiljke v povratku se pošiljajo z dostavno službo, pri čemer pa se pošiljka ne sme obremeniti z nikakršno odkupno vrednostjo. Takšne pošiljke z odkupninami v povratku ne sprejemamo.


Garancija

Vsi artikli v spletni trgovini www.tovornjak.net imajo garancijo, za katero jamči podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p., Miklavška cesta 95A, 2311 Hoče. Garancijska doba je navedena za vsak artikel posebej in je priložena izdelku.


Vrnitev izdelka

V naši trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo z veseljem nadomestili z drugim ali vam vrnili denar. Nepoškodovanega, v originalni embalaži, lahko brez pomislekov vrnete v roku 15 dni od nakupa oz. sporočila o vračilu. Naročenih majic ni možno vrniti oz. zamenjati.
Blago pošljite na naslov: VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p., Miklavška cesta 95A, 2311 Hoče.


Reklamacija

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte vašemu dostavljalcu in nas obvestite na mail info@tovornjak.net.
Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako, ga vrnite na naslov:
- VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p., Miklavška cesta 95A, 2311 Hoče.
Izdelek vam bomo zamenjali ali vrnili vaš denar.


Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletni strani, tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.


Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje! Kupec lahko odstopi od pogodbe v 15-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oz. telefon.


Varstvo potrošnikov

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .

Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.


Avtorska zaščita

Lastnik in upravljalec te strani je podjetje VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. Po spletni trgovini lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu, sicer boste za to civilnopravno in kazenskopravno odgovorni. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p. kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike, druge grafične elemente in avdio ter video vsebine.


Pravni pouk

Z uporabo spletne trgovine Tovornjak.net izrazite svoje poznavanje navedenih pogojev in strinjanje z njimi.


Sedež podjetja

VENTA, Mirjana Katulić Grđan s.p., Miklavška cesta 95A, 2311 Hoče
telefon: 040 880 362